کد خبر 50175
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۶

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از رایج شدن مسائل خرافی در مورد جن گیری و رمالی تاکید کرد: موجوداتی به نام جن وجود دارند اما نه آنها در زندگی ما دخالت می کنند و نه ما در زندگی آنها و اینگونه افکار باید از صحنه جامعه ما برچیده شود.

به گزارش مشرق به نقل از رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، صبح امروز در آغاز درس خارج فقه خود که با حضور طلاب و روحانیان در مسجد اعظم قم برگزار شد در سخنانی نسبت به رواج مباحث مربوط به جن گیری و رمالی در سطح جامعه واکنش نشان داد.

وی تصریح کرد: وجود جن و ملائکه و انسان که سه گروه دارای عقل و شعور از نظر قرآن هستند امری مسلم است، جن وجود خارجی دارد و این موجودات عاقل هستند، هم کافر دارند و هم مومن و این مساله از نظر قرآن کریم امری مسلم است و جای انکار در آن نیست. اما این نکته که اجنه دخالتی در زندگی خصوصی و شخصی ما داشته باشند این مساله اشتباه و دروغ است.

این مرجع تقلید اشاره کرد: دو گروه هستند که گرفتار اینگونه مسائل اند گروه نخست گروهی هستند که گرفتار اوهام و خیالات هستند و مشکلات زندگی خود را به گردن جن و بخت و طالع سیاه می اندازند و ما ندیده ایم کسی ادعایی بکند و سندی بر حرف خود داشته باشد.

وی ادامه داد: گروه دیگر هم افراد شیاد و کلاه بردار هستند که برای این که درآمدی را کسب کنند به اینگونه امور متوسل می شوند و یا اینکه اغراض سیاسی که اخیرا پیدا شده را دنبال کردند. این گروه هیچ چیز ندارند منتهی مهارت هایی در کلاه برداری و شیادی دارند و به افراد می گویند ما جن را گرفتیم و در شیشه کردیم و تا چند روز دیگر فلان و فلان می شود؛ اینها همه اش دروغ، شیادی و کلاه برداری است، عوام نباید گرفتار اینگونه مسائل شوند تا چه رسد به خواص و ما در طول عمرمان دیده ایم که اینگونه مسائل جز دروغ و شیادی نبوده است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: من تاکید می کنم به همه مردم که اینگونه افکار باید از صحنه جامعه ما برچیده شود. موجودی به نام جن وجود دارد اما نه در زندگی ما دخالت می کنند و نه ما در زندگی آنها دخالت می کنیم منتهی همین افکار عوامانه گاهی به بالاتر هم کشیده می شود و ممکن است در افرادی نفوذ کنند.

وی ابراز داشت: این گونه افراد از نقطه ضعف های اشخاص استفاده می کنند و با تهدید و تخویف و دیگر مسائل افراد ضعیف را تحت تاثیر خود قرار می دهند.

مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم در پاسخ به سئوالی در خصوص سحر و جادو نیز گفت: سحر و جادو مساله ای دیگر است که باید مستقلا به شرح و تفصیل آن بپردازیم. امیدوارم ان شاءالله شر این شیادان و کلاهبرداران از تمام جوامع اسلامی قطع شود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به حدیث اخلاقی در خصوص آداب معاشرت یاد آور شد: ترش رویی با مردم سبب عداوت و دشمنی می شود و باید با مردم گشاده رو بود، چرا که افراد بد اخلاق در زندگی تنها می مانند و دشمنان زیادی پیدا می کنند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه پایه و اساس اسلام بر محبت استوار است، اقدامات افراطی وهابیون تندرو را محکوم و تصریح کرد: وهابی های تندرو با اعمال خود آبروی خود و اسلام را می برند و موجب بدنامی دین می شوند و خداوند از آنهایی که اسلام را خشن معرفی کرده اند نگذرد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی بیان داشت: در اسلام همه اش صحبت از محبت و مودت و مهربانی است نه کینه و عداوت و اسلام چیزی نیست که وهابیون معرفی می کنند؛ این چه مذهبی است که اینها به وجود آورده اند و مسلمانان را دارند می کشند.

وی ادامه داد: اگر انقباض وجه و ترش رویی باعث به وجود آمدن عداوت و منجر به خون ریزی و همچنین سبب دل شکستگی فرد مومنی شود نه تنها کراهت دارد بلکه شبهه حرمت به خود می گیرد. البته گاهی هم ممکن است از باب امر به معروف و نهی از منکر ترش رویی و انقباض وجه واجب گردد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر سه مرحله اظهار تنفر قلبی، لسانی و مرحله عملی دارد یاد آور شد: مرحله برخورد عملی مربوط به ماموران حکومت است و مردم باید با زبان خوش امر به معروف و نهی از منکر کنند.

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه باید عملا ثابت کنیم که اسلام دین محبت و دوستی است نه عداوت و دشمنی گفت: اهل علم و روحانیان باید از این دستور بیشتر استفاده و این مساله را مراعات کنند.