«مارین لوپن» در این خصوص گفت: دوستان عزیز! بیشک فرانسه روز جمعه سیزدهم نوامبر با فاجعه بزرگی مواجه شد و احترام ما به قربانیان این حملات آن است که مشخص کنیم، چه کسی آنها را به قتل رساند؟
وی افزود: تاکنون نه رهبران فرانسه و نه سران اتحادیه اروپا هیچ یک در این باره سخنی بر زبان نیاورده و اظهار نظری نکرده اند و نشنیده ام، از این رهبران و سران کسی آشکارا و واضح نامی از قاتلان ببرد.
نماینده فرانسه در اتحادیه اروپا ادامه داد: عاملان جنایت و قاتلان «تروریسم» نیستند، بلکه تروریسم صرفا سلاحی در دست قاتلان بود.
لوپن تاکید کرد که قاتل یا قاتلان «ایدئولوژی» است که به نام آن تروریسم اقدام به قتل و کشتار می کند و در اینجا «بنیادگرایی اسلامی» مورد نظر است و باید این موضوع را بر زبان بیاورید، چون عدم بیان و اظهار آن، به این معناست که توان شناخت دشمن را ندارید و عدم شناخت دشمن بدین معنی است که امکان مبارزه با آن را ندارید.
نماینده فرانسه در اتحادیه اروپا افزود: شاید برخی از شما نام بردن از دشمن خوشایند نباشد، چون نام بردن از آن شما را ملزم به بازنگری در بعضی از معادلات و مناسبات بین المللی خواهد کرد.
لوپن گفت: در اینجا از این طرف ها سؤال می کنم که آیا می توانیم به رابطه خود به عنوان هم پیمانانی برای کشورهایی مانند عربستان سعودی و قطر ادامه دهیم؟ به تبع این سوال، سوال دیگری درباره موضع سوال برانگیز ترکیه در قبال بنیاد گرایی اسلامی مطرح می شود.
وی ادامه داد: به همین دلیل من پیشنهاد می کنم، در ائتلاف ها و هم پیمانی های خود بازنگری کنیم و بدون ملاحظه و در نظر گرفتن برخی اعتبارات تمام طرف ها و کشورهایی که با بنیاد گرایی اسلامی مبارزه می کنند، را هم پیمان خود بدانیم.
لوپن افزود: در میان این کشورها و طرف های بین المللی، کشورهای مسلمانی هستند که با بنیادگرایی اسلامی مبارزه می کنند، مانند مصر و امارات و همچنین روسیه و ایران و با توجه به این ائتلاف بزرگ و پیوستن به آن است که می توان به مبارزه با بنیادگرایی اسلامی پرداخت.