آرمن دو هفتهای است که سرمربی گلگهر سیرجان شده و حرفهای زیادی برای گفتن دارد. مردی که در تیمهای ملی زیر 17 و 19 سال ارمنستان با شاگردان سرشناس فراوان امتحانش را پس داده است. گفتگوی خبرنگار مشرق با گلبوداغیان را در زیر بخوانید:
* در مدت کوتاهی که اینجا آمدهاید، چه شناختی از فوتبال ایران پیدا کردهاید؟
اولین چیزی که به نظرم آمد مردمی بودند که عاشق فوتبال هستند. اینجا پر از استعداد است که هرکدامشان میتوانند تبدیل به یک ستاره در فوتبال اروپا شوند.
* شما هم سابقه کشف این استعدادها را دارید؟
منظورتان هنریک (مخیتاریان) است؟
* بله.
من در تمام ردههای سنی با مخیتاریان کار کردهام. از همان زمان که فقط 13، 14 سال داشت تا پیش از رفتنش به روسیه و آلمان.
* وجه تمایز او با سایرین چه بود که تا این اندازه در اروپا موفق عمل کرد؟
البته به جز او نفرات دیگری هم پیشرفت زیادی داشتند. مثل گئورگ قازاریان که الان برای ماریتیمو در پرتغال توپ میزند یا مدافع آسکارپرم روبرت آرزومانیان که در لیگ برتر روسیه حضور دارد. شاید چون هنریک بیشتر توی چشم است، به نظر شما میآید. اما سرنوشت خیلی از شاگردان من در اروپا روشن بود و هست.
* هنوز هم با مخیتاریان در ارتباط هستید؟
خیلی زیاد. شاید هر 10، 12 روز یک مرتبه. اتفاقا سهشنبه هفته آینده کنار او هستم.
* چه جالب. پس به آلمان میروید؟
بله، همینطور است. از باشگاه دورتموند دعوتنامهای به باشگاه گلگهر برایم ارسال شد تا در یک دوره پیشرفته کوتاهمدت آموزشی حضور پیدا کنم.
* بالاخره نگفتید فکر میکنید عامل اصلی پیشرفت میختاریان در فوتبال اروپا چه بود؟
(باخنده). این بازیکن از همان ابتدا عاشق تمرین بود. هنریک در لیگ اوکراین و بوندسلیگا موفق شد چون خودش را گم نکرد. وقتی برای شاختار دونتسک طی 72 بازی 39 گل زد، از آلمان پیشنهاد گرفت. همان موقع پرسید نظرم در مورد این انتقال چیست؟ گفتم اگر همان بازیکنی باشی که تحت هر شرایطی عاشق تمرین است، بازهم موفق خواهی بود. دیدید که همینطور هم شد.
* حالا که به مهاجمی سرشناس و بسیار گرانقیمت تبدیل شده، در رفتارش تفاوتی حاصل نشده؟
هرگز. هنریک ماه قبل یک پیشنهاد 20 میلیون یورویی از یوونتوس گرفت، مثل همیشه با هم حرف زدیم و قرار شد در دورتموند بماند. حتی وقتی لیورپول گفت حاضر است برای او 15 میلیون پوند پرداخت کند، با هم صحبت کردیم. هنریک همانی بود که در گذشته از او سراغ داشتم.
* به فوتبال ایران برگردیم. در این مدت چه مشکلاتی را لمس کردهاید؟
مشکلی در رده سنی بزرگسالان وجود ندارد. اما از نگاه من، استعدادهای زیادی وجود دارند که نیاز به توجه دارند. برای رسیدن به شرایط حرفهای فقط تاسیس مدرسه فوتبال کافی نیست. باید آکادمی مناسب داشت. تعریف آکادمی هم واضح است؛ مکانی برای اسکان، تغذیه، تحصیل و فرا گرفتن زندگی حرفهای فوتبالی. مطمئن باشید این هزینه کردن نیست بلکه توجه کردن به آینده است.
نوجوانان و جوانان ایرانی را در مدتی که آمدهام بسیار پرانرژی و خوشاستیل دیدهام. باور کنید میتوان تعداد زیادی ستاره را از میان آنها در آلمان و اروپا دید. فقط باید برنامه داشت و به تکتکشان الفبای فوتبال حرفهای را آموخت. به نظرم فوتبال شما هم هنریک مخیتاریان کم ندارد فقط باید برای شناسایی و پرورش آنها هزینه کرد و وقت گذاشت.