کد خبر 51015
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۴

مهمان پرست بيان اينكه در سوريه كاري برنامه‌ريزي شده و هدفمند توسط آمريكا و صهيونيست‌ها دنبال مي‌شود، يادآور شد: البته اين بدان معنا نيست كه اگر بخش كوچكي از مردم سوريه خواسته‌هايي دارند شنيده نشود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، رامين مهمان‌پرست سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان امروز (چهارشنبه) در چهارمين همايش بصيرت ديني و جنگ نرم كه در ستاد ارتش جمهوري اسلامي ايران برگزار شد، به تشريح تحولات اخير در منطقه پرداخت و به سؤالات حاضران پاسخ گفت.

* كدام كشور خارجي در بحرين دخالت كرده بود؟

وي در پاسخ به سؤالي درباره نقش نيروي سپر جزيره در وقايع بحرين خاطرنشان كرد: تلاشي صورت مي‌گيرد تا صورت مسئله بيداري مردم در كشورهايشان تغيير و از تلاش آنها براي حضور در اراده كشورشان كاسته شود و مي‌خواهند اين صورت مسئله را به دخالت ايران در منطقه تبديل كنند.

وي ادامه داد: 6 كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس پيمان‌‎نامه‌اي را بين خود امضا كردند كه در صورتي که كشوري خارجي به يكي از اين كشورها حمله و منافعش را به خطر بيندازد، بقيه كشورها از آن حمايت كنند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي پرسيد: كدام كشور خارجي در بحرين دخالت كرده بود كه حاكميت اين كشور به خطر بيفتد؟ مردم بحرين يك سري مطالباتي را داشتند و به صورت مسالمت‌آميز بيان مي‌كردند. ورود نيروهاي نظامي خارجي براي مقابله با اين مردم خطايي استراتژيك بود و ذهن مردم مسلمان منطقه به خاطر اين رفتار اشتباه‌ و نسبت به اين جنايات به سادگي پاك نمي‌شود.

وي تأكيد كرد: اگر مي‌خواهند ثبات ايجاد كرده و دولت‌هاي مقتدر و قوي در منطقه حاكم باشند، نيروهاي نظامي و امنيتي كشورهاي منطقه كه در بحرين حضور دارند بايد در اسرع وقت خاك اين كشور را ترك كنند و سياست سركوب و برخورد خشونت‌آميز با مردم در بحرين متوقف و به مطالبات مشروع مردم پاسخ داده شود.

* ديپلماسي عمومي قوي نيز به‎كار گرفته شود

سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سؤالي در مورد عبدالمالك ريگي با بيان اينكه جنايات اين گروهك تروريستي به اشكال مختلف پيگيري شده، گفت: تلاش شده تا افكار عمومي دنيا نسبت به ماهيت اين گروهك روشن و آگاه شوند.

وي ادامه داد: ما به حمايت‌هاي آمريكا در اين زمينه اشاره كرديم، ولي كافي نيست و با وجود اينكه در عرصه سياست خارجي در كنار سياست رسمي كشور دستگاه‌هاي مسئول وظايف خود در اين زمينه انجام مي‌دهند، بايد ديپلماسي عمومي بسيار قوي و فعالي داشته باشيم. اين ديپلماسي عمومي توسط رسانه‌ها، مراكز مطالعاتي و تحقيقاتي، دانشگاهيان، سازمان‌هاي مردم‏نهاد، هنرمندان و . . . و به هر وسيله و شكلي كه مردم مي‌توانند حقانيت خود را ثابت و شيوه‌هاي زشت غربي‌ها را در حمايت از تروريسم رسوا كنند، به كار گرفته شود.

* شرمندگي دنياي غرب

سخنگوي وزارت خارجه موضوع سكينه محمدي آشتياني را نمونه‌‌اي خواند كه بايد باعث شرمندگي دنياي غرب باشد و افزود: زني به همسر‌ش خيانت كرده و با مردان نامحرم ارتباط و با مشاركت آنها همسر‌ش را به قتل مي‌رساند، اين پرونده‌اي است كه در همه جاي دنيا مشابه آن وجود دارد و قابليت وقت گذاشتن را ندارد و اين در حالي است كه آن را به عنوان پرونده حقوق بشري مطرح مي‌كنند و مي‌گويند كه اين فرد نبايد اعدام شود، بلكه بايد آزاد شود و مظهر زن آزاده در دنياست.

وي با اشاره به حمايت‌هاي برخي از رؤساي جمهور، وزراي خارجه، نخست‌وزيران و همسران برخي مقامات خارجي در دفاع از سكينه محمدي، اظهار داشت: مدتي است كه در ساختمان نخست‌وزيري يكي از كشورهاي اروپايي عكس بزرگي از سكينه محمدي را آويزان كرده‌اند كه اين اقدام اعتراض برخي گروه‌هاي داخلي را به همراه داشته و عنوان مي‌كنند عكس محجّبه از سكينه محمدي خود باعث تبليغ حجاب اسلامي است.

