ظاهرا علت انتخاب این کنسول بازی دشواری ردگیری ارتباطات صورت گرفته از این طریق است.
همزمان با عرضه نسل جدید کنسولهای بازی بحثهای زیادی در مورد میزان رعایت حریم شخصی کاربران در آنها صورت گرفت و در حالی که برخی صاحب نظران از سهولت جاسوسی از کاربران در صورت استفاده از کنسولهای بازی پلی استیشن و ایکسباکس از طریق ابزاری مانند دوربین آنها سخن میگفتند برخی دیگر هم معتقد بودند ردگیری ارتباطات کاربران از طریق آنها ممکن است آسان نباشد.
حال به نظر می رسد تروریستهای داعش، کنسول بازی پلیاستیشن ۴ را ایمنتر از گوشیهای رمزگذاری شده و دیگر برنامههای ایمن میدانند.
هنوزمشخص نیست داعشیها برای ارتباط با هم از طریق کنسول سونی از شبکه بازی آنلاین پلیاستیشن یا گپ صوتی یا برخی بازیهای خاص آن استفاده کردهاند یا روش منحصربه فرد دیگری داشتهاند.
ادوارد اسنودن کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا قبلا افشا کرده بود که جاسوسان این آژانس و سیا در فضای بازیهایی مانند World of Warcraft حضور دارند تا تروریستها را شناسایی کنند.
تعدادی از کارشناسان امنیتی میگویند ردگیری تماسها و ارتباطات صوتی از طریق کنسول بازی پلیاستیشن ۴ و کنسولهای مشابه هنوز هم به طور کامل برای اف.بی.آی ممکن نیست.
همچنین در داخل برخی بازیهای ویدوئی مانند Super Mario یا Call of Duty روشهایی برای تبادل پیام میان کاربران وجود دارد که میتوان از آنها برای برقراری ارتباطات تروریستی و انتقال دستورات تروریستها به یکدیگر سوءاستفاده کرد. انتظار میرود طی روزهای آینده جزییات بیشتری در این زمینه منتشر شود.