کد خبر 496291
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰

اینکه چرا داعش خطری برای اسرائیل نیست موضوعی بوده که باید ریشه یابی شود.

به گزارش مشرق،  مدتی است که تروریست‌های داعش در عراق و سوریه دست به جنایت می‌زنند و رژیم صهیونیستی و آمریکا و برخی کشورهای منطقه از این تروریست‌ها حمایت می‌کنند و گسترش این حمایت‌ها عمدتا از  "سرزمین‌های اشغالی" صورت می‌گیرد.


اخیرا سرلشکر ستاد  "آموس یادلین"  رئیس سابق سازمان اطلاعات (حفاظت اطلاعات) رژیم صهیونیستی اظهار داشت: "داعش تا مدت‌ها تهدیدی استراتژیک برای اسرائیل محسوب نمی‌شود". این سخن تامل برانگیز در حالی مطرح می‌شود که تروریست‌های تکفیری داعش به قلب اروپا نفوذ کرده و با بمب‌گذاری در فرانسه موجی از التهاب را در بین فرانسویان ایجاد کرده اند.






اما سوال اینجاست که چرا  "یادلین"  معتقد است که داعش تا مدت‌ها تهدیدی برای اسرائیل تلقی نمی‌شود؟ شاید یکی از دلایلی که در این زمینه وجود دارد اینکه اسرائیل انواع کمک‌های تسلیحاتی، مالی، لجستیکی و پزشکی را در اختیار داعش قرار می‌دهد و به ازای آن تهدید امنیتی را از خود دور می‌کند و لذا هر کمکی که لازم باشد داعش از اسرائیل دریافت خواهد کرد.


** کمک  لجستیکی به داعش

در 4 سال اخیر هر زمان که تروریست‌های تکفیری داعش و وابستگان آن‌ها در سوریه در تحولات میدانی شکست می‌خوردند، اسرائیل به سرعت به تکفیری‌ها کمک می‌کرد که یکی از این حملات بمباران  "فرودگاه دمشق"  بود.


بمباران انبارهای تسلیحاتی سوریه در نزدیکی مرزهای لبنان بوسیله جنگنده‌های اسرائیلی و حمله به منطقه امنیتی "دیماس" در دی ماه سال گذشته از سوی جنگنده‌های اسرائیل انجام شد. هدف این حمله به گفته صهیونیست‌ها ،  جلوگیری از انتقال سامانه اس 300 بوده اما حقیقت امر حمایت از تروریست‌های تکفیری مستقر در " ریف دمشق"  بود.
 


 


حمایت لجستیکی، اطلاعاتی، تسلیحاتی و پزشکی اسرائیل از داعش، حمله هوایی به منطقه امنیتی "دیماس" و فرودگاه صادرات واردات "دمشق" و حمایت تسلیحاتی و پزشکی در مثلث جنوبی سوریه (مثلث "درعا"،   "قنیطره" و "ریف دمشق") و حمایت از تروریست‌ها در "قلمون" و مداوای مجروحان داعشی تکفیری در شهرک "صفد" و "نهاریا" از جمله دلایلی است که نشان می‌دهد اسرائیل حامی داعش است. 


البته بار دیگری که اسرائیل به سوریه حمله کرد ؛ حادثه قنیطره رخ داد که منجر به شهادت چند تن از اعضای حزب الله شد که البته رزمندگان حزب الله به فاصله یک هفته در یک حمله برق آسا با چند موشک "کورنت" پاسخ حملات اسرائیل را دادند.






**حمایت اسرائیل از داعش برای تقابل با محور مقاومت

یک دلیل آشکار دیگر برای حمایت اسرائیل از داعش وجود دارد و آن تقابل با محور مقاومت است؛ رژیم صهیونیستی در جنگ‌های یک دهه اخیر خود با محور مقاومت متحمل شکست‌های سنگینی شده و لذا سعی می‌کند از روش‌های غیر مستقیم و مستقیم از این گروه تروریستی و شعبه‌هایش در سوریه حمایت کند؛ چرا که جنگ امروز حزب الله لبنان در سوریه جنگ با اسرائیل بوده با این تفاوت که این یک نبرد نیابتی است و فرماندهان ارتش اسرائیل پشت خاکریز در چیدمان تاکتیک به داعش کمک می‌کنند.



شایان ذکر است که ارتش اسراییل نگرانی عمده‌ای از قدرت حزب الله دارد و تلاش می‌کند از طریق تکفیری‌ها با حزب الله مقابله کند. "رونن برگمن" کارشناس امور جاسوسی، حزب الله را بزرگ ترین خطر برای موجودیت رژیم صهیونیستی دانست و گفت:  گسترش توانمندی های حزب الله، رژیم صهیونیستی را به شدت بیمناک کرده است به طوری که رژیم صهیونیستی، پیشاپیش می‌داند که هرگونه حمله به حزب الله، نتیجه ای بهتر از شکست در جنگ 33 روزه نخواهد داشت.


**برگمن: شکست سختی خوردیم

"رونن برگمن" کارشناس امور جاسوسی  اظهار داشت: "حزب الله لبنان، در سال 2006 (جنگ 33 روزه) توانایی اسرائیل در شکست دادن این حزب را برای همیشه از بین برد." وی با بیان این که حزب الله از آن زمان تاکنون در زمینه تسلیحاتی بیش از پیش پیشرفت کرده است، خاطر نشان کرد: "اکنون زرادخانه موشکی حزب الله، با داشتن 90 هزار موشک، تمام اسرائیل را تهدید می کند."


این کارشناس امور جاسوسی رژیم صهیونیستی، با بیان این که برخی اعتقاد دارند که برندۀ جنگ 33 روزه، رژیم صهیونیستی بوده است، تاکید کرد: "نه تنها پیروز نشدیم، بلکه شکست بسیار سختی خوردیم."


وی اقدام رژیم صهیونیستی در ترور دو تن از مسؤولان ارشد حزب الله به نام های "جهاد مغنیه" و "حسان اللقیس" را یادآوری کرد و گفت: امکان دارد  حزب الله و اسرائیل (در جنگی دیگر) با هم رو در رو شوند.


اگر روزی حزب الله از جنگ سوریه فارغ شود؛ نگرانی صهیونیست‌ها بسیار افزایش خواهد یافت. سربازان ارتش اسرائیل در "حرب تموز" بارها قدرت کماندوهای مقاومت لبنان را در جنوب این کشور با تمام وجود تجربه کرده‌اند و لذا دوست ندارند دوباره با این اتفاق روبرو شوند و لذا از تروریست‌های تکفیری داعش کمک می‌خواهند که به مراتب قویتر از سربازان ارتش اسرائیل هستند.


**حاشیه امن تکفیری‌ها برای اسرائیل

دلیل دیگر حمایت اسرائیل از داعش و جبهه النصره حاشیه امنی است که تکفیری های وابسته به داعش در جبهه جنوبی تلاش می‌کنند تا برای سرزمین‌های اشغالی ایجاد کنند و لذا این یکی از اصلی ترین دلایلی بوده که اسرائیل به داعش کمک می‌کند.








برخلاف چند سال گذشته که چهره واقعی گروه‌های تکفیری پشت پرده های نفاق پنهان مانده بود اکنون چهره واقعی این گروهک تروریستی مشخص شده است و اسناد زیادی از آموزش های نظامی این گروهک تروریستی در مناطق مرزی اردن و سوریه و همچنین اردن با عراق توسط نیروهای آموزشی اسرائیلی منتشر شده است.


پس نتیجه آنکه به دلیل حمایت لجستیکی، پزشکی و مالی اسرائیل از تکفیری‌ها، نقاط مشترکی که اسرائیل و داعش در تقابل با محور مقاومت دارند، داشتن منافع مشترک و دشمنان مشترک بین اسرائیل و داعش، تلاش اسرائیل در استفاده از داعش در جهت ایجاد حاشیه امن در سرزمین‌های اشغالی و خصوصا شمال فلسطین اشغالی و حملات هوایی که ارتش اسرائیل به نفع داعش در سوریه انجام می‌دهد؛ این گروه تروریستی در طولانی مدت تهدیدی استراتژیک برای اسرائیل نیست و نه تنها تهدید نبوده بلکه داعش و تکفیری ها یک فرصت راهبردی برای سران اسرائیل به شمار می‌روند.
منبع: باشگاه خبرنگاران