گروه سیاسی مشرق - در ادامه خط جریانهای حامی فتنه و اصلاحطلب برای ایجاد تفرقه میان اصولگرایان و تقسیم آنان به دو طیف اصولگرایان تندرو و میانهرو، اخیراً جریان اصلاحطلب با برجسته نمودن مواضع چهرههای برجسته اصولگرایی همچون علی لاریجانی، احمد توکلی، ناطق نوری و... تلاش دارند آنها را منتقد جریان اصولگرایی به معنای اعم آن معرفی کرده تا بدین ترتیب با ایجاد اختلاف در میان اصولگرایان، منافع سیاسی خود را از این سناریو در انتخابات مجلس برداشت کنند.
* گرایی که حجاریان لو داد
در نامه حجاریان خطاب به توکلی آمده است: «بعد از مصاحبهای که چند سال پیش با مجله اندیشه پویا کرده و در آن ادعا کردم که شما از دولت آقای خاتمی برای روزنامه فردا چاپخانهای گرفتهاید دستگاه تبلیغی دولت معجزه سخن مرا بهانهای برای رانت جو خواندن شما کرد. من مترصد بودم تا دولت عوض شود تا پس از تحقیق جبران مافات کنم و اکنون بعد از تحصیل اسناد (که آن را برای شما میفرستم) به قطع میگویم که روزنامه فردا جز دستگاه لیتوگرافی ابزار دیگری دریافت نکرده است و از بابت این سهو پوزش میخواهم و امیدوارم در آستانه انتخابات این موضوع مستمسکی برای حمله به شما قرار نگیرد. توفیق رفیق راهتان در زمینه مبارزه با فساد بخصوص فساد سیاسی باد.»
همانطور که از متن نامه مشخص است، حجاریان با زیرکی تلاش کرده ضمن منصف جلوه دادن خود به عنوان یک فرد اصلاحطلب بابت عذرخواهی از یک چهره جریان رقیب سیاسی، نوک هجمه رسانهای را متوجه بخش خاصی از جریان اصولگرا یعنی حامیان دولت احمدینژاد کند که در این بخش از نامهاش هویدا است: «دستگاه تبلیغی دولت معجزه سخن مرا بهانهای برای رانت جو خواندن شما کرد.»
وی در ادامه نامه کوتاه خود نیز مجدداً هدفش از این نامهنگاری را افشا کرده: نگرانی از تخریب احمد توکلی توسط اصولگرایانی که حامیان دولت قبل بودهاند! یعنی آنجا که میگوید: «امیدوارم در آستانه انتخابات این موضوع مستمسکی برای حمله به شما قرار نگیرد.»
حجاریان در پایان نامه نیز برای توفیق توکلی در ادامه مبارزه با فساد سیاسی دعا میکند.
* چند سؤال از حجاریان
درباره زمان و علت این نامهنگاری چند سؤال مطرح است: چطور حجاریان در این چند سال متوجه نادرست بودن تهمتش به توکلی نشده بود؟ آیا این بهانه که باید دولت تغییر میکرد تا او تحقیق کند و درباره ادعایش به نتیجه برسد، قابلقبول است؟
ازآنجاکه روزنامه فردا در دولت اصلاحات به کار خود پایان داد و اتهام حجاریان مربوط به وزارت ارشاد دولت اصلاحات و شخص رئیس آن دولت بود، آیا برای حجاریان کار سختی بود تا در این هفت سال از مسئولان وزارت ارشاد و همینطور رئیس دولت محبوبش که معمولاً به طور هفتگی با یکدیگر جلسات محفلی داشتهاند، بپرسد که به روزنامه فردا چاپخانه دادهاند یا خیر؟ اساساً پیگیری این موضوع چه ربطی به دولت احمدینژاد داشته که حجاریان ادعا کرده منتظر بوده تا دولت تغییر کند و تحقیقات نماید!
