سوریه درحالی سال 2015 میلادی را پشت سر گذاشت که عملیات‌های نیروهای مسلح این کشور در جبهه‌های مختلف ادامه دارد در جدیدترین تحولات میدانی سوریه ارتش این کشور موفق شد، پیروزی‌‌های بزرگ و مهمی را رقم بزند.

گروه بین‌الملل مشرق - سوریه درحالی سال 2015 میلادی را پشت سرگذاشت که عملیات نظامی و میدانی ارتش و نیروهای مسلح این کشور در جبهه های مختلف عملیاتی ادامه دارد، با این تفاوت که پس از تصمیم روسیه مبنی بر ورود مستقیم به عرصه میدانی سوریه و مشارکت در پروسه مبارزه با تروریسم، تحولات میدانی سوریه ریتم سریع تری گرفته و موجب شده، برخی جبهه های عملیاتی مانند ریف لاذقیه در آستانه آزادسازی و پاکسازی کامل از گروه های تروریستی مسلح باشد.

نقشه زیر وضعیت میدانی مناطق مختلف سوریه را نشان می دهد. باید توجه داشت، این نقشه با توجه به تحولات میدانی که هر روز در جبهه های مختلف عملیاتی سوریه شاهد آن هستیم، نقشه ای حدودی و تقریبی است که مناطق تحت کنترل ارتش سوریه و در تصرف گروه های مسلح را به تصویر می کشد.

جدیدترین نقشه میدانی سوریه

راهنمای نقشه:
- قرمز: ارتش و نیرو های مردمی سوریه
- زرد: کمیته های دفاع مردمی کُردهای سوریه
- مشکی : گروه تکفیری داعش  
- سبز وسفید : سایر گروه های تروریستی


نگاهی کلی به اوضاع جبهه های عملیاتی

ساعاتی پیش از پایان سال 2015 میلادی ارتش سوریه موفق شد، در سه جبهه عملیاتی پیشروی های راهبردی و مهمی را محقق کند که هریک به نوبه خود تاثیری بسزا بر معادلات میدانی حاکم بر سوریه خواهد گذاشت.


سه جبهه عملیاتی اصلی در سوریه

فلش سبز: درعا
فلش قرمز: لاذقیه
فلش آبی: حمص


یک: در جبهه عملیاتی درعا، ارتش سوریه شهر «الشیخ مسکین» و مقر «تیپ 82 » ارتش سوریه و تپه «الهش»، واقع در ریف شمالی درعا که بر غرب شهر درعا اشراف دارد، را آزاد و به این ترتیب راه ارتباطی گروه های تروریستی بین درعا و ریف دمشق را قطع کند.

در خصوص الشیخ مسکین باید گفت که این شهر، بزرگترین شهر ریف شمالی درعا شمرده می شود و حلقه ارتباط بین بزرگراه ها و جاده های ریف غربی درعا به ویژه نوی و ریف شرقی درعا و بزرگراه درعا – السویداء شمرده می شود، این درحالی است که بزرگراه بین المللی قدیمی دمشق – درعا از این شهر عبور می کند و به دلیل تنوع جمعیتی و در برگرفتن تاسیسات و مراکز مهم نظامی و اقتصادی مانند سیلوهای گندم و جو از اهمیت بسیاری برخوردار است.



موقعیت شهر الشیخ مسکین در نقشه سوریه

آنچه موفقیت ارتش سوریه در این عملیات را رقم زد، تاکتیک نظامی اتخاذ شده از سوی این نیروها بود که در محاصره شهر و اشراف نظامی و زیر آتش داشتن آن نمود پیدا کرد و موجب شد، نیروهای پیاده نظام امکان پیشروی به سمت الشیخ مسکین از دو محور شرقی و شهر درعا که بیش از 80 درصد آن را در کنترل دارند، بیابند. این تاکتیک اجازه توسعه عملیات نظامی و حمله گاز انبری به سمت آنها را برای ارتش و نیروهای مسلح سوریه فراهم کرد.