مهمان‌پرست به كشور ديگر اروپايي اشاره كرد كه 4 زن در هيئت دولت آن كشور در حمايت از سكينه محمدي عنوان كرده‌اند كه از اين به بعد به آنها «سكينه» بگويند.

* طراحي برنامه‌ريزي شده آمريكا و اسرائيل در سوريه

يكي از حاضران درباره تحولات سوريه سؤال كرد كه مهمان‌پرست با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در 14 خرداد مبني بر اينكه ما در هر جايي كه مردم حركت اسلامي، مردمي و ضدآمريكايي و صهيونيستي داشته باشند از آنها حمايت مي‌كنيم و هرجا كه احساس كنيم آمريكايي‌ها و صهيونيست‌ها به حركتي عليه كشوري دامن مي‌زنند از آن حمايت نمي‌كنيم، اظهار داشت: آنها مي‌خواهند مقاومت كشورهايي را كه مقابل رژيم صهيونيستي ايستاده‌اند، بشكنند.

وي با بيان اينكه در سوريه كاري برنامه‌ريزي شده و هدفمند توسط آمريكا و صهيونيست‌ها دنبال مي‌شود، يادآور شد: البته اين بدان معنا نيست كه اگر بخش كوچكي از مردم سوريه خواسته‌هايي دارند شنيده نشود. ما با سركوب مطالبات مردمي مخالفيم ولي بايد حواسمان باشد كه برخي اختلافات با تحريك آمريكا و وابستگان آن انجام مي‌شود و هدف اصلي آن تامين امنيت رژيم صهيونيستي است.

* 11 سپتامبر سوء استفاده بزرگ براي متهم كردن اسلام و مسلمانان

سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره حادثه 11 سپتامبر نيز با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص چرايي اين حادثه و از جمله غيرطبيعي بودن آن، خاطرنشان كرد: براي شما عجيب نيست كه در چند سال گذشته فيلم‌هايي به نمايش گذاشته مي‌شود كه از زاويه‌هاي مختلف و با هنرمندي خاص صحنه اصابت هواپيما‌ها به برج‌هاي دوقلو را نشان مي‌دهد. اين‏گونه به نظر مي‌رسد كه هاليوود بسيج شده و آمادگي داشته كه از حالت‌هاي مختلف فيلم تهيه كند.

به گفته مهمان‌پرست اگر قرار بود كشوري غافلگير شود، چطور اين همه دوربين از زواياي مختلف توانسته‌اند فيلم بگيرند.

وي اضافه كرد: اين حادثه هرچه بود يك سوء استفاده بسيار بزرگ براي متهم كردن اسلام و مسلمانان به ترور و تروريسم بود و مي‌خواستند دشمني فرضي ايجاد كنند تا حضورشان را در منطقه توجيه كرده و در فضاي پس از جنگ سرد سلاح‌هايشان را بفروشند.

* احساس خطري كه مبارك از روابط تهران و قاهره داشت

سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره روابط ايران و مصر با اشاره به علائق و اشتراكات اعتقادي، تاريخي و فرهنگي مردم دو كشور به يكديگر اظهار داشت: مردم مصر محب اهل بيت هستند و مردم هر دو كشور به يكديگر علاقه‌مند مي‌باشند.

وي تنها مانع جدي براي برقراري روابط رسمي بين 2 كشور را سياست‌هاي وابسته حسني ‌مبارك و همكارانش عنوان كرد و گفت: آنها به هيچ وجه مايل نبودند كه مردم ما و مصر در كنار هم باشند، چون احساس خطر مي‌كردند.

مهمان‌پرست ادامه داد: با انقلاب مردمي در مصر، پروسه دولت مردمي در حال طي كردن روند خود است و در همين مقدار كه اين حركت تا به حال جلو رفته روابط ايران و مصر شاهد تحولات قابل توجهي بوده است. تحولات اين كشور بايد به سمت طبيعي خود پيش برود تا نهايتاً منجر به استقرار دولتي مردمي شود و در اين چارچوب مي‌توانيم روابط‌مان را به بهترين سطح گسترش دهيم.

وي اضافه كرد: خواست مردم و مسئولان 2 كشور اين است، ولي بايد سير طبيعي خود را طي كند.

* كشورهاي منطقه اميدوار به حمايت آمريكا و غرب نباشند

سخنگوي وزارت خارجه درباره سياست ايران در قبال عربستان با بيان اينكه سياست جمهوري اسلامي ايران در قبال كشورهاي منطقه كاملاً روشن است، اظهار داشت: روابط دوجانبه با منطقه بايد افزايش يابد و حركت جمعي و رويكرد همكاري منطقه‌اي در اولويت كار دستگاه سياست خارجي همه كشورهاي منطقه باشد.

