به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، همانگونه که آمریکا در مورد بن لادن به دنبال این بود که از خود چهره ای قهرمان در مبارزه با تروریسم بسازد؛ غرب نیز با دستگیری راتکو ملادیچ و محاکمه وی در دادگاه لاهه در هلند، به دنبال آن است که از خود در میان مسلمانان چهره ای انسانی، موجه و قهرمان نشان دهد و با این محاکمه دست های آلوده خود در کشتار مسلمانان بالکان را بشوید؛ چرا که ملادیچ بدون کمک سازمان ملل و کشور هلند هرگز قادر به انجام این جنایات نبود.
پس از آن که راتکو ملادیچ در جنگ بوسنی، به کمک سازمان ملل و نظامیان هلندی قتل عام فجیع مسلمانان شهر "صربرنیتسا" را رقم زد؛ سازمان ملل و کشور هلند مورد تنفر مسلمانان منطقه قرار گرفتند و اکنون با محاکمه ملادیچ در دادگاه لاهه هلند، غرب به دنبال آن است که پس از گذشت 16 سال از این جنایت هولناک، چهره ای قهرمان از خود بسازد و وجاهت از دست رفته خود را در میان مسلمانان، باز گردانند.
راتکو ملادیچ، فرمانده سابق ارتش صرب در بوسنی و هرزگوین، جمعه13 خردادماه90 در برابر قضات دادگاه دیوان بینالمللی کیفری در لاهه ظاهر شد و در مورد بندهایی از کیفرخواست جنایات خود پاسخ داد و گفت : من می خواهم از کشور و ملتم دفاع کنم؛ من نه در بوسنی، نه در لیبی، نه در آفریقا هیچ مسلمان یا کرواتی را نکشته ام ! وی همچنین این کیفرخواست را نفرت انگیز خواند.
ملادیچ، مشهور به جلاد بوسنی، که چند روز پیش برای محاکمه در دادگاه بین المللی لاهه به شونینگن در حومه شهر لاهه در هلند انتقال یافت، از سوی نهاد قضایی بینالمللی در لاهه به 11 جرم از جمله نسل کشی، شرکت داشتن در جنایات علیه بشریت، محاصره سارایوو و تخلف از قوانین جنگی در سالهای 1992 تا 1995 میلادی متهم شده است.
همچنین تحت فرماندهی ملادیچ 8 هزار اسیر مسلمان در منطقه صربرنیتسا در بوسنی و هرزگوین در ۱۱ جولای ۱۹۹۵کشته شدند که این فاجعه جهانی، بزرگترین جنایات جنگی و قتل عام پس از جنگ جهانی دوم به شمار میآید.
از ديگر اتهامات وي محاصره 44 ماههي سارايوو از ماه مه 1992 است كه طي آن 10 هزار تن كشته شدند. اما آیا ملادیچ به تنهایی این جنایت را انجام داد؟
بر اساس آمار صلیب سرخ جهانی، در سالهای 1992 تا 1995 بیش از 200 هزار مسلمان بوسنیایی، در درگیریهای این منطقه كشته شده اند .
چگونه ملادیچ با همکاری سازمان ملل و نظامیان هلندی اقدام به نسل کشی مسلمانان کرد؟
16سال پیش و در زمان جنگ بوسنی سازمان ملل متحد، شهر "صربرنیتسا" را منطقه امن اعلام کرد. این امر موجب شد که جمعیت زیادی از مسلمانان بوسنی برای حفظ جان خود در برابر حملات صرب ها، به این شهر پناه ببرند.
در همین حال 600 سرباز هلندی تحت امر سازمان ملل متحد، امنیت شهر را برعهده گرفتند و با ادعای حفظ امنیت، مسلمانان مبارز بوسنیایی را که مسلح بودند، خلع سلاح کردند. جمع آوری مسلمانان در یک نقطه و خلع سلاح آنان اولین فاز این جنایت و قتل عام بود.
صرب ها پس از انجام این مرحله، در گام دوم حلقه محاصره شهر را تنگ تر کردند و اجازه ورود مواد غذایی را به این منطقه محاصره شده ندادند.
آنها سپس شهر "صربرنیتسا" را زیر آتش سنگین توپخانه صرب ها قرار دادند. بر همین اساس مسلمانان مبارز شهر، از نیروهای حافظ صلح؟! (هلندی ها) درخواست بازپس گیری سلاح هایشان را مطرح کردند. درخواستی که هیچ گاه پذیرفته نشد.
صرب ها که مدام بر حجم پیشروی خود و آتش سنگین توپخانه می افزودند 30 سرباز هلندی را به گروگان گرفتند. و با مخالفت سرهنگ کارمن، فرمانده نیروهای هلندی، حمایت هوایی سازمان ملل هیچ گاه محقق نشد و سازمان ملل از حمایت هوایی خودداری کرد تا راتکو ملادیچ نسل کشی مسلمانان را عملیاتی کند.
ژنرال راتکو ملادیچ که فرمانده نیروهای صرب بود به همراه سربازان خود به صربرنیتسا وارد شد. در جریان این اتفاقات، گردان هلندی مستقر در شهر، هیچ واکنشی را که شایسته نام «حافظ امنیت »باشد نشان نداد و حتی برای نجات سربازان خود با صرب ها از در معامله وارد شد و در ازای جان سربازان هلندی اجازه کشتار مسلمانان را صادر کرد!
8 هزار زن و مرد و کودک بوسنیایی یکجا قتل عام شدند تا نقش برجسته سازمان ملل و توابع اروپایی اش در حفظ امنیت جهانی و حقوق بشر در تاریخ ثبت شود.
صرب ها تمام مردان 12 تا 72 سال را به بهانه بازجویی جدا کردند و به قتل عام آن ها پرداختند .
در پی معامله صرب ها و سازمان ملل، تنها در یک مورد، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل، حدود 5 هزار مسلمان را که به پایگاه آنان پناه آورده بودند در مقابل تنها 14سرباز هلندی معاوضه کردند و همه مسلمانان پناهجو را برای قتل عام به صرب ها تحویل دادند.
اکنون دادگاه ملادیچ در شهر لاهه در کشور هلند برگزار می شود تا غرب بار دیگر دستان آلوده خود را از این جنایات بشوید و با این محاکمه های سریالی از خود چهره ای موجه، عدالت پیشه، انسانی و قهرمان بسازد.
ژست عدالت طلبی غرب در دستگیری و محاکمه ملادیچ!
غرب پس از مرگ بن لادن در پی دستگیری ملادیچ و محاکمه وی در دادگاه بینالمللی کیفری لاهه در هلند، به دنبال آن است که از خود چهره یک قهرمان را بسازد و این در حالی است که ملادیچ بدون کمک سازمان ملل و کشور هلندی که مشغول محاکمه وی است، هرگز قادر نبود که این حجم از جنایات را علیه مسلمانان انجام دهد.
اکثر قریب به اتفاق مقامات غربی در خصوص دستگیری و محاکمه ملادیچ اظهار نظر کرده اند و از آن تحت عنوان "روزی تاریخی برای سیستم قضایی بین المللی" یاد کرده اند.