کد خبر 50066
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۹

جنایات آل خلیفه و آل سعود در بحرین به آنجا رسیده که بخش ورزشی BBC سکوت این رسانه در قبال این فاجعه را شکسته و به انتقاد از وضعیت موجود در این جزیره می پردازد.

به گزارش مشرق، BBC در گزارشی به وضعیت ورزشکاران بحرینی که در جریان اعتراضات از کار معلق شده اند پرداخته است.

در این گزارش آمده: در جریان بحران در بحرین فعالیت حدود150 ورزشکار، مربی، داور و حتی روزنامه نگار ورزشی به دلیل مشارکت در تظاهرات، به حالت تعلیق در آمده است
جمعی از معترضان بحرینی، شبکه های اجتماعی را برای پیگیری مطالبات خود برگزیده اند؛ اتفاقی بی سابقه در این پادشاهی خلیج فارس که تا همین سه ماه قبل، حضورش در دنیای مجازی محدود می شد به معرفی جاذبه های توریستی، سخنرانی مقامات و برنامه های رسمی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی.

در پی نا آرامی های اخیر بحرین، صفحه ای در فیس بوک ایجاد شده که به پوشش اخبار معترضان بحرینی می پردازد و حدود 80 هزار عضو دارد. آماری که در قیاس با جمعیت یک میلیون نفری بحرین، چشمگیر به نظر می رسد. همچنین، ویدئوی مصاحبه با ورزشکاران معترض در نسخه های فراوان در شبکه یوتوب منتشر شده است.

راه اندازی صفحه های فیس بوک در حمایت از فوتبالیست های دستگیر شده و امضای دادخواست های اینترنتی و تشکیل کمپین های اعتراضی، از جمله فعالیت هایی است که در پی حوادث اخیر بحرین شکل گرفته است.

 

* علاء حبیل، نماد معترضان بحرینی

آقای گل جام ملت های آسیا در سال 2004، از شانزدهم فروردین در زندان است. مردی با 68 بازی ملی و 24 گل زده برای کشوری که مقامات امنیتی بحرین، او را به اتهام اقدام بر علیه امنیت ملی محبوس کرده اند.

علا و محمد حبیل از سرشناس ترین چهره های بازداشت شده در جریان نا آرامی های بحرین هستند. علاء حبیل در همان سالی که به اتفاق علی کریمی آقای گل جام ملت ها شد، از جدی‌ترین رقبای این ستاره ایرانی برای تصاحب عنوان مرد سال آسیا بود. او سپس در لیگ های قطر و کویت هم خوش درخشید. در الغرافه قطر آمار جالب 30 گل در 49 بازی را به جا گذاشت. فروردین امسال اما از تلویزیون دولتی بحرین، عکس های برادران حبیل در راهپیمایی‌های ضد حکومتی پخش شد.

لابه لای جمعیت معترض، دایره های آبی رنگی دور سر چهره های سرشناس کشیده شده بود تا آن ها را متمایز کند. از تیم های ملی فوتبال، هندبال، والیبال و بسکتبال بحرین، نمایندگانی در این عکس ها حضور داشتند.

بین عکس های توی دایره، باشگاه الاهلی بیشترین عضو را داشت. باشگاهی که پیش از صدور حکم حکومتی برای بازداشت ورزشکاران، ضمن صدور بیانیه و تاکید بر خودسرانه بودن رفتار این افراد، عذر تعدادی از بازیکنان و کارمندان خود را خواسته بود.

 

* محاکمه در برنامه تلویزیونی حدث خاص

در برنامه تلویزیونی "حدث خاص" از رسانه دولتی بحرین که بر روی شبکه یوتیوب نیز قرار گرفته، آخرین باری است که صدایی از این بازیکن سرشناس شنیده شده است.

علاء حبیل مهمان تلفنی برنامه بود. افراد داخل استودیو، این بار سوالی درباره کیفیت گل های زده اش نداشتند. آن ها به ترتیب، او را مخاطب قرار داده و حضورش در تظاهرات را محکوم کردند. وقتی حبیل در مقام دفاع از خود برآمد و گفت که جوانی اش را برای اعتلای نام بحرین در میادین ورزشی گذاشته، بلافاصله مجری برنامه پاسخ داد که البته پول کمی هم گیرش نیامده است.

ماجد سلطان از چهره های متنفذ ورزش بحرین نیز با لحنی پرخاشگر، ضمن توبیخ حبیل، بر سر او فریاد زد و گفت باید در روز قیامت پاسخگوی حکومت بحرین باشی. البته پاسخگویی علاء حبیل درباره نوع موضعگیری اش در وقایع اخیر بحرین، به یوم الحساب محول نشد و به اتفاق برادرش محمد که او هم از ملی پوشان فوتبال این کشور است به زندان انتقال یافت.

ستاره فوتبال بحرین که گویی می دانست در آستانه بازداشت قرار گرفته، هیچ یک از اتهامات مطرح شده توسط حاضران در استودیو را نپذیرفت. او حتی یک مرتبه ناگزیر شد در این برنامه زنده تلویزیونی، به جان مادرش قسم بخورد که قصدش از حضور در راهپیمایی ها، "اسقاط نظام" نبوده است.

راهپیمایی هایی که مطابق آمار شبکه تلویزیونی الجزیره، فعالیت 150 ورزشکار، مربی، داور و حتی روزنامه نگاران ورزشی بحرین به دلیل مشارکت در آن، به حالت تعلیق در آمده است.

 

* شبکه های اجتماعی و معترضان بحرینی

غیر از ویدئوهای منتشر شده از اعتراضات خیابانی در بحرین و عکس های مرتبط که در سایت ها و وبلاگ ها تکثیر شده اند، صفحه ای برای همراهی با باریکنان بازداشت شده تیم ملی بحرین، در فیس بوک ایجاد شده که عنوان آن "کلنا مع لاعبین المنتخب البحرینی" است. تصویر پروفایل این صفحه که حدود 5 هزار عضو دارد، عکسی از علاء حبیل است و بر روی آن نوشته شده ما همگی در انتظارت هستیم.

صفحه دیگری با عنوان "همبستگی با برادران حبیل" ایجاد شده که 2500 عضو دارد. در صفحه "کلنا علاء و محمد حبیل"، یعنی همه ما علاء و محمد حبیل هستیم نیز صدها نفر عضویت دارند.

آن ها یک دادخواست اینترنتی را تنظیم کرده اند که در متن آن، بازداشت ورزشکاران بحرینی را غیرقانونی دانسته و خواستار مداخله مجامع ورزشی جهانی و قاره ای شده اند.

این دادخواست به گونه ای طراحی شده که رونوشت آن در پی هر امضا، برای رئیس کمیته بین المللی المپیک، رئیس شورای المپیک آسیا، فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا، فدراسیون های جهانی بسکتبال، هندبال، والیبال و تعدادی دیگر از ارگان های بین المللی ورزش ارسال می شود.

تاکنون بیش از 700 نفر آن را امضا کرده اند که اکثرشان از داخل بحرین هستند. اما امضاهایی از کشورهای اروپایی و آمریکایی، ایران و حتی عربستان سعودی نیز دیده می شود. گرچه تاکنون هیچ یک از مقامات ورزشی جهان یا آسیا، واکنشی به نحوه برخورد حکومت بحرین با ورزشکاران سرشناس و معترض این کشور نشان نداده اند.