{$sepehr_media_1323520_400_300}
پیشروی ارتش در شیخ مسکین

دو: در استان حمص که جبهه عملیاتی مرکز سوریه شمرده می شود، ارتش و نیروهای مسلح این کشور پس از 4 روز عملیات مستمر کوه های «مهین کبیر» و «مهین صغیر»، شهرک «مهین»، انبارهای تجهیزات نظامی و دو شهرک «الحدث» و «حوارین» در ریف حمص را آزاد کردند.


موقعیت شهرک مهین در استان حمص

آزادسازی شهر مهین به این جهت برای ارتش سوریه حائز اهمیت است که راه بر عملیات آزادسازی شهرک «القریتین» هموار می کند که مهمترین خط دفاعی از شهرک مسیحی نشین «صدد» است و بالطبع نتیجه موفقیت در این عملیات‌ها، تدارک برای عملیات بزرگ شهر تاریخی «تدمر» خواهد بود که تحت سیطره داعش است.

عملیات آزادسازی شهر مهین از سه محور شمال، جنوب و جنوب غربی و تنها دو روز پس از آزادسازی دو کوه مهین صغیر و کبیر که مشرف به این شهرک است، انجام شد.

شهرک راهبردی مهین از یک سو در نزدیکی فرودگاه نظامی «تی فور» قرار دارد و در 10 کیلومتری شهرک مسیحی نشین صدد است و از سوی دیگر، به دلیل نزدیکی به بزرگراه بین المللی حمص – دمشق، دروازه ورود به منطقه «القلمون غربی» است. مهین تنها 20 کیلومتر با شهرک القریتین فاصله دارد.

موقعیت شهرک و برج القصب در ریف شمالی لاذقیه

سه: در استان لاذقیه و در جبهه عملیاتی ریف لاذقیه، نیز ارتش سوریه کنترل شهرک و برج القصب و چندین نقطه استراتژیک از جمله نقطه 1044 در ریف شمالی لاذقیه را در دست گرفت.

عملیات ارتش سوریه در استان لاذقیه از چند بُعد حائز اهمیت است، اول آنکه اغلب جمعیت این استان را علوی های سوریه تشکیل می دهند، بنابراین می تواند، از جمله اهداف گروه های تروریستی از جمله تکفیری در قتل عام و کشتار ساکنان آن باشد.

از سوی دیگر، استان لاذقیه مشرف به دریای مدیترانه و آب های آزاد است و گروه های تروریستی همواره رویای دسترسی به آب های آزاد را در سر می پرورانند تا به این طریق از انزوا و محصور بودن در مناطق تحت کنترل نظام سوریه خارج شوند.


دسترسی گروه های تروریستی از جمله گروه تکفیری جبهه النصره و داعش به آب های آزاد به معنای ارتباط بلاواسطه آنها با دنیای خارج و تضمین انتقال تجهیزات و تسلیحات نظامی و نیروی انسانی از چهار گوشه جهان به سمت آنهاست.

عامل دیگری که به جبهه عملیاتی لاذقیه اهمیت ویژه ای می بخشد، داشتن مرزهای مشترک با ترکیه است، کشوری که در طول بحران سوریه ثابت کرد، مهمترین و اصلی ترین حامی گروه های تروریستی از جمله گروه های تکفیری است و گروه هایی که در این جبهه عملیاتی فعالیت دارند، بدون استثنا تحت حمایت آنکارا هستند، بنابراین در دست گرفتن کنترل مرزها و بسته شدن راه های امداد و کمک رسانی این گروه ها از سمت مرزهای ترکیه ضربه مهلکی هم به این گروه ها و هم حامیان آنها وارد می کند.



موقعیت استان لاذقیه در سوریه


وضعیت تقسیمات استانی و اداری استان لاذقیه

ریف لاذقیه: اشراف نظامی بر بزرگراه بین المللی لاذقیه – جسر الشغور

در جبهه عملیاتی ریف لاذقیه، ارتش سوریه کنترل شهرک و برج القصب، رويسة قبيب، ساقية الكرت، کوه غنام، نقطه های 476 و 437 و 1044 به مساحت 10 کیلومتر مربع واقع در در ریف شمالی لاذقیه را در دست گرفت تا به این ترتیب بر بخش گسترده ای از بزرگراه بین المللی لاذقیه – جسر الشغور اشراف نظامی پیدا کند.

بالبطع این اشراف نظامی موجب خواهد شد تا ارتش و نیروهای مسلح سوریه بتوانند، خطوط امداد و کمک رسانی گروه‌ های مسلحی که از سوی ترکیه حمایت نظامی و لجستیکی می شوند و مقصد آنها شهرک «ربیعه» است، زیر آتش خود داشته باشند و به این ترتیب به هرگونه نقل و انتقال و تردد تروریست‌ ها در این محورهای ارتباطی را فلج کنند.

ریف درعا: ادامه عملیات نظامی ارتش سوریه در الشیخ مسکین

موقعیت استان درعا در سوریه


نقشه استان درعا

جبهه عملیاتی جنوب سوریه سال 2016 میلادی در انتظار تحولات دراماتیکی است که موازنه های حاکم بر منطقه مرتبط به دمشق و مرزهای اردن را تغییر خواهد داد.

آزادسازی شهر راهبردی «الشیخ مسکین» به ارتش سوریه اجازه خواهد داد تا فشار بر گروه های تروریستی مستقر در شهرک های جنوب سوریه مانند ابطع، داعل و عتمان که در نزدیکی شهر درعا، مرکز استان درعا قرار دارند، را افزایش دهند.

این درحالی است که به موازات پیروزی ارتش و نیروهای مسلح سوریه در محور الشیخ مسکین، پیشروی این نیروها اطراف این شهر، گروه های تروریستی منطقه را به فرار به سمت شهر «نوی»، در ریف غربی درعا واداشته است.


موقعیت دو شهر الشیخ مسکین و نوی در ریف شمالی درعا

یک منبع آگاه میدانی سوری درباره عملیات ارتش سوریه در محور الشیخ مسکین توضیح داد: احتمال توسعه دامنه عملیات نظامی ارتش سوریه در جبهه جنوب وجود دارد که در این صورت هدف ارتش سوریه بزرگراه نوی در غرب درعا و ابطع و عتمان در جنوب درعاست و هدف از این عملیات تامین امنیت بزرگراه ارتباطی الشیخ مسکین – السویداء در شرق درعا است.

{$sepehr_media_1323519_400_300}

از شهر الشیخ مسکین نیز گزارش شده، ارتش و نیروهای مسلح سوریه شرق و مرکز این شهر از جمله میدان اصلی، مسجد العمری و خیابان الصیدلیات الشیخ مسکین را به طور کامل در کنترل دارند و عناصر مسلح وابسته به گروه های تروریستی تکفیری جبهه النصره، احرار الشام و حرکه المثنی درحال فرار از میدان نبرد هستند و این زمینه را برای ارتش سوریه فراهم می کند تا ظرف ساعات آینده این شهر را شهری امن اعلام کند.

علاوه بر شهر الشیخ مسکین، مقر تیپ 82 ارتش سوریه و تپه «الهش»، در نزدیکی شهر «نوی» نیز توسط ارتش سوریه آزاد شد تا به موجب آن تمام راه های ارتباطی گروه های مسلح از مناطق اطراف به شهر الشیخ مسکین قطع شود.

{$sepehr_media_1323521_400_300}
پیشروی ارتش در شیخ مسکین

طی عملیات آزادسازی الشیخ مسکین و مناطق فوق الذکر، ده ها تروریست مسلح از جمله سرهنگ فراری ارتش سوریه «احمد حامد المحمد» ملقب به «ابو فادی»، سرکرده گروه تروریستی موسوم به «شهدای حوران» و «ابومحمد حافظ»، فرمانده میدانی جبهه النصره در شهر الشیخ مسکین کشته شدند.

هم اکنون حالتی از بیم و وحشت بر گروه های تکفیری این منطقه سایه افکنده و آنها را وادار به درخواست کمک از گروه مسلح «ارتش آزاد» جهت مقابله با حملات ارتش سوریه در این منطقه کرده است.

یگان های ارتش سوریه همچنین دو مقر گروه های تروریستی مرتبط با رژیم صهیونیستی در منطقه «الحمادین» در کوی «طریق السد» درعا که کانون تجمع و تمرکز آنها شمرده می شد، را گلوله باران کرده و منهدم کردند تا به تبع آن با زیر آتش گرفتن محورهای نقل و انتقال و تردد آنها در جنوب غربی منطقه «الحدیقه»، واقع در درعا البلد آنها را در این محورهای مواصلاتی زمین گیر کنند.


 موقعیت منطقه سحم الجولان در ریف غربی درعا

اما در ادامه درگیری های مسلحانه بین گروه های تروریستی که عمدتا النصره و داعش را در برمی گیرد، منطقه «سحم الجولان» در ریف غربی درعا شاهد درگیری های شدید بین جبهه النصره با گروه تروریستی «گردان شهدای یرموک» بود که گفته می شود، وابسته به داعش است، اما هفته گذشته این گروه عدم وابستگی خود به داعش را اعلام کرده بود.

«ارتش آزاد»، «جبهه النصره» و «داعش» عمده ترین گروه های تروریستی فعال در جبهه عملیاتی جنوب سوریه هستند که استان های درعا، سویداء و قنیطره را در بر می گیرد و عمدتا مورد حمایت رژیم صهیونیستی هستند.


 موقعیت استان رقه در سوریه


 نقشه استان رقه براساس تقسمیات استانی و اداری

ریف رقه: داعش در رقه در لاک دفاعی فرو رفت

در ریف شمالی رقه گروه تروریستی تکفیری «داعش» حمله گسترده و شدیدی را علیه شهرک «عین عیسی» و «تیپ 93» ارتش سوریه انجام داد که کمیته‌ های دفاع مردمی کُردهای سوریه بر آن سیطره دارند و درپی حمله داعش مجبور به عقب نشینی از این دو منطقه شدند و هم اکنون این دو منطقه شاهد درگیری های شدید و سخت بین نیروهای کُرد و عناصر داعش است و داعش تمام تلاش خود را به کار می برد، تا سیطره خود را بر عین عیسی اعمال کند.

شهرک عین عیسی حلقه ارتباطی شهر مرزی «تل ابیض»، در ریف شمالی رقه و شهر رقه، پایگاه اصلی داعش در سوریه به شمار می آید و در صورتی که داعش عین عیسی را از دست بدهد، تل ابیض در نزدیکی مرزهای ترکیه در خطر حمله مبارزان کُرد قرار خواهد داشت و این به معنای تهدید امنیت رقه برای داعش است.


موقعیت دو شهر عین عیسی و تل ابیض در ریف شمالی رقه

جدیدترین خبرها از سیطره داعش بر عین عیسی و تیپ 93 و دو روستای الفطاسه و المستریحه در ریف شمالی رقه حکایت دارد.

از شهر رقه نیز گزارش شده که داعش اقدام به اعدام «نیسان ابراهیم»، فعال کُرد سوری به اتهام همکاری با نظام و جاسوسی برای آن کرد. ابراهیم که نام حقیقی وی «رقیه حسن محمد» است، از کردهای ساکن شهر عین العرب در ریف شمالی حلب بود که برای پوشش اخبار داعش راهی شهر رقه شده بود و در آنجا توسط داعش اعدام می‌ شود.


 موقعیت استان ادلب در سوریه


 نقشه استان ادلب براساس تقسمیات استانی و اداری


ریف ادلب: فيلق الشام نیز از جیش الفتح جدا شد

عملیات ارتش سوریه در دو شهرک النقیر و الهبیط، در ریف جنوبی ادلب، در شمال غربی سوریه انهدام مواضع و پایگاه های گروه تروریستی تکفیری «جبهه النصره» که استان ادلب مهمترین پایگاه این گروه در سوریه شمرده می شود و کشته و زخمی شدن شماری از عناصر این گروه را درپی داشت که «حسین الاسود»، سرکرده النصره در ریف جنوبی ادلب در میان کشته ها مشاهده می شد.