به گفته مهمان‌پرست زماني كه روابط ما به بهترين سطح برسد و همكاري‌هاي ما به بهترين شكل انجام شود، بدان معناست كه در كشورهاي منطقه ديگر محلي براي حضور نيروهاي بيگانه باقي نمي‌ماند.

وي ادامه داد: اينكه كشورها به‎چه‎شكلي مي‌توانند روابط دوجانبه را ارتقا دهند بايد سياست‌هاي مستقل جدي‌تري را اتخاذ و به مردم‌شان متكي باشند و خيلي اميدوار به حمايت آمريكا و غرب نباشند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي بر هوشياري كشورهاي منطقه تأكيد كرد.

* اگر كسي دچار اقدام غيرعاقلانه و احمقانه شود پاسخش را دريافت مي‌كند

مهمان‌پرست در پاسخ به سؤالي درباره اقدام نظامي ايران در بحرين، با تأكيد بر هوشياري نسبت به فتنه‌هايي كه آمريكايي‌ها در منطقه طراحي كرده‌اند، خاطرنشان كرد: آمريكا به هر شكلي به دنبال ايجاد درگيري نظامي بين كشورهاي منطقه و جهان اسلام است.

وي ادامه داد: آمريكايي‌ها معتقدند اگر درگيري نظامي در منطقه رخ دهد، اولين نتيجه آن نجات رژيم صهيونيستي است و آنها تلاش مي‌كنند پاي جمهوري اسلامي را به درگيري نظامي در منطقه باز كنند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي تصريح كرد: توانايي نظامي ايران در دفاع از كشور به حدي است كه هيچ كشوري به خودش اجازه نمي‌دهد كه فكر تعرض به خاك ما را داشته باشد و خودشان در موضع‌گير‌ي‌هايشان اعلام مي‌كنند كه تصور حمله به ايران احمقانه و ديوانگي است.

وي افزود: اگر كسي دچار اقدام غيرعاقلانه و احمقانه شود پاسخش را دريافت مي‌كند.

مهمان‌پرست تصريح كرد: ما هرچقدر مقتدر‌تر باشيم به ثبات و امنيت منطقه كمك مي‌كند و اگر كشورهاي منطقه مي‌خواهند ثبات در منطقه حاكم باشد بايد مستقل باشند و از مردم‌شان دفاع كنند.

سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: ما در بالاترين سطح آمادگي دفاعي قرار داريم و با هر نوع برخورد اشتباه با شدت پاسخ مي‌دهيم؛ ولي اين بدان معنا نيست كه براي كشورهاي منطقه خطر هستيم. توانايي كشور ما به نفع منطقه و در جهت ثبات و امنيت آن است.

به گفته وي خواسته آمريكايي‌ها و صهيونيست‌ها وارد شدن كشورهاي منطقه به درگيري‌هاي نظامي و درگيري‌هاي داخلي است.

* تنها راه جلوگيري از فتنه‌ها ايمان و پايبندي كامل به ولايت فقيه و تبعيت محض از دستورات مقام معظم رهبري

مهمان‌پرست در خصوص عملكرد دستگاه سياست خارجي در قبال تحولات منطقه خاطرنشان كرد: آنچه از دستگاه سياست خارجي انتظار مي‌رود اين است كه افكار عمومي دنيا را نسبت به وقوع جنايات در منطقه آگاه كند و با موضع‌گيري‌ها، صدور بيانيه‌ها و در رايزني‌ها و ملاقات رسمي با مقامات ديگر كشورها مسئله را توضيح داده و هشدار و توصيه دهد و اين موضوع را به سازمان‌هاي بين‌المللي و محافل حقوق بشري منعكس و سعي كند مشكل را از طريق درست آن حل كند. البته دستگاه‌هاي ديگر نيز مي‌توانند در اين زمينه كمك كنند.

وي با بيان اينكه مقامات ارشد نظام جمهوري اسلامي با هوشياري مسائل را دنبال مي‌كنند و هيچ كدام از فتنه‌هاي آمريكا‌يي‌ها و صهيونيست‌ها محقق نخواهد شد، اظهار داشت: همه فتنه‌ها و توطئه‌ها به بركت وجود ولي فقيه (امام راحل و مقام معظم رهبري) خنثي شده است.

به گفته مهمان‌پرست‌ تنها راه جلوگيري از فتنه‌ها ايمان و پايبندي كامل به ولايت فقيه و تبعيت محض از دستورات مقام معظم رهبري است و با اين هوشياري و توجه جدي به مردم ما كشور هيچ صدمه‌اي نخواهد ديد و آينده درخشاني در انتظار مردم ما و منطقه خواهد بود.