به گزارش مشرق به نقل از پايگاه شيعيان يمن، وخامت وضعيت جسمي علي عبدالله صالح، بتدريج توسط آمريکايي ها اعلام مي شود. روز اول حادثه اعلام شد جراحتهاي علي صالح اندک است. پس از انتقال به سعودي گفتند از ناحيه گردن و پاها آسيب ديدگي دارد و يک ترکش در کنار قلبش اصابت کرده و پس از دو روز به يمن برمي گردد.
پس از انجام دو عمل جراحي موفق در رياض و خروج ترکش هفت سانتي از سينه اش اعلام شد علي صالح به دو هفته استراحت و فقط يک عمل جراحي پلاستيک نياز دارد. اندکي بعد گفته شد سر و صورتش کاملاً سوخته و گوش هايش از بين رفته است.
روز دوشنبه اعلام شد يکي از ريه هايش از کار افتاده و بدنش ۴۰ دصد سوختگي درجه دو دارد و حداقل شش ماه بايد تحت مراقبتهاي درماني باشد. از قبل هم که مرض قند داشت و الآن عفونت کليه هم پيدا کرده است. ديشب گفتند خونريزي داخل جمجمه قطع نمي شود و ...
در حالي که يمن، نخست وزير و هيئت دولت ندارد؛ مجلس نمايندگان و مجلس مشورتي عملا تعطيل شده و رئيس جمهور از صحنه غايب و رو به موت است. ارتش دو نيمه شده و يکي از سازمتنهاي امنيتي به شيخ صادق الاحمر اعلام وفاداري کرده است.
در صنعاء عبدربه منصور به عنوان نائب رئيس جمهور اداره امور را در دست گرفته ولي هنوز وارد کاخ رياست جمهوري نشده زيرا احمد پسر علي صالح و دار و دسته اش همچنان بر تيپ و لشگرهاي گارد و سازمان امنيت سيطره داشته و در داخل کاخ جاخوش کرده اند.
در جلسه عبدربه منصور با رسانه ها احمد نيز حضور داشت. چنين به نظر مي رسد آمريکا و عربستان قصد دارند دولت جديد را با حضور برادران الاحمر، دارو دسته علي صالح و افرادي هم از احزاب اللقاء المشترک و در غياب دو گروه اصلي مخالفان يعني جنوبي ها و الحوثي تشکيل دهند. البته اظهارنظر در اين باره کمي زود است .
عصر روز سه شنبه، جوانان در يک اقدام انقلابي با اجتماع ميليوني در مقابل منزل عبدربه منصور حاضر شده و از او خواستند تا در اسرع وقت دولت انتقالي تشکيل دهد. خيمه هاي تحصن اکنون در مقابل منزل عبدربه منصور برپا شده است اما آمريکا و عربستان بيکار ننشسته و در حال زنده کردن طرح مرده شوراي همکاري هستند؛ همان نسخه قديم که علي صالح از امضاي آن طفره رفت و يا نسخه جديد اصلاح شده که بتواند رضايت جوانان را به همراه داشته باشد اما جوانان زير بار اين طرح نرفته و فشارهاي خود را افزايش داده اند.
نقش جوانان در اين مرحله حساس از تاريخ يمن، جلوگيري از انحراف انقلاب مردم است. بنظر مي رسد مرحله دوم انقلاب يمن آغاز شده است. مرحله اول ساقط کردن ديکتاتور بود، مرحله دوم حذف نظام وابسته به ديکتاتور و مرحله سوم، کسب استقلال و قطع وابستگي به قدرتهاي منطقه اي و بين المللي است. داستان همچنان ادامه دارد...
اما در تعز درگيري ميان قبايل مسلح طرفدار انقلاب و نيروهاي گارد و امنيتي بشدت ادامه دارد. قبايل مسلح بر بخشهاي زيادي از شهر سيطره يافته اند اما قصر الجمهوري و برخي ساختمانهاي دولتي هنوز در کنترل گارد است.
اگر تعز به دست انقلابيون سقوط کند کار آمريکايي ها در صنعاء بسيار سخت خواهد شد. شهر تعز از نظر فرهنگي، علمي و صنعتي، پس از صنعاء و عدن از اهميت ويژه اي برخوردار است. در تحولات تاريخي يمن، شهر تعز هميشه نقش اساسي داشته است .
در زنجبار نيز درگيري ميان افراد مسلح متمايل به القاعده با نيروهاي گارد رياست جمهوري ادامه دارد. ديروز اعلام شد ۳۰ نفر از افراد مسلح توسط يگانهاي ارتش کشته شده اند. اظهارنظرها و تحرکات نظامي انگليس نشان مي دهد بهانه القاعده بايد همچنان فعال و در دسترس باشد زيرا احتمال دارد امور مطابق برنامه آمريکا و انگلستان پيش نرود و جوانان انقلابي يمن عرصه را بر قدرتها تنگ کنند.