به گزارش مشرق، علی لاریجانی پیش از ظهر امروز در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر آموزش و پرورش استان قم که در باشگاه فرهنگیان برگزار شد، با اشاره به رتبه خوب دانشآموزان قمی در کنکور سالهای اخیر اظهار کرد: این رتبهها نشان از ارتقای کیفیت آموزش در استان قم دارد و این مسئله برای اهالی استان قم مایه مباهات است.
وی با تأکید بر اینکه تجلیل از پژوهشگران کار بسیار ارزشمندی است، تصریح کرد: در کل کشور در بخشهای خصوصی، دولتی و در حوزه صنعت و فناوری و دیگر حوزهها سهم پژوهش بالا نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زمینه پژوهش و فناوری باید دقیقتر مشخص شود، مطرح کرد: در اسناد بالادستی آموزش و پرورش باید به بحث پژوهش در کنار آموزش، بیش از پیش توجه شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات سالهای اخیر فرهنگیان بیان کرد: این بحرانآفرینی که آلسعود در بحث نفت ایجاد کرده در همه مسائل نقش مؤثری داشت و روشی را اتخاذ کردهاند که هم به خود لطمه زدند و هم دیگر کشورهای صاحب انرژی را با چالش روبهرو کردند.
لاریجانی با بیان اینکه بازنشستگان از حقوق معوق خود گلایهمند هستند، گفت: این تنگناها بهدلیل مسائل هستهای بهوجود آمده بود، ولی اکنون با برطرف شدن این مسائل به زودی مشکلات برطرف میشود و امیدواریم شاهد بالا رفتن سطح کرامت فرهنگیان در کشور باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع پژوهش در تمام کشورهای جهان بیان کرد: پژوهش با خود تحول میآورد که در این زمینه میتوان به تحولاتی که با ورود صنعت چاپ به وجود آورد اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه با ورود صنعت چاپ تحول شگرفی در سطح آموزش و پژوهش و سبک اجتماعی ایجاد کرد، یادآور شد: ورود اتومبیل نیز به سطح جامعه موجب شد که با گسترش ارتباطات روبهرو شویم که همه این مسائل به تکنولوژی ارتباط مستقیم دارد.
لاریجانی با تاکید براینکه مدلهای گوناگونی در برنامه توسعه پژوهش ذکر شده است تصریح کرد: در برنامه توسعه سهم سه درصدی در نظر گرفته شده است ولی در عمل شاهد چنین مسئلهای نیستیم.
وی با اشاره به تحولاتی که تکنولوژی ایجاد کرده است گفت: شرایط جدیدی در نوع ارتباطات ایجاد شده و امروز شاهد آن هستیم که فرهنگ و ارتباطات اجتماعی متاثر از فضای سایبری شده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایطی که امروز با آن مواجه هستیم نوع تجارتها با تغییر جدی مواجه شده است مطرح کرد: با توجه به گستره نوع ارتباطات در فضای سایبری تجارت نیز به این سمت و سو رفته و تجاری که نتوانستند خود را با عصر تکنولوژی امروز همراه سازند موفق نمیشوند در فضای کسب و کار به فعالیت منفعتآمیزی برسند.
وی ادامه داد: جای بحث دارد در نوع ارتباطات امروزی به دنبال چه هستیم و آیا قصد داریم که این مسئله را دنبال کنیم یا خیر؟ که جواب آن به صورت مسلم مثبت است ولی باید ببینیم در این نوع ارتباطات، همراه با گستره تکنولوژی با سرعت حرکت میکنیم یا حرکتمان را میخواهیم آهسته ادامه بدهیم؟ اگر حرکتمان را آهسته ادامه بدهیم با عقب افتادگی همراه میشویم و جبران این عقب افتادگیها مشکل است.
لاریجانی بر ضرورت حرکت با سرعت در زمینه بهرهبردن از تکنولوژی تاکید کرد و ادامه داد: استفاده از تکنولوژی موجب شده است که کشورها بر همین اساس طبقهبندی شوند و با این طبقهبندی به وجود آمده شکاف بین طبقات ایجاد شده است و این طبقهبندی شرایط را برای طبقه بندی انسانها به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه کشورها اگر باسرعت به دنبال تکنولوژی حرکت نکنند تجار هم نمیتوانند در این حوزه برگ برندهای داشته باشند بیان کرد: در حوزه سایبری تمام کارها با سرعت بیشتری مواجه شده که این سرعت در آموزش و پرورش هم وارد شده است.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: با ورود تکنولوژی به آموزش و پرورش، شمار مدارس کاهش یافته و کیفیت آموزش نیز بالاتر میرود.
وی با اشاره به اینکه پژوهش در ایجاد آمادگی برای پیشرفت تکنولوژی ایفای نقش میکند، اظهار کرد: کشورهایی در این زمینه پیشرو هستند که به استقبال تکنولوژی رفتند.
لاریجانی مطرح کرد: کشورهایی که در زمینه آموزش به استقبال توسعه رفتند، علاوه بر توسعه کیفی مدارس توانستند از نظر کمیت نیز شمار مدارس را کاهش دهند.
وی بیان کرد: با اجرای توسعه در آموزش، ارتباط میان معلم و دانشآموز به صورت مجدد تعریف میشود و هزینههای آموزشی نیز کاهش مییابد و همه بارها روی دوش کلاس درس نیست.
رئیس قوه مقننه همچنین با بیان اینکه تکنولوژی در حوزه رسانهها و نوع ارتباطات نیز نقش گستردهای را ایفا کرده است، عنوان کرد: ارتباط یک طرفه از بین رفته و همه مردم خود یک رسانه هستند به همین دلیل هر اتفاقی که در سطح جهان رخ بدهد تصاویر آن با موبایلها پخش میشود.