کد خبر 49371
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۷

در حالي که علي نيکزاد مدعي است که واحدهاس مسکوني که ساخته بر روي دستش باد کرده، شهروندان در به در دنبال خانه‌هاي اجاره اي هستند تا براي خود و فرزندانشان سرپناهي، هر چند محقر بيابند.<BR>

به گزارش مشرق به نقل از اعتدال، برخي رسانه‌ها از افزايش 10 الي 20 درصدي اجاره خانه‌ خبر دادند، و اين سوال بايد در ذهن آقاي وزير مطرح مي‌شد با اين همه واحدهايي که همکارانش مي‌گويند، روي دستشان باد کرده! چرا مردم نمي ايند همين ها را بخرند و از دست اجاره نشيني راحت شوند؟

اينکه يک دستگاه دولتي محصولي را توليد مي‌کند که علي رغم نياز جامعه کسي خريدار آن نيست نه تنها نشان قوت و افتخار آن دستگاه نيست، بلکه نمايش دهنده ضعف مديريت ، بازاريابي و امکان سنجي آن واحد توليدي است، که تعبيري جز به هدر دادن سرمايه را از آن نمي‌توان داشت.

اما اين تنها وزير محترم و مطلع مسکن و شهرسازي نيست که آمارش با واقعيت‌ها مطابقت ندارد، تعدادي از کارشناسان از جمله مشاوران املاک مدعي شده‌اند به زودي قيمت مسکن منفجر خواهد شد!

به طور مثال رييس يکي از انجمن هاي ساختمان‌ سازي، فرموده‌اند :‌‌ « از يک طرف مسکن مهر يکي از موثرترين عامل ها در تثبيت قيمت مسکن به شمار مي رود. و از طرف ديگر؛ توليد روزانه مسکن سبب افزايش عرضه و تقاضا شده که اين امر تاثير مهمي در کاهش قيمت مسکن داشته است. »!

در حالي که بادکردن مسکن روي دست آقاي وزير براي او افتخار به شمار مي رود و از خود تا حالا نپرسيده چرا کسي نسبت به اين واحدهاي نسبتا ارزان اقبال نشان نداد؟ دلالان مسکن که به تازگي از انها، تحت عنوان کارشناس نام برده مي‌شود، معتقدند که « رکود طولاني در بخش مسکن و انباشته شدن نياز تامين آن توسط متقاضيان واقعي موجب شده با کوچکترين تحولي در اين بخش زمينه براي فرصت طلبي واسطه گران ودلالان در اين بخش ميسر شود که اين امر خود تورم بسياري را به دنبال دارد.»

وقتي که قيمت يک خانه 40 متري در يک محله متوسط به پايين تهران، بيش از 50 ميليون تومان است، يک حقوق بگير با ماهي يک ميليون تومان درآمد و با فرض اينکه پنجاه درصد درامد خود را پس انداز کند، بايد صد ماه، يعني بيش از هشت سال پس انداز کند تا بتواند صاحب خانه چهل متري بشود!

پس با کمي حساب سرانگشتي اين افراد متوجه مي شوند، نياز هست، اما به دليل قدرت پايين خريداران، تقاضا در بازار مسکن، با توجه به قيمت‌هاي موجود پايين است. بنابراين با اين مقدار اطلاعات نه افراد نزديک به دولت مي‌توانند مدعي کاهش قيمت در آينده باشند و نه کساني که دوستدار افزايش قيمت مسکن هستند، مي توانند پيش بيني شرايط تورمي را براي بازار مسکن انجام دهند.