کد خبر 51851
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۰

فرزاد جمشيدي كه طي سال‌هاي اخير اجراي برنامه سحرگاهي ماه‌هاي رمضان را برعهده داشت، اعلام كرد كه در رمضان ۹۰ اجراي اين برنامه را برعهده ندارد.

به گزارش مشرق، فرزاد جمشيدي در گفت‌وگو با فارس درباره تعامل تلويزيون با مجريان گفت: يك نوع سعه صدر در مسئولان بايد باشد كه حرف حساب را بپذيرند و خدا را شكر در چند نفري كه من در صداوسيما مي‌شناسم، اين سعه صدر وجود دارد. در شخص آقاي ضرغامي، دارابي و موسوي مقدم وجود دارد و اگر انتقادي را كه از پاشنه حرف حساب باشد، مي‌پذيرند.
وي ادامه داد: مسئوليت ما مجريان شناخت درد است و اين را سازمان صداوسيما از من قبول كرده است. وقتي من به عنوان مجري در قاب سحرگاهي سيما قرار گرفته و با مردم حرف مي‌زنم، اين نكته را پذيرفته‌ام كه اگر من نارسايي در جايي مي‌بينم آن را دوستانه بيان كنم. تا به حال هم ما هرچه مي‌خواستيم حرف بزنيم، مثل اين نبود كه بخواهيم مطلب را از سرچشمه درست كنيم. اين همه معاون سيما عوض شد ولي هيچكدام متوجه نشدند كه خط مقدم دست مجريان است. ۴۸ درصد از فرصت و فضاي زنده در دست مجريان قرار دارد و ما با چه مهماتي مجريان خود را به خط مقدم مي‌فرستيم؟
جمشيدي ادامه داد: در يك برنامه زنده قرار بود صحبت يكي از علما پخش شود؛ اما ناگهان نوار دچار ايراد شده و قرار شد به جاي آن نوار من در دو زمان هفت دقيقه‌اي جاي خالي نوار حرف بزنم. در حالي كه هر دقيقه حرف حساب زدن روي آنتن، نياز به يك ساعت مطالعه دارد و قانون دنياست. در چنين شرايطي كه تلويزيون تا اين حد به مجري خود اطمينان مي‌كند، اگر اين مجري گاهي حرفي هم مي‌زند، بايد از او بپذيرد.
وي تصريح كرد: پس از نشست مجريان تلويزيون با معاون سيما، من طي نامه‌اي براي اولين بار به تلويزيون گفتم تا به حال طوري بوده كه ديگران شما را نگاه مي‌كردند، اما حال شما بيايد خودتان، خودتان را نگاه كنيد. مهم‌ترين اتفاق زندگيم پس از ۱۸ سال كار در صداوسيما اين بوده است كه چند ساعت پس از انتشار نامه‌ام آقاي دارابي تلفن زد و گفت كه مطلب درست، حساب شده و يك سند ادبي بود. پس از آن مي‌توانم به شما روز شمار بدهم كه پس از آن چه اتفاقات خوبي در تلويزيون افتاده است.
جمشيدي در ادامه به فارس گفت:‌دكتر دارابي دستور داده‌اند كه شورايي متشكل از صاحب‌نظران اجراي تلويزيوني تشكيل شود و آكادمي تخصصي براي اين كار تشكيل شود. طرح جامعي نيز نوشته مي‌شود و از نظرات خود مجريان در آن استفاده مي‌شود. براي اولين بار حقوق صنفي براي مجريان فراهم مي‌شود كه سخنگو و بيانيه‌اي داشته باشند.
وي ادامه داد: نمي‌دانم عمر مديريتي‌ آقاي دارابي چقدر است؛ ولي چند كار خوب انجام داده است، اول اينكه بازيگر نبايد مجري تلويزيوني شود. اگر دارابي چند كار جاندار را هم محقق كند براي ما كافي است. ضمن اينكه مجري حتما بايد گوينده باشد. اين مساله در تمام دنيا مرسوم است ولي نمي‌دانم چه كسي در صداوسيماي ما اين اقدام ناخجسته را پايه‌ريزي كرد كه گويندگان راديويي حق ورود به تلويزيون را ندارند. چه كسي اين مطلب را گفته است؟ پس مجري كجا بايد گويندگي را ياد بگيرد؟
اين مجري تلويزيون در ادامه به فارس اظهار داشت: ما چند طرح در اين مسير داريم. كه يكي از آنها اين است كه مجري‌ها با كنكور وارد شوند. من روز ۲۲ دي ماه سال ۸۵ براي اولين بار كنكور تخصصي جذب مجري را در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار كردم كه ابتر ماند و قرار شد كه آقاي دارابي برگزاري دوباره آن را پي‌گيري كند. تست علمي، عملي، آموزش و پرورش مراحل تربيت مجري است و شايد از ميان ۱۰۰ نفر تنها ۳ نفر موفق شوند اما ما مي‌توانيم همين ۳ نفر را جلوي مردم بگيريم و بگوييم اين‌ها به طور تخصصي كار مي‌كنند.
وي ادامه داد: اگر ما بتوانيم سازمان را قانع كنيم كه در دانشگاه صداوسيما ليسانس و فوق ليسانس اجرا را تربيت كنيم، گام بزرگي برداشته‌ايم. سر كلاس اجراي من آدم‌هاي مختلفي از طيف‌هاي محتلف حضور دارند و اين نشان از علاقه افراد بسياري به اين حرفه است.
جمشيدي همچنين در پاسخ به اين سوال فارس كه آيا در ماه رمضان امسال اجراي برنامه صبح‌گاهي را برعهده داريد؟ گفت: من معتقدم كه زمين ذهن مخاطب نياز به آيش دارد و به همين دليل درخواست كرده‌ام كه ماه رمضان امسال را دوستان ديگري اجرا كنند و تنوع سليقه‌ها مي‌طلبد كه امسال من نباشم.
وي گفت: البته رد يا قبول اين مساله دست مديران صداوسيماست، ولي من نظر خود را اعلام كرده‌ام. ما سربازيم و كار كردن در صداوسيمايي كه رئيسش حكم خود را از رهبر انقلاب مي‌گيرد را براي خود افتخار مي‌دانيم و اگر پول هم ندهند من در اين تلويزيون كار مي‌كنم و آن را سربازي مي‌دانم.
وي گفت: من در بيرون از سازمان صداوسيما كار خود را مي‌كنم و فعاليت خود را دارم، اما برايم اجرا در تلويزيون توفيق است. مجري بايد بداند كه براي رسيدن به جلوي دوربين بايد خيