کد خبر 5160
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۱

عضو هيات علمي مرکز مطالعات و پژوهش هاي جمعيتي آسيا و اقيانوسيه گفت: بر اساس انجام يک پيمايش باروري در سال 88 با عنوان 'رفتار باروري زنان متاهل در شهر تهران' سن باروري در پايتخت به 30 سال نزديک شده است.

به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، امير عرفاني در نشستي خبري که به منظور ارايه نتايج پيمايش باروري در شهر تهران برگزار شده بود، به ويژگي هاي اين پيمايش اشاره کرد و افزود: اين پيمايش زنان متاهل 15 تا 49 ساله ساکن در مناطق 22 گانه شهر تهران را در بر مي گيرد.
وي ادامه داد: اين پژوهش در سال 88 توسط 30 پرسشگر که تحت آموزش قرار گرفته بودند و با حمايت مالي اين مرکز، با هدف بررسي روند تغييرات شاخص هاي باروري، پيشگيري و وضعيت سقط جنين در شهر تهران انجام شد.
مجري اين پيمايش با بيان اينکه دو هزار و 934 نفر از زنان متاهل15 تا 49 سال شهر تهران نمونه آماري اين پيمايش بوده اند، گفت: بر اساس اين تحقيق بيش از 50 درصد از زنان بعد از 19 سالگي ازدواج کرده اند.
عرفاني ادامه داد: 98 درصد زنان با سواد، 64 درصد از آنان داراي مدرک تحصيلي ديپلم به بالا، 26 درصد داراي تحصيلات دانشگاهي و 16 درصد شاغل بوده اند.
وي با اشاره به قوميت نمونه آماري پيماش باروري در شهر تهران، گفت: 51 درصد از زنان فارسي زبان و 31 درصد ترک زبان و مابقي شامل ساير قوميت هاي ديگر بوده اند.
عضو هيات علمي مرکز مطالعات و پژوهش هاي جمعيتي آسيا و اقيانوسيه اظهار داشت: به طور متوسط زنان 15 تا 49 ساله ساکن شهر تهران در طول دوران سال هاي باوريشان، 5/1 فرزند به دنيا آورده اند.
عرفاني ادامه داد: همچنين بر اساس اين پژوهش سن باروري در شهر تهران به سن 30 سال نزديک شده است در حالي که در 10 سال گذشته سن باروري 25 سالگي بوده است.
وي با اشاره به دلايل کاهش باروري در شهر تهران، اظهار داشت:
69 درصد از دلايل کاهش باروري مربوط به روش هاي پيشگيري از بارداري، 23 درصد جوانان ازدواج نکرده، پنج درصد به طول دوران شيردهي و سه درصد سقط جنين مي شود.
به گفته عرفاني، درصد علل کاهش باروري در شهر تهران نسبت به 10 سال گذشته تغييري نکرده است.
وي با بيان اينکه فاصله گذاري فرزند اول نسبت به 10 سال گذشته ، شش سال کاهش يافته است، گفت: به طور متوسط يک زن متاهل تهراني از زمان ازدواج 23 ماه براي بچه دار شدن، صبر مي کند در حالي که در 10 سال گذشته اين فاصله گذاري 29 ماه بود.
عرفاني افزود: يک زن تهراني 58 ماه بعد از تولد فرزند اول تا تولد فرزند دوم خود صبر مي کند در حالي که در 10 سال گذشته 31 ماه براي تولد فرزند دوم صبر مي کرد.
به گفته وي زنان تهراني براي تولد فرزند سوم 163ماه فاصله گذاري مي کنند در حالي که در 10 سال گذشته اين فاصله گذاري 65 ماه بوده است.
مجري پيماش باروري زنان در سال 88 شهر تهران، اضافه کرد: ميزان استفاده از روش هاي پيشگيري از بارداري در سال 79 به صورت مدرن و يا سنتي 78 درصد بوده در حالي که اين رقم در سال 88 به 85 درصد رسيده است.
عرفاني در خصوص نتايج به دست آمده در زمينه باروري ناخواسته گفت: باروري ناخواسته در زنان شهر تهران نسبت به 10 سال گذشته شش درصد کاهش يافته به گونه اي که ميزان باروري ناخواسته در زنان در 10 سال گذشته 16 درصد بود و اکنون به 10 درصد رسيده است.
وي با اشاره به اينکه بسياري از باروريهاي ناخواسته ناشي از شکست در روش پيشگيري از بارداري بوده است، افزود: 53 درصد از دلايل باروريهاي ناخواسته شکست در روش پيشگيري، 18 درصد استفاده نکردن از روش هاي پيشگيري و هفت درصد متوقف کردن استفاده از روش هاي پيشگيري در زمان حاملگي است.
به گفته عرفاني با افزايش سطح تحصيلات زنان ميزان باروري ناخواسته کاهش يافته است.
وي به نتايج ميزان سقط جنين در اين پژوهش در مقايسه با ساير کشور ها اشاره کرد و گفت: بيشتر سقط جنينها بعد از 30 سالگي اتفاق مي افتد در واقع ميانگين سن خانم ها براي سقط جنين 34 سال است يعني هر شش خانم متاهل در شهر تهران در طول عمرشان يک سقط جنين داشته است.
عرفاني افزود: هر ساله در شهر تهران از يک هزار زن متاهل 15 تا 49 سال، شش مورد سقط جنين عمدي اتفاق مي افتد.
وي اضافه کرد: از هر يکصد حاملگي 9 مورد منجر به سقط مي شود و سالانه 11 هزار و 500 سقط جنين عمدي در شهر تهران بين زنان متاهل اتفاق مي افتد.
عرفاني ادامه داد: ميزان سقط جنين در ايران در مقايسه با کشورهاي همسايه مسلمان مثل ترکيه، ازبکستان، قزاقستان و قرقيزستان و يا کشورهاي اروپاي شرقي از جمله آذربايجان و ارمنسان بسيار کمتر است.
وي تصريح کرد: البته نسبت سقط جنين در 10 سال گذشته و همچنين ميزان سن زنان در ايران روند صعودي داشته است.
عرفاني گفت: ميزان سقط جنين در سال 1369 سه درصد و ميانگين سن زنان 23 سال بود در حالي که در سال 88 ميزان سقط جنين 9 درصد و ميانگين سن زنان 34 سال بوده است.
وي با اشاره به اينکه در خانواده هايي که شوهر از تحصيلات بالايي برخوردارند، ميزان سقط جنين نيز بالا است، تصريح کرد: در حالي که ميزان سقط جنين در زنان تحصيل کرده کمتر از مردان تحصيل کرده است.
عرفاني افزود: به لحاظ اشتغال ميزان سقط جنين در خانم هاي شاغل بيشتر از زنان غير شاغل است و همچنين ميزان سقط جنين در خانم هاي متدين بسيار کمتر از خانم هايي است که به مسايل ديني چندان اعتقادي ندارند.
وي اظهار داشت: سقط جنين در خانواده هاي داراي درآمد بالا نيز نسبت به خانواده هاي با درآمد متوسط و پايين بيشتر است همچنين به لحاظ منطقه سکونت افراد، ميزان سقط جنين در شهروندان شمال شهر تهران بيشتر از ساکنان مناطق مرکزي و جنوبي شهر تهران است.
عرفاني افزود: 47 درصد از دلايل سقط جنين ها مربوط به پيشگيري از بارداري، 32 درصد سلامتي مادر و جنين، 21 درصد نيز به دلايل وجود مشکلات اقتصادي و خانوادگي انجام مي شود.