ضمناً در این سالها که توکلی چندین بار برای رفع همین اتهام در فضای رسانهای و افکار عمومی کشور، به طور مستند تمامی کمکهای دریافتی از دولت بابت روزنامه فردا را منتشر کرد، چطور حجاریان متوجه نادرست بودن ادعایش نشده بود؟
آیا حجاریان صرفاً از چند روز پیش به سلامت نفس احمد توکلی پی برده که برای وی نامه عذرخواهی مینویسد؟ یعنی با وجود تمامی توضیحات توکلی در چند سال اخیر، حجاریان همچنان توکلی را به سلامت نفس قبول نداشته و افترایش را درست میدانسته است؟
* نشریات زنجیرهای به خط میشوند
آنچه که سناریو بودن این نامه عذرخواهی را تقویت مینماید، نحوه انعکاس آن در نشریات زنجیرهای است که از مهندسیشده بودن آن خبر میدهد.
نشریات زنجیرهای خبرنامه مذکور را بهگونهای انعکاس دادهاند که حجاریان و توکلی به عنوان شخصیتهای مثبت و طیفهای اصولگرایی که نسبت به فتنهگران مواضع تند و تیزی دارند به علاوه حامیان دولت قبل به عنوان شخصیتهای منفی داستان معرفی شوند.
بهعنوانمثال، به نحوه انعکاس این خبر در روزنامه حامی فتنه اعتماد توجه کنید که خبر آن را هم در صفحه اول منعکس کرده و هم در صفحات داخلی نیم صفحه کامل به آن اختصاص داده است: «اگرچه ادعای حجاریان مبنی بر استفاده شخصی توکلی از آن چاپخانه اهدایی دولت اصلاحات همان زمان از سوی توکلی تکذیب شد اما داستان چاپخانه احمد توکلی در جریان تسویهحساب تیم احمدینژاد با وی بار دیگر رسانهای شد اما نه در روزنامهها که از تریبون مجلس شورای اسلامی و در جریان تصویب اعتبارنامه توکلی.
حالا چند سال پسازآن ادعا سعید حجاریان میکوشد منادی اخلاق در سیاست ورزی باشد و پس از بررسی اسناد وقتی به این نتیجه رسید که آن روز اشتباه کرده این اشتباه را در قالب نامه عذرخواهی به توکلی میپذیرد. حجاریان در نامهاش احمد توکلی را نه نماینده مجلس خطاب میکند و نه هیچ سمت حقوقی دیگری برایش به کار میگیرد بلکه او را با عنوان برادر گرامی مورد خطاب قرار میدهد... حجاریان در سطر پایانی این نامه البته گریزی هم میزند به این روزهای توکلی. نماینده تهران در مجلس ماه گذشته از سازمانی مردمنهاد با نام دیدهبان شفافیت و عدالت رونمایی کرد که میخواهد پرچم مبارزه با فساد را به دست مردم دهد. حجاریان هم به همین بهانه خطاب به توکلی مینویسد: توفیق رفیق راهتان در زمینه مبارزه با فساد بهخصوص فساد سیاسی باد... سال 91 و در جریان بررسی اعتبارنامه نمایندگان برای آغاز به کار در مجلس نهم سید مهدی موسوینژاد، نماینده دشتستان نسبت به اعتبارنامه توکلی اعتراض کرد تا نخستین جنجال مجلس نهم در همان روزهای نخست آغاز شود. جنجالی که واکنشی به پیگیریهای توکلی در مورد فساد دولت احمدینژاد نسبت داده میشد. موسوینژاد که در ردیف حامیان احمدینژاد قرار داشت در 11 مورد به اعتبارنامه توکلی اشکال وارد کرد که یکی از آنها به روزنامه فردا مربوط میشد.»
سناریو بودن نامه حجاریان به توکلی از آنجا تقویت میشود که اخیراً توکلی در مواضعش انتقاداتی را متوجه جریان اصولگرایی کرده است و از سوی دیگر نیز بخشی از اضلاع اصولگرایی و جوانان حزباللهی نیز به شدت از مواضع توکلی خصوصاً در برجام، گلایه دارند.
بنابراین مشخص است که طیف فتنه و اصلاحطلبان قصد دارند بهاصطلاح با گرم گرفتن با چهرههای منتقد اصولگرایی همچون توکلی، انتقادات جریان حزباللهی به این افراد را تقویت کنند تا ترکهای موجود در اصولگرایان را به شکافها و گسلهای عمیق تبدیل کنند.