سردار حسين همداني فرمانده سپاه تهران گفت: اگر ما بسيج را به عنوان همه مردم حساب کنيم، چرا نبايد کار سياسي کند؟! پس چه کساني بايد کار سياسي کنند؟! اما اينکه از ورود به حزب و جريان‌هاي سياسي پرهيز کنيم من نيز قبول دارم.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از عصر ايران، سردار همداني در گفت وگو با روزنامه "تهران امروز" در جواب به سوالي درباره اينکه " در خصوص حادثه 18 تير فرماندهان سپاه احساس نگراني کرده و طي نامه‌اي به رئيس‌جمهور هشدار دادند. طي هفته‌هاي گذشته که شاهد برخي رفتارهاي خاص از سوي رئيس دولت بوديم آيا سپاه نگراني‌اي از اين بابت نمي‌کند؟" اظهار داشت:" در 18 تير حرکتي از سوي يک جريان و جمعيتي انجام شد که نظام را تهديد مي‌کرد ولي در جريان اخير يک فرد مطرح بود. ما که نمي‌آييم که براي يک فرد وارد ميدان شويم."

وي در پاسخ به اين سوال که " چه پاسخي براي نسلي که شاهد است اکثر مسئولين بلندپايه نظام که روزگاري به عنوان موسسين انقلاب مطرح بودند از قطار انقلاب خارج شده است، داريد؟ " گفت :" همه انقلاب‌ها اين طور‌ند. جامعه شناسان مي‌گويند انقلاب بعد از 25 سال تثبيت مي‌شود.اين يعني تا 25 سال انقلاب‌ها ريزش دارند. اميرالمومنين‌علي(ع) در خطبه‌اي مي‌فرمايد: انقلاب‌ها آنقدر تکان مي‌خورد تا کساني که ضعيف‌اند و نمي‌توانند انقلاب را همراهي کنند از آن خارج شوند.

سردار همداني درباره ارتباط سپاه و بسيج با انتخابات آينده نيز گفت:" بايد تفکيک قايل شويم. سپاه و بسيجي که سياسي نباشد هيچ خاصيتي ندارد؛ اين نظر امام(ره) و رهبري است و قانون مشخص کرده است. اگر ما بسيج را به عنوان همه مردم حساب کنيم، چرا نبايد کار سياسي کند؟! پس چه کساني بايد کار سياسي کنند؟! اما اينکه از ورود به حزب و جريان‌هاي سياسي پرهيز کنيم من نيز قبول دارم. ما کميسيوني داريم تا چنانچه هر کدام از اعضاي پاسداران عضو هر گروه و حزب سياسي شوند براي آن‌ها تصميم گرفته مي‌شود و اجازه داده نمي‌شود که اين عضويت ادامه پيدا کند.

اما بسيج اين طوري نيست. بسيج يعني مردم است. اگر به يک بسيجي بگوييم که در فلان حزب يا گروه سياسي نباشيد مي‌گويد پس من مي‌روم. اما اجازه نمي‌دهيم که اين بسيجي وارد سپاه شود. چنانچه فردي که بسيجي يا سپاهي باشد و قصد شرکت در انتخابات را دارد به وي اجازه نمي‌دهيم از توانمندي‌هاي سپاه براي انتخابات استفاده کند. اجازه نمي‌دهيم فردي که فرمانده پايگاه بسيج يا حوزه مقاومت بسيج است در انتخابات شرکت کند. اگر شرکت کند مي‌گوييم تو ديگر در بسيج سمتي نداري اما مي‌تواند سابقه‌اش در بسيج است را مطرح کند.

اين امر اشکالي ندارد. چرا که تخلف از قانون نيست. لذا دو مسئله با همديگر خلط شده است و گفته مي‌شود پاسداران و بسيجيان نبايد در سياست دخالت کند. در حالي که جزو وظيفه ماست که فعاليت کرده و مردم را به مشارکت فعال در انتخابات دعوت کنيم اما نبايد حزب تشکيل دهيم. اگر حزب تشکيل دهيم و وارد فعاليت سياسي شويم محل اشکال است. اتفاقا همين احزاب و تشکل‌هاي سياسي اين حرف‌ها را مي‌زنند. وقتي مي‌خواهند از توانمندي‌هاي سپاه استفاده کنند و ما اجازه اين کار را نمي‌دهيم آن‌ها شروع به جو‌سازي مي‌کنند.

سردار همداني در واکنش به اين سوال که "چنانچه جريان انحرافي بتواند به نحوي از فيلتر شوراي نگهبان عبور کند و براي انتخابات مجلس از افراد کمتر شناخته شده استفاده کند و مردم را تطميع کند، چطور سپاه مي‌تواند براي ناکام گذاشتن اين جريان وارد صحنه شود؟ " گفت:" سپاه تنها نيست. دستگاه‌هاي مختلفي در ساختار جمهوري اسلامي ايران پيش‌بيني شده است که هر کدام وظيفه خود را عمل مي‌کنند و اجازه نمي‌دهند کساني که خدايي نکرده قصد صدمه زدن به حرکت مردم را دارند وارد شوند. اين اجازه ندادن تنها اين نيست که مثلا شوراي نگهبان صلاحيت آن‌ها را تاييد نکند. بلکه به معناي اين است که مردم را مطلع کنند و آگاهي بخشي بدهند که اين فرد کيست و سابقه‌اش چيست.
اتفاقا برخي اوقات به سپاه اشکال مي‌گيرند که چرا شما افشاگري مي‌کنيد؟! در حالي که اين امر وظيفه سپاه است اما اگر کسي به‌رغم تمام اين نظارت‌ها و کنترل‌ها به انتخابات ورود پيدا کرد، نگراني‌اي است که وجود دارد و مسئله‌اي است که گفته مي‌شود بايد خسارت‌ها و هزينه‌هاي آن را پرداخت کرد. مثلا آقاي بني‌صدر به‌ رغم همه هشدارها، تذکرات و اعلام خطرها کانديدا شده و در يک زمان کوتاه که فرصت روشنگري وجود نداشت، راي مي‌آورد و رئيس‌جمهور مي‌شود. بعد هم براي يک سال و اندي بايد خسارت و هزينه اين انتخاب را بدهيم تا آن چند ميليوني که به وي راي دادند متوجه اشتباه خود شوند.