کد خبر 49747
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۵

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه در نشست تخصصي حقوق بشر با تشريح احکام قصاص، قطع يد و سنگسار و نوع سوء استفاده غرييها از اين احکام گفت: در برخي از اين احکام غرب خود تفسير مي کند ولي در ايران تفسير بر مبناي اسلام و قانون اساسي است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمد جواد لاريجاني پيش از ظهر چهارشنبه در نشست تخصصي حقوق بشر با بيان اينکه برخي از تعهدات و احکام در حقوق بشر سازمان ملل با احکام ايران مغايرت دارد، گفت: به عنوان مثال غرب در تفسير حق داشتن شريک براي زن و مرد در خانواده مي گويد مرد يا زن مي توانند غير از غيرهم جنس، هم جنس را هم به عنوان شريک انتخاب کنند و احتمالا بر اساس اين تفسير در آينده يک گربه هم مي تواند با يک انسان ازدواج کند.

لاريجاني اظهار داشت: در مثال ديگري مي توان گفت که غرب و حقوق بشر غربي مي گويد شلاق شکنجه است در حاليکه در تفسير ما شلاق براي مجرمي که حکمش شلاق است تنبيه و مجازات است. حال اگر در زنداني در ايران شکنجه اي انجام شود کاري غير قانوني است و تخلف در هر دستگاهي وجود دارد ولي غربي ها به جاي 100 ضربه شلاق 50 سال زندان مي کنند و مي گويند که اين شکنجه نيست.

مشاور قوه قضائيه با بيان اينکه برخي از معاهدات غرب را بحث حقوق بشر پذيرفته ايم ولي اين دليل نمي شود که تفسير آن را به عهده غربيها بگذاريم، گفت: غرب مي گويد هر انسان مي تواند دين خود را عوض کند و يا دين جديد را تبليغ کند ولي در ايران آزادي دين وجود دارد و دين بهائيت که اصلا دين نيست پيروان آن در ايران آزادانه زندگي و تجارت مي کنند و پول خوبي هم به جيب زده اند ولي همين بهائي ها حق تبليغ دين خود را ندارند و در ايران ممنوع است. در اين مورد از امام خميني (ره) هم پرسشي شد که ايشان گفتند اديان در ايران بر اساس قرارداد شهروندي زندگي مي کنند ولي حق تبليغ ندارند.

لاريجاني با بيان اينکه دستگاه قضايي اعم از محاکم و دادسراها در معرض اتهام قرار دارند، گفت: در بحث اعدام غربي ها مي گويند ايراني ها به اندازه چين اعدام دارند و اعدام در کل بد است و برهان آنها اين است که اگر شخصي را اعدام کنند و بعد بفهميم حکم قاضي اشتباه بوده ديگر راه بازگشت نداريم که با اين برهان غربي ها ما هيچ حکمي را نبايد اجرا کنيم و به عنوان مثال سوار هواپيما هم نبايد شويم چون که احتمال دارد سقوط کنيم. همچنين آنها معتقدند که اعدام موجب کاهش جرايم نمي شود در صورتي که ايران مي گويد بستگي دارد اين حکم در کجا اجرا شود.

مشاور قوه قضائيه افزود: مبحث ديگري که غربي ها با ايران مشکل دارند بحث قصاص است در حاليکه قصاص بسيار زيبا و مهم است و به نوعي از حقوق افراد جامعه دفاع مي کند و حاکم نقش دفاع از حقوق و همچنين ترويج بخشايش را دارد و مي توان گفت در قصاص حيات است و از قضات درخواست مي کنيم که در احکامي که در مورد اعدام و قصاص صادر مي کنند تفسير آن را هم بنويسند و تلگرافي راي ندهند زيرا ما هزاران پرونده اعدام و قصاص را ترجمه کرده و به جهان ارائه مي کنيم.

وي افزود: البته در بحث اعدام ها يک سئوال مطرح مي شود که چرا در ايران اعدام زياد است که دليل آن اين است که بيشترين اعدام هاي ما مربوط به قاچاقچيان مواد مخدر است.

لاريجاني گفت: افغانستان مواد مخدر توليد مي کند، اروپا مصرف مي کند و ايران شده است جاده ابريشم مواد مخدر و تمامي قاچاقچيان را ما بايد دستگير کنيم، مجازات کنيم و بعد اعدام کنيم. بعد هم به ما تهمت مي زنند شما زياد اعدام مي کنيد يکبار خواستيم قاچاقچيان را بدهيم به خودشان صدايشان درآمد.

مشاور رئيس قوه قضائيه در مورد اتهاماتي عليه ايران مبني بر اينکه ايرانيها فرزندان خود را اعدام مي کنند، گفت: عدم اعدام افراد زير 18 سال جزو تعهدات قانوني ايران است و در قانون ما هم آمده است ولي در پاره اي از موارد قاضي تشخيص مي دهد که به عنوان مثال فرد 17 ساله اي که سه قتل را انجام داده و مسئوليت اين کار را مي داند حکم اعدام برايش صادر مي شود ولي در کل اعدام زير 18 سال ممنوع است و در موارد خاص کميته اي بايد تشکيل شود.

وي با اشاره به پرونده سکينه محمدي و حکم سنگسار او که بازتاب هاي زيادي در جوامع بين الملل ايفا کرد، گفت: در اين قضيه درست نبود غير از پرونده کيفري اين خانم که قتل نفس بود پرونده ديگري باز شود زيرا مقام معظم رهبري هم تاکيد کرده اند که نبايد کاري کنيم که معارضه غرب سکولار با اسلام در محل رجم (سنگسار) صورت بگيرد.

لاريجاني خطاب به قضات گفت: قضات بايد در پرونده هاي سنگسار بسيار دقت کنند. در هر حال اين قانون شرع و عرف ما است و تا زماني که قانون است بايد آن را به درستي اجرا کنيم.

وي گفت: غرب معتقد است که عقد يک زن و مرد در روي زمين يک قرارداد است و اگر کسي آن را فسخ کرد مجازات شود و يا رها شود. ولي اينکه ما بياييم و آن را سنگسار کنيم خلاف حقوق بشر است در حاليکه غرب اصلا در مورد خيانت زن و رابطه نامشروع و توليد جنين غير شرعي صحبت نکرده است.

لاريجاني گفت: يکي از شرايطي که غرب براي ورود ترکيه به اتحاديه اروپا داشت اين بود که ترکيه بايد قانون سنگسار را حذف کند و هدفش تنها ترويج زنا در جامعه اسلامي است.

مشاور قوه قضائيه اظهار داشت: اگر در ايران ترويج ازدواج به درستي انجام شود و تسهيلات مناسبي در اختيار جوانان قرار بگيرد تعداد اين پرونده ها کاهش مي يابد.

لاريجاني در مورد حکم قطع يد گفت: در اين احکام هم بايد همانند سنگسار دقت شود غرب مي گويد قطع يد شکنجه است و نظر شارع غير از اين است که بايد با حساسيت صادر شود.