به موازات این عملیات، دیگر یگان های ارتش سوریه عملیاتی را علیه گروه تروریستی تکفیری «احرار الشام» در شهرک های الحامدیه و خان السبل، در ریف جنوبی ادلب انجام دادند که در اثر آن 13 تروریست وابسته به این گروه کشته شدند.

همان گونه که انتظار می رفت، روند فروپاشی ائتلاف تروریستی «جیش الفتح» که دو گروه جبهه النصره و احرار شام ستون اصلی آن را تشکیل می دهند، همچنان ادامه دارد و پس از اعلام جدایی گروه تروریستی تکفیری «جند الاقصی» از این ائتلاف، این بار نوبت به گروه تروریستی «فيلق الشام» الشام رسید تا با انتشار بیانیه ای جدایی خود از جیش الفتح را اعلام کند.
«فيلق الشام» در این بیانیه دلیل جدایی از جیش الفتح را دیدگاه میدانی اش عنوان کرده و شده بود که هم اکنون حفظ حلب بر هر جبهه دیگری مقدم تر است.



اطلاعیه فیلق الشام

روند جدایی گروه های تشکیل دهنده ائتلاف جیش الفتح به شدت سرکردگان گروه تروریستی تکفیری «احرار الشام» را نگران کرده و آنها از این بیم دارند، در استان ادلب تنها بمانند و این شرایط را برای ارتش سوریه جهت باز پس گیری مناطق از دست داده در این استان از جمله شهر ادلب و شکستن محاصره شهرک های شیعه نشین کفریا و فوعه در ریف شمالی ادلب بیش از پیش هموار می کند.

ائتلاف تروریستی جیش الفتح یا همان «فتح إدلب» را گروه های «أحرار الشام»، «جبهة النصرة»، «جند الأقصى»، «أجناد الشام»، «فيلق الشام»، «لواء الحق» و «صقور الشام» تشکیل می دادند که تاکنون جند الاقصی و فیلق الشام از آن اعلام جدایی کرده اند.

در این بحبوحه «عبدالله المحیسنی»، قاضی شرع سعودی جیش الفتح در صفحه توئیتر خود نوشت که اگر کمک هایی به مبلغ یک میلیون دلار به دست وی برسد، آنها را صرف ساخت 300 موشک از نوع «فیل» خواهد کرد و با آنها کفریا و فوعه را که موجب محاصره گروه های مسلح در شهرک «مضایا» شده اند، موشک باران خواهد کرد.

وی در این راستا از چند تاجر و بازرگان خواست این مبلغ را برای وی تهیه کنند و افراد مسلح در محاصره قرار گرفته در مضایا از جمله فيصل القاسم و تيسير علوني و أحمد منصور و موسى العمر را نجات دهند.


موقعیت استان حمص در سوریه



 نقشه استان حمص

ریف حمص: آزادی دو شهرک دیگر در ریف حص

در جبهه عملیاتی مرکز سوریه و در استان حمص، ارتش سوریه در عملیاتی دقیق و حساب شده موفق شد، دو شهرک روابي الطحين غربی و شرقی واقع در ریف شرقی حمص را آزاد کند.

یک منبع میدانی شرکت کننده در این عملیات توضیح داد که نیروهای ارتش سوریه نقاط تجمع و تمرکز داعش را اطراف این دو شهرک مورد حمله قرار داده و پس از سیطره بر این نقاط، به سمت این شهرک ها پیشروی کردند که با آزادسازی این شهرک ها که در جنوب غربی شهر «محسه» قرار دارند، همراه بود.


موقعیت شهرک های القریتین و مهین و صدد

به گفته این منبع میدانی ارتش سوریه در این عملیات موفق شد، مهمترین خطوط امداد و کمک رسانی داعش به سمت شهرک های «القریتین» و «الرمیله»، در ریف جنوب شرقی حمص را قطع کند.

در همین راستا دیگر یگان های ارتش سوریه حمله گروه های تروریستی از محور ورودی دره «الزکاره» به سمت «المقالع» در ریف تدمر و شهرک «ابو العلایا» در ریف شرقی حمص را دفع کردند.

