کد خبر 499595
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸

وزیر بهداشت بابیان این که سازمان‌های بیمه‌گر هنوز هزار میلیارد مقرر را به وزارت بهداشت پرداخت نکرده‌اند، خطاب به "حاشیه‌سازان" گفت: بگذارید ما سکوت کنیم و صحبت نکنیم، چراکه به صلاحتان نیست.

به گزارش مشرق، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه همایش بین‌المللی راهبری دیابت با حضور در جمع خبرنگاران گفت: این همایش خوشبختانه با استقبالی که وزرای بهداشت کشورهای منطقه داشتند درباره پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر و مهم‌تر از آن دیابت، طی دو روز برگزار می‌شود.

وی بابیان اینکه حدود پنج میلیون نفر به دلیل افزایش وزن و چاقی در معرض ابتلا به دیابت هستند، گفت: ما دیدارهای دو جانب‌های با برخی وزرای بهداشت کشورهای حاضر در این همایش داریم تا در جهت توسعه صادرات به آن کشورها سرمایه‌گذاری‌های مشترک، انتقال دانش فنی، توسعه بهداشت عمومی و غیره صحبت کنیم.

بدعهدی دوباره بیمه‌ها

هاشمی در پاسخ به سؤالی درباره پرداخت 1000میلیارد از مطالبات وزارت بهداشت توسط سازمان‌های بیمه‌گر که در جلسه‌ای با معاون اول رئیس‌جمهور قرار بود طی یک هفته پرداخت شود، گفت: این مبلغ هنوز پرداخت‌نشده و امیدواریم بیمه‌ها بدهی‌های خود را بدهند. طبق دستوری که داده‌شده بنا شد که سازمان‌های بیمه‌گر 1000 میلیارد از شش هزار میلیارد بدهی وزارت بهداشت را پرداخت کنند که امیدواریم این اتفاق بیفتد.

وی افزود: فکر می‌کنم به‌اندازه کافی حاشیه‌داریم و باید به سراغ متن یعنی مردم رویم و به متن مشکلات مردم توجه کنیم. البته این حاشیه‌ها عین متن است و باید صبر کنیم.

وی درباره ارتباط سازمان‌های بیمه‌گر و وزارت بهداشت از طریق بانک مرکزی گفت: در روز گذشته دکتر سیف گفتند به‌زودی راهکاری را برای این مسئله اعلام می‌کنند.

با شایعات، افراد از خدمت محروم نکنید

وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال دیگری درباره برخی شایعات مبنی بر احتمال شرکت وی در انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ این سؤالات خوب نیست؛ چراکه افراد را برای انجام خدمت محروم می‌کند. برخی از دوستان نیز که می‌دانیم پشت پرده آن‌ها چیست درباره مدیریت بخش سلامت اظهارنظر کرده بودند و از اداره آن توسط یک‌چشم پزشک گفتند که چه نیازی به چشم‌پزشک است. اکثر ما نیازی به این پست‌ها نداشتیم و آمدن ما برای خدمت به مردم و مراقبت از دستاوردهای انقلاب بوده است و افتخار می‌کنیم که بتوانیم گره‌ای از کارهای مردم بازکنیم.

وزارت به من تحمیل شد

وی با اشاره به قبول وزارت در دولت یازدهم گفت: این کار هم به ما تحمیل شد و برای این دوره است. بنابراین کسانی که علاقه‌مند به قدرت هستند خیالشان جمع باشد چراکه برای ما نگاه متفاوت است.

وی افزود: آنچه درباره بحث بیمه می‌توانم بگویم این است که ما منافع مردم را بر هر چیز ترجیح می‌دهیم. عده‌ای تصور نکنند که با این حاشیه‌سازی‌ها درباره اصل علمی که برای اداره نظام سلامت وجود دارد، کوتاه می‌آییم. البته ممکن است این کار به‌جایی نرسد. چراکه رودربایستی در کشور زیاد است. اما هیچ‌وقت راه درست را به مردم نادرست نشان نمی‌دهیم، چراکه هیچ ارزشی ندارد که به مردم دروغ بگوییم.

30 سال گذشته چقدر از حق بیمه‌ها برای درمان خرج شده است

هاشمی با اشاره به صحبت‌های خود درباره 9 درصد حق بیمه‌ای که مردم به سازمان تأمین اجتماعی می‌پردازند، گفت:‌ من نکته‌ای را درباره حق بیمه تأمین اجتماعی گفتم و اینکه حق بیمه تأمین اجتماعی فقط باید به حوزه درمان وارد شود. کسانی که به دنبال تحقیق و تفحص هستند که البته ما از آن استقبال می‌کنیم کاش در این زمینه تحقیق می‌کردند و صادقانه به مردم گزارش می‌دادند که در 30 سال گذشته چه میزان از پولی که کارگران و مردم برای درمان به‌عنوان حق بیمه داده‌اند، برای درمان خرج شده است؟. این‌یک سؤال ساده است و نیاز به این‌همه حاشیه‌سازی ندارد و آنچه ما درباره تجمیع می‌گوییم برای این موضوع است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در تهران به این وسعت بخش عمده‌ای از جامعه کارگری در حاشیه تهران هستند و در طول این سال‌ها اگر پولی که توسط مردم به آن سازمان داده‌شده، برای درمان آن‌ها صرف شده بود الآن اطراف تهران پر از بیمارستان بود. بنابراین دوستان بگذارند ما سکوت کنیم و صحبت نکنیم چراکه به صلاحشان نیست.

توضیح درباره تربیت پرستاران در بیمارستان‌ها

هاشمی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره حذف کنکور پرستاری گفت: بارها گفته‌ایم کسانی که وارد هر دوره‌ای از آموزش پزشکی می‌شوند در قالب آزمون سراسری است. بنابراین باید اطلاع رسانی‌ها درست و منصفانه انجام شود.

هاشمی با بیان اینکه کشور به پرستار نیاز دارد، گفت:‌ هر بیمارستان می‌تواند توسط آزمون سراسری که از سوی سازمان سنجش برگزار می‌شود با همان درس‌هایی که در دانشکده‌های پرستاری تدریس می‌شود و زیر نظر این دانشکده‌ها مبادرت به تربیت پرستار، بهیار و غیره کند. یکی از مشکلات کاردان و کارشناس اتاق عمل است. بنابراین چرا نباید نیرو تربیت کنیم. این چه شیوه نادرستی است که دانش آموز و دانشجو برای کشور تعیین تکلیف می‌کنند.

منبع: ایسنا