به گزارش مشرق، چندی پیش بود که سایت فدراسیون جهانی وزنهبرداری تعداد سهمیههای المپیک را که هر کشور با احتساب نتایج مسابقات جهانی 2014 قزاقستان و 2015 آمریکا کسب کرده بود، اعلام کرد که بر اساس آن تیم ملی وزنهبرداری کشورمان با کسب 173 امتیاز و قرار گرفتن در جایگاه دوازدهم جهان (در مجموع هر دو رقابت جهانی و گزینشی) 5 سهمیه حضور در بازیهای المپیک ریو را بدست آورد.
فدراسیون جهانی براساس ردهبندی تیمها در دو مرحله گزینشی کسب سهمیه المپیک، تعداد سهمیههای هر کشور را مشخص کرد که بر این اساس به تیمهای اول تا ششم بر اساس عملکردشان در سال 2014 و 2015، سهمیه کامل یعنی 6 سهمیه تعلق میگیرد. کشورهای روسیه، قزاقستان، کره شمالی، بلاروس، چین و مصر با قرار گرفتن در بین شش تیم برتر، 6 سهمیه کامل المپیک را بدست آوردند.
تیمهای اندونزی، ارمنستان، کلمبیا، ازبکستان، مولداوی و ایران با قرار گرفتن در ردههای هفتم تا دوازدهم، با 5 سهمیه در المپیک شرکت خواهند کرد. تیمهای تایلند، لهستان، آلمان، آذربایجان، اوکراین و کره جنوبی 4 سهمیه کسب کردند و سهم تیمهای فرانسه، ویتنام، گرجستان، رومانی، اسپانیا و چین تایپه هم 3 سهمیه بود.
به گزارش فارس، اما بعد از غوغای دوپینگ در مسابقات جهانی 2015 آمریکا و مثبت اعلام شدن نتیجه آزمایش 17 وزنهبردار دیگر باید منتظر ماند و دید که آیا سهمیههای وزنهبرداری در المپیک تغییر میکند یا نه؟
در این لیست 17 نفره روسیه 4 وزنهبردار، آذربایجان و قزاقستان 3 وزنهبردار، بلاروس، مولداوی و کره شمالی هر کدام 2 وزنهبردار و یونان یک وزنهبردار دارند که نتیجه تستشان مثبت اعلام شده است. بعد از آلکسی لوچف روس، که سرشناسترین چهره این فهرست بلند بالا است، الماس یوتیشف و ژاسولان قدیربایف از قزاقستان که در مسابقات جهانی مدالهای نقره و برنز دسته 94 کیلوگرم را کسب کردند، نیز مثبت اعلام شده است. کیک کوانگ سانگ، از کرهشمالی که مدال نقره دسته 77 کیلوگرم را کسب کرده بود هم در این جمع 17 نفره قرار دارد.
حالا ابتدا باید منتظر اعلام آرای نهایی و قطعی این نفرات باشیم و ببینیم فدراسیون جهانی چه محرومیتهایی را برای آنها و کشورهایشان در نظر خواهد گرفت. از طرفی بدون شک امتیازبندی کشورها نیز در این بین دستخوش تغییراتی خواهد شد و باید دید با این تغییرات آیا سهمیه ایران در المپیک افزایش خواهد یافت یا نه؟