براساس گزارش ها هم اکنون درگیری های شدیدی بین نیروهای سوریه با عناصر النصره اطراف شهرک های تلبسية و تير معلة، در ریف شمالی حمص در جریان است که منجر به کشته و زخمی شدن ده ها تکفیری النصره شده است.



موقعیت استان حلب در سوریه



نقشه استان حلب

ریف حلب: آزادسازی مناطق جدید در ریف های حلب

در استان حلب، واقع در شمال سوریه، در ادامه درگیری های مسلحانه گروه های تروریستی مسلح با یکدیگر، روز گذشته داعش اقدام به منفجر کردن یک انبار تسلیحات و تجهیزات نظامی وابسته گروه های مسلح در شهرک «عندان»، واقع در ریف شمالی حلب به واسطه یکی از انتحاری های این گروه کرد که یک دستگاه خودرو بمبگذاری شده را هدایت می کرد.

از جهت دیگر، نیروهای مسلح و ارتش سوریه در عملیاتی نظامی در محور شمال فرودگاه نظامی «کویرس»، در ریف شرقی حلب موفق شدند، شهرک «النجاره» را آزاد کنند.


فرودگاه نظامی کویرس در ریف شرقی حلب

در جریان این عملیات یگان مهندسی ارتش سوریه تونلی به طول 3 کیلومتر و عمق 7 متر وابسته به گروه های مسلح را کشف کردند، این تونل شهرک «شربع» که طی روزهای گذشته توسط ارتش سوریه آزاد شده را به شهرک «عیشه» مرتبط می کند که تحت تصرف داعش است.

در شهرک‌ های تل مصيبين و اعزاز، واقع در ریف شمالی حلب و همچنین شهر مرزی الباب که در 38 کیلومتری شمالی شرقی شهر حلب قرار دارد، تجمعات و محورهای تردد داعش و در شهر دار عزه که با حلب 30 کیلومتر فاصله دارد و در ریف غربی حلب واقع شده، مواضع دیگر گروه های تروریستی توسط یگان توپخانه و موشکی ارتش و نیروهای مسلح سوریه گلوله باران شد.


 شهر مرزی الباب که در 38 کیلومتری شمالی شرقی شهر حلب

این درحالی است که اهالی شهر دار عزه برای در امان ماندن از حملات و تعرضات گروه های تروریستی اقدام به تشکیل کمیته های دفاع مردمی از میان مردان و جوانان این شهر کردند.

از سوی دیگر، منابع محلی از استعفای سرگرد فراری ارتش سوریه «یاسر عبد الرحیم»، فرمانده میدانی اتاق عملیات مارع، واقع در ریف شمالی حلب به دلیل وجود اختلافات عمیق و گسترده بین گروه های تروریستی این منطقه خبر دادند.

در شهر حلب، محور کوی بنی زید – خالدیه در شمال غربی این شهر در اولین ساعات سال جدید میلادی شاهد درگیری های شدید بین ارتش سوریه با گروه های مسلح بود. این درگیری ها پس از آن رخ داد که گروه های مسلح اقدام به گلوله باران کوی های غربی حلب کردند.

اما نیروهای دموکراتیک سوریه که مورد حمایت مستقیم آمریکا هستند، در ادامه نبردهای خود در ریف شمالی حلب، شهرک های طاط، مراش و تنب، در غرب شهر اعزاز، واقع در ریف شمالی حلب را آزاد و مواضع خود را اطراف سد تشرین مستحکم کردند.

منابع محلی در ریف شرقی حلب نیز تصریح کردند، به دنبال ادامه پیشروی نیروهای مسلح و ارتش سوریه و در دست گرفتن کنترل اغلب مناطق ریف شرقی حلب، عناصر تکفیری داعش درحال عقب نشینی تدریجی از دو شهر الباب و تادف، به سمت رقه هستند.

