کد خبر 49220
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۸

شيرآلات قاچاق و غيراستاندارد که اغلب چيني هستند، به دليل ترکيبات زياد سرب و روي مي تواند با آب آشاميدني وارد بدن شده و تهديد جدي براي سلامت افرادي باشد که در خانه هاي خود از اين نوع محصولات استفاده مي کنند.

به گزارش مشرق، مهندس محمد فرزاد، دبير انجمن صنفي توليدکنندگان شيرآلات بهداشتي ايران در گفتگو با مهر به تشريح آثار زيانبار استفاده از شيرآلات قاچاق در ساختمانها اشاره کرد و افزود: متاسفانه روند واردات شيرآلات قاچاق در سالهاي اخير به شدت افزايش پيدا کرده و در اين بين واردات محصولات چيني بيش از پيش موجب نگراني شده است.

وي با تاکيد بر رعايت استانداردهاي اجباري بهداشت در ساخت شيرآلات بهداشتي، گفت: طبق قوانين جاري مملکتي، براي اينکه يک محصول بتواند استانداردهاي لازم را کسب کند بايد از کانالهاي کنترل کيفيت عبور کرده تا بتواند اجازه توزيع را از موسسه استاندارد بگيرد.

فرزاد با اشاره به روند رو به رشد صادرات شيرآلات بهداشتي ايران به کشورهاي خارجي و حاشيه خليج فارس در سالهاي گذشته، ادامه داد: متاسفانه با ورود چين به اين عرصه، بازار صادرات کشور کمرنگ شده است.

دبير انجمن صنفي توليدکنندگان شيرآلات بهداشتي کشور با عنوان اينکه کنترل بازار مصرف در مقاطعي توسط موسسه استاندارد کارساز نبود، افزود: بيش از ?? درصد مصرف بازار داخلي را محصولات قاچاق که از کانالهاي غير رسمي وارد مي شوند، تشکيل مي دهند.

فرزاد ادامه داد: در واقع سلامت اين ?? درصد که از شيرآلات بهداشتي قاچاق و غيراستاندارد در منازل خود استفاده مي کنند به شدت تهديد مي شود.

وي با اشاره به اهميت بهداشتي بودن شيرآلات ساختماني و فلزاتي که در تهيه آنها بکار مي رود، تاکيد کرد: ساختار اصلي شيرآلات بهداشتي را فلز برنج و درصد کمي از ساير فلزات تشکيل مي دهد.

فرزاد از سرب به عنوان ماده اي که ورود آن از طريق آشاميدني به بدن در دراز مدت سلامت را تهديد مي کند، افزود: استفاده از اين فلزات در ساخت شيرآلات بهداشتي توليد داخل به شدت کنترل شده است اما درصد فلزات سرب و روي که در محصولات قاچاق بکار مي رود، بسيار زياد است.

وي با اشاره به خطرناک بودن سرب و روي و ساير فلزات سنگين براي سلامت، ادامه داد: متاسفانه فلزاتي که در شيرآلات قاچاق استفاده مي شود به تدريج در بدن رسوب مي کند و مي تواند منجر به بروز بيماريهاي خطرناک شود.

دبير انجمن صنفي توليدکنندگان شيرآلات بهداشتي کشور گفت: در ساخت شيرآلات مي بايست ?.? درصد فلز آن بايد سرب نرم باشد که به دليل ارزان بودن اين فلز، استفاده از سرب در کالاهاي قاچاق خيلي بيشتر از ميزان استاندارد است. يعني ? تا ? درصد سرب نرم استفاده مي شود.

فرزاد از بررسي اين موضوع در کميسيون اصل ?? مجلس خبر داد و افزود: به تازگي موضوع را با وزارت بهداشت مطرح کرده ايم تا بتوانيم اين وزارتخانه را در مقوله کنترل و نظارت بر کيفيت اين محصولات بهداشتي وارد کنيم.

وي با اعلام اينکه تاکنون وزارت بهداشت در زمينه کنترل بهداشتي اين محصولات وارد نشده است و استانداردها را فقط موسسه استاندارد کشور تعيين مي کند، گفت: متاسفانه بيشترين لطمه را از محصولات چيني مي خوريم که ?? درصد کالاهاي قاچاق و غيراستاندارد را تشکيل مي دهد.

فرزاد با تاکيد مجدد بر استفاده مردم از شيرآلات بهداشتي توليد داخل که استانداردهاي لازم را دارند، افزود: ورود فلزاتي همچون سرب نرم همراه با آب آشاميدني به داخل بدن، در دراز آثار زيانبار و ناگواري بر سلامت دارد.