کد خبر 51685
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۵

سرمربي تيم دوچرخه سواري پتروشيمي تبريز گفت: با اطمينان اعلام مي کنم که 80 درصد ورزش دوچرخه سواري ايران آلوده به دوپينگ است.

به گزارش مشرق، کاظم خاتون آبادي سرمربي تيم پتروشيمي تبريز در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: بي ضررترين دوپينگ در ايران و در رشته هاي استقامتي مثل دوچرخه سواري افزايش تعداد گلبول هاي قرمز خون است.
وي تصريح کرد: با اين روش که اصطلاحا به آن دوپينگ خوني هم گفته مي شود ورزشکاران با تزريق (epa) که با يک نسخه ساده پزشک و به قيمت 850 هزار تومان از هلال احمر تهيه مي کنند در ظرف 20 روز و هر دو روز يک بار دو ميلي متر از آن را تزريق مي کنند تا بتوانند تعداد گلبول هاي قرمز خون خود را افزايش دهند.
خاتون آبادي افزود: متاسفانه در ايران برخلاف ساير نقاط جهان به راحتي نسخه داده مي شود و يک رکابزن با استفاده از اين ماده که براي استفاده بيماران مبتلا به سرطان خون تجويز مي شود دست به دوپينگ مي زنند.
 
*تست دوپينگ خوني بايد وارد دوچرخه سواري شود
 
خاتون آبادي با اشاره به رقابت هاي مختلف بين المللي که در ايران برگزار مي شود، خاطرنشان کرد: واقعا عجيب نيست که ورزشکاراني که در رده 100 قرار دارند به يک باره در يک رقابت اول مي شود و رکابزناني چون ميزباني و عسگري را آن هم در مسير سر بالايي پشت سر مي گذارند.
وي ياد آور شد: در نامه اي به به وادا اعتراض خود را اعلام کرده ايم و خواستار پيگيري اين موضوع شده ايم که چرا در ايران از رکابزنان نمونه خوني گرفته نمي شود و به گرفتن تست ادرار بسنده مي شود در حالي که اثر دوپينگ خوني تا سه ماه باقي مي ماند منبه  اطمينان مي گويم که 80 درصد دوچرخه سواري ايران آلوده به دوپينگ خوني است و در اين دوپينگ حتي تعداد گلبول هاي قرمز رکابزنان در هر ميلي گرم به 58 مي رسد در حالي که نرمال آن 51 است.
خاتون آبادي عنوان کرد: در خارج از ايران رکابزنان داراي شناسنامه خون هستند و در ايران نيز رکابزنان پتروشيمي مثل عسگري و ميزباني شناسنامه دارند و مداوم تحت کنترل وادا هستند اما در ايران اين مسئله اهميت ندارد و به راحتي رکابزنان دوپينگ مي کنند.
وي ادامه داد: شايع ترين نوع دوپينگ خوني شامل تزريق اريتروپوئيتين، تزريق مواد شيميايي مصنوعي که مي توانند اکسيژن را حمل کنند و انتقال خون است که همه آنها براساس فهرست مواد و روش هاي ممنوع سازمان جهاني ضد دوپينگ ممنوع شده اند.
خاتون آبادي افزود: epaبه طور طبيعي در بدن توليد مي شود و اين هورمون به وسيله کليه ها توليد و باعث مي شود که مغز استخوان براي توليد سلول هاي قرمز تحريک شود. سلول هاي قرمز خون اکسيژن را در خون حمل و نقل مي کنند بنابراين هر افزايش بي شمار اين سلول ها ميزان اکسيژن در خون مي تواند عضلات بدن حمل کننده را تشديد کند که در نتيجه موجب استقامت بيشتر فرد خواهد شد.