در واقع پس از سیطره ارتش سوریه بر تپه راهبردی «شربع» در نزدیکی فرودگاه نظامی کویرس مواضع داعش در شهرهای الباب و تادف را زیر آتش گرفتند و این موضوع عناصر داعش را به عقب نشینی از این منطقه واداشته است.


موقعیت استان قنیطره در سوریه



نقشه استان قنیطره براساس تقسمیات استانی و اداری

ریف قنیطره: آزادسازی شهر الصمدانیه غربی

در جبهه عملیاتی جنوب سوریه، نیروهای ارتش این کشور در منطقه ریف قنیطره موفق شدند، شهر «الصمدانیه غربی» را آزاد کنند. در ادامه عملیات ارتش سوریه در این منطقه، نیروهای سوری درحال پیشروی به سمت شهرک «الحمیدیه» هستند.


موقعیت استان حماه در سوریه



نقشه استان حماه براساس تقسمیات استانی و اداری

ریف حماه: آخرین نفس های جبهه اسلامی در حماه

در استان حماه، واقع در مرکز سوریه که مدتی است، آرامش نسبی بر محورهای عملیاتی آن حکمفرماست، ارتش و نیروهای مسلح با آزادسازی دو شهرک «زور السوس» و «کریمش» در منطقه «السطحیات»، واقع در ریف جنوب شرقی حماه را آزاد کنند و با آزادی آنها، کنترل کامل این دو شهرک را در دست گیرند.

به موازات این عملیات، دیگر یگان های ارتش سوریه پس از درگیری شدید با گروه تروریستی موسوم به «جبهه اسلامی» شهرک راهبردی «جنان» در ریف جنوب شرقی حماه را آزاد کردند.

همچنین ارتش سوریه و کمیته‌های دفاع مردمی استان حماه به پیشروی در منطقه «حوص العاصی»، واقع در شرق بزرگراه حمص – حماه، در غرب شهر السلمیه با هدف آزادسازی روستاهای این منطقه ادامه داده و در این راستا موفق شدند، کنترل دو روستای راهبردی زور حنیفه و الرمیله را پس از بیرون راندن عناصر تروریستی وابسته به گروه «جبهه اسلامی» در دست گیرند.

با آزادسازی مناطق فوق الذکر، محاصره روستاهای جنان و الجرنية و زور الوس که در تصرف جبهه النصره است، توسط ارتش سوریه تکمیل شد و این نیروها در تدارک برای آغاز عملیات نظامی آزادسازی این روستاها هستند.

آزادسازی این مناطق به معنای تامین امنیت بزرگراه حماه – السلمیه و روستاهای الكافات  وقبة الكردي و تل الدرة از حملات عناصر النصره و فراهم شدن زمینه پیشروی نیروهای سوری به سمت ریف شمالی حمص است که با ریف شرقی حماه دارای مرزهای مشترک استانی است و آزادسازی منطقه «السطحیات»، مهمترین پایگاه النصره در ریف شرقی حماه خواهد بود.


 موقعیت استان ریف دمشق در سوریه



نقشه استان ریف دمشق براساس تقسمیات استانی و اداری

ریف دمشق: داعش در زادگاه ابو مالک التلی

در استان ریف دمشق، اهالی شهرک «التل»، واقع در شمال شهر دمشق، پایتخت سوریه و زادگاه «ابو مالک التلی»، سرکرده معروف جبهه النصره در منطقه القلمون، طی روزهای گذشته شاهد به اهتزاز درآمدن پرچم داعش در برخی از نقاط شهرک شان بوده اند، این درحالی است که گروه های مسلح مستقر در این شهر با ارتش سوریه توافقنامه آتش بس امضا کرده اند، اگرچه نشانه هایی از حضور النصره در این شهرک مشاهده شده بود، اما هیچ گاه این حضور به درگیری مسلحانه و نقض آتش بس منتهی نشده بود.

در این بین منابع محلی در این شهرک اعلام کردند که چند ماهی است، داعش به صورت مخفیانه داخل التل نفوذ کرده و اقدام به جذب عناصر النصره و تشویق جهت پیوستن آنها به خود کرده و گروهی وابسته به خود در التل تشکیل داده است.