به گزارش مشرق، برنامه نقد سينمايي "هفت " جمعه شب به خبري اشاره کرد که بر اساس آن وزارت ارشاد از طريق بخشنامه اي از معاونت سينمايي اين وزارت خانه خواسته تا از اين به بعد در فيلم هاي سينمايي شئونات اسلامي از جمله حجاب بازيگران جدي تر گرفته شود.
يکي از مجريان برنامه پس از خواندن اين خبر اعلام کرد که عليرضا سجادپور پشت خط است و سجاد پور هم شروع به صحبت کرد. جالب اينجاست که اين مسئول سينماي جمهوري اسلامي ابتداي سخنان خودش را به تبريک برد تيم استقلال اختصاص داد و به خاطر گرفتگي صدايش که ظاهرا با اين مسابقه مرتبط بود عذرخواست.
بحث که جدي شد سجادپور ابتدا از وجود چنين بخشنامه اي اظهار بي اطلاعي کرد و گفت تا به حال چنين بخشنامه اي به دستش نرسيده است. سجاد پور در ادامه حرفهايش گفت که البته اين ضوابط چيز جديدي نيست.
سجاد پور همچنين درباره يکي از علل طرح چنين ضوابطي گفت که يکي از دلايل طرح اين ضوابط اين است که تلويزيون هم بتواند از آثار سينمايي استفاده کند. وي افزود که ضوابط تلويزيون محترم هستند و با رعايت اين ضوابط مي توان آثار سينمايي را در تلويزيون نيز به نمايش گذاشت.
سجادپور نکته جالبتر ديگري هم گفت و آن اين بود که به کارگردان ها پيشنهاد شده است تا دو نسخه از برخي سکانس هاي فيلم بسازند که يکي بر اساس ضوابط تلويزيون باشد تا بتوان آن فيلم را با آن تغييرات در تلويزيون نمايش داد.
معاونت سينمايي ارشاد پيش از اين به خاطر رفع توقيف از برخي فيلم هاي توقيف شده در گذشته مورد انتقاد قرار گرفته بود. منتقدين وزارت ارشاد مي گويند که اين وزارت خانه نتوانسته است تا در بعد ايجابي بستر مناسبي را براي توليد آثار در راستاي انقلاب اسلامي و اهداف آن فراهم کند و از سوي ديگر در بعد سلبي تنها زمينه را براي فعاليت جريان هاي سينمايي که دغدغه اي براي اهداف نظام و انقلاب ندارند فراهم کرده است.
احتمالا اظهارات اخير سجادپور موج جديدي را در ميان منتقدين سياست هاي ارشاد در قبال وضعيت سينما به وجود خواهد آورد. سخنان سجادپور نوعي دوگانگي معيار را تداعي مي کند که بر اساس آن برخي صحنه ها در سينما مشروع يا حداقل قابل پخش است اما همين صحنه ها در تلويزيون جمهوري اسلامي به واسطه ضوابط خاص تلويزيون قابل پخش نيست.
کد خبر 4943
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۳
سجاد پور درباره خبر بخشنامه رعايت شئونات اسلامي در سينما گفت به کارگردان ها پيشنهاد شده است تا دو نسخه از برخي سکانس هاي فيلم بسازند که يکي بر اساس ضوابط تلويزيون باشد تا بتوان آن فيلم را با آن تغييرات در تلويزيون نمايش داد.