به گزارش مشرق به نقل از فارس، محسن مؤمنيشريف در نخستين نشست رسانهاي در سال 90 كه در محل موزه هنر انقلاب اسلامي در حوزه هنري برگزار شد، در بيان شرايط تاسيس حوزه هنري در سالهاي آغازين انقلاب اسلامي، گفت: با اندكي اغماض ميتوان گفت حوزه هنري بعد ازشوراي انقلاب دومين نهادي است كه در آستانه انقلاب تأسيس شد. در آبان 57 در روزنامه اطلاعات تشكيلاتي هنري اعلام موجوديت كرد كه توسط بعضي رهبران انقلاب مانند حضرت آيتالله خامنهاي و دكتر محمدجواد باهنر و نيز هنرمنداني مانند دكتر طاهره صفارزاده و موسوي گرمارودي و عدهاي ديگر تشكيل يافته بود. چند ماه بعد از پيروزي نهضت همين تشكيلات پايه و اساس حوزه انديشه و هنر اسلامي شد كه اكنون عده اي از هنرمندان جوان تجسمي هم كه در آن ايام در حسينيه ارشاد نمايشگاه داشتند، به آن پيوسته بودند. اين تشكيلات چند سال بعد با تأسيس سازمان تبليغات اسلامي تابع آن قرار گرفت و به نام حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي شهرت يافت.
مومني تاكيد كرد: قطعاً حوزه هنري با تمام فراز و نشيب هايش از ثمرات و تجارب مثبت و ارزشمند انقلاب اسلامي است. اين سازمان در طول عمر سي و سه ساله اش خدمات ارزشمندي انجام داده است كه شايد مهمترين آن آشتي دادن هنر و جامعه مذهبي و ديني بود. هنر پيش از انقلاب در نگاه مردم مسلمان ايران، هنري خوشنام نبود. سينما كه در آن دوران نماد فساد و فحشا بود، در حوزه هنري ماهيت ديني يافت و فيلمهاي ساخته شده حوزه به مساجد راه يافتند و مورد استقبال و تشويق مردم قرار گرفتند.
مومني شريف ادامه داد:حوزه هنري به عنوان، تشكيلاتي كه به فرموده رهبري معظم انقلاب، به عنوان يك پايگاه هميشه حزب اللهي بايد در كار نفوذ ارزشها و معارف ديني در بدنه هنر از همه جلوتر باشد، لازم است با درك شرايط جديد، افق ديد خود را فراتر از اين كه هست، ترسيم كند. بر همين اساس اكنون چشم انداز حوزه و سياستهاي استراتژيك آن در دهه چهارم در حال تدوين است كه إن شاءالله بعد از نهايي شدن و تأييد مقام معظم رهبري به عنوان يك سند لازم الاجرا منتشر خواهد شد.
او همچنين با بيان اين كه با مطالعه اوضاع و زمانه پيش رو و انتظاراتي كه از ما وجود دارد و نيز با توجه به توانايي ها بالفعل و بالقوه حوزه، تمام برنامه ريزيهاي ما براي حوزه هنري متناسب با دهه چهارم، با توجه به چهار (بايد) مشخصه زير انجام گرفته است و مي گيرد ، برنامه ريزي ها را متمركز بر چهار مولفه دانست و گفت:
1. حوزه هنري به عنوان كانون جبهه ادبيات و هنر انقلاب اسلامي وظيفه توليد فكر، پرورش نيرو، توليد اثر هنري و توزيع آن را خواهد داشت.
2. حوزه هنري با گفتمان انقلاب اسلامي، بايد در ادبيات و هنر كشور جريان ساز باشد.
3. حوزه هنري بايد شأن مرجعيت هنري در هنر متعهد داشته باشد.
4. حوزه هنري بايد نقش مؤثر منطقه اي و بين المللي داشته باشد.
رييس حوزه هنري راه اندازي مجدد سازمان توسعه سينمايي سوره ( به جاي معاونت سينمايي) را از ديگر اقدامات حوزه هنري ياد كرد و افزود: به علت جدايي تشكيلات بخش سينمايي حوزه هنري از ديگر بخشهاي هنري حوزه، معمولاً خروجي آن با ديگر آثار حوزه متفاوت بوده است كه گاهي سهل انگاري در آثار توليدي آنجا باعث شده، تمام دست آوردهاي بخش هاي ديگر تحت الشعاع آن قرار گيرد.
او تاكيد كرد: در مديريت جديد با استفاده از امكان سازمان توسعه سينمايي سوره كه از قديم طراحي شده بود، زمينه هماهنگي بخش سينمايي حوزه با ديگر بخش ها فراهم شده است.
وي در ادامه خاطرنشان كرد : سينما و تلويزيون از مهمترين سرفصل هاي فعاليتي حوزه در مديريت جديد است. توجه به شان تاليفي سينما و تاكيد بر استفاده از متون توليدي حوزه هنري در زمينه ادبيات انقلاب و دفاع مقدس، توليد سريال تلويزيوني، توجه جدي به حوزه مهم فيلم مستند و كوتاه و سازماندهي سينماهاي حوزه در سطح كشور كه بيش از سي درصد سينماهاي كشور را تشكيل مي دهند.
با توجه به اين سياست در سال گذشته چهار فيلم سينمايي توليد شد كه بيانگر نگاه جديد در سينماي ايران بود. فيلم "يه حبه قند " با نگاه به زندگي ايراني و سنت هاي ارزشمند آن، فيلمهاي "سيب و سلما " و "پرنده باز " با نگاه به اخلاق و رزق حلال و نيز فيلم "پروانگي " ساخته آقاي قاسم جعفري با نگاه به روشنفكري ايراني ساخته شدند و علاوه بر اين در بخش مستند و فيلم كوتاه هم كارهاي ارزشمندي توليد شد از آن جمله است مجموعه "يار ديدني " با موضوع زندگي و سيره امام خميني (ره). ان شاءالله امسال در اين بخش، توليدات خوبي خواهيم داشت كه از آن جمله است فيلم سينمايي "چمران " توسط آقاي ابراهيم حاتمي كيا كه مذاكرات در باره ساخت آن در حال انجام است. و نيز سريال "دا " به تهيه كنندگي آقاي منوچهر محمدي و براي ساختن فيلم سينمايي بر اساس كتابهاي "حرمان هور " و "شنام " در حال مذاكره با دو تن از كارگردانان نام آشنا هستيم. در حوزه مستند نيز مجموعه هشت قسمتي با نگاهي به مهمترين حوادث بعد از انقلاب با تأكيد بر نقش رهبر معظم انقلاب در آنها در حال ساخت است كه نيمي از پروژه به انجام رسيده است.
کد خبر 51716
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۰۷
محسن مؤمنيشريف در نشست رسانهاي حوزه هنري از توليد فيلم سينمايي «چمران» به كارگرداني ابراهيم حاتميكيا و سريال «دا» به تهيه كنندگي منوچهر محمدي خبر داد.