به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومي موسسه اسراء، آيتالله عبدالله جواديآملي در جلسه درس اخلاق خود اظهار داشت: يك روحاني در عمل به وظيفه خود اقدام به امر به معروف و نهي از منكر كرده است اما متاسفانه عدهاي او را مورد ضرب و شتم قرار دادهاند.
وي ابراز داشت: نبايد در نظام اسلامي اين گونه با يك ناهي از منكر برخورد شود و بايد جلوي هم چنين خطري را گرفت.
استاد حوزه علميه قم بيان داشت: در جريان جان مسئوليتها تقسيم شده است، بخشي از مسئوليت در شمول نفس است و به مجردات و قوه نفس كه مسئول انديشيدن و فهميدن است، عقل نظر ميگويند و انسان از راه آن عالم ميشود.
وي تصريح كرد: بخشي جداگانه نيز در جريان جان قرار دارد كه مسئول اجرا است و كارها را او بايد انجام دهد و مسئوليتش كاملا از عقل نظر جدا است.
جواديآملي افزود: عقل عمل در درون انسان مسئول اجرا و كار است و اگر سالم باشد و بخش انديشه درون نيز سالم باشد، فرد عالم با عمل ميشود.
وي ادامه داد: اگر بخش انديشه فرد سالم بود خوب درس ميخواند و خوب كتاب مينوشت، اما نوبت به عمل كه رسيد دستش ميلرزد، او انديشهاش سالم اما انگيزهاش در جهاد اوسط به اسارت رفته است.
مفسر بزرگ قرآن كريم تصريح كرد: نگاه به نامحرم تير مسمومي است كه به انسان ميخورد، آن فرد قدرت فرار ندارد و پاي عقل عمل او بسته است.
جواديآملي خاطرنشان كردند: جهاد درون در اين است كه نگذاريم با دست خودمان يا دست ديگران بخشهاي انگيزهاي درون ما بسته شوند.
وي ادامه داد: شيطان حرامي است، جامه احرام برتن ميكند و دور كعبه طواف ميكند كه ببيند چه زماني درون فرد باز ميشود تا تخمگذاري كند.
وي اضافه كرد: مرد با تقوا خود حرامي را طرد ميكند اما اگر دست و پاي مرد بسته باشد به هنگام طواف شيطان بر دور كعبه دل او تير خواهد خورد.
اين مرجع تقليد افزود: بايد همواره مراقب باشيم كه عقل عمل ما سالم است يا خير، چرا كه هر روز در مورد دستورات ديني در معرض آزمون هستيم.
معظمله ادامه داد: تمام تلاش و كوشش ما بايد اين باشد كه مراقب باشيم وهم، خيال، شهوت و غضب بر عقلهاي نظري و عملي حاكم نشود.
وي گفت: طبق فرموده پيامبر (ص) خواب يك كلاس درس است، به شرط اينكه با پر خوري بدون وضو نبوده و رو به قبله باشد و اگر مراقب زبان، چشم و گوش خود باشيد فرشتگان با شما مصافحه خواهند كرد.
جواديآملي با اشاره به برخي فرمايشات امام علي (ع) در نهجالبلاغه عنوان داشت: برترين و بالاترين ثروت عقل است و ملتي كه فقيه و خردمدار باشد ميتواند منابع دروني خود را تامين كند در غير اين صورت دچار فقر اقتصادي ميشود.
وي اضافه كرد: ما شناسنامهاي ديني و ولايي داريم كه خود بايد آن را انتخاب كنيم و اگر انسان فرزند اخلاق احسن باشد شناسنامهاش با او است.
استاد حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: اگر انسان با فرد خردورز رفيق باشد اين رفيق ميتواند به او خير برساند و امام علي (ع) فرمودند كه با انسان بخيل رفاقت نكنيد، چراكه هنگامي كه به او محتاجيد چون بخل ميورزد انسان را رها ميكند.
استاد برجسته حوزه علميه قم ضمن انتقاد به ضرب و شتم يك طلبه ناهي از منكر در تهران توسط اراذل و اوباش گفت: نبايد در نظام اسلامي اين گونه با يك ناهي از منكر برخورد شود و بايد جلوي هم چنين خطري را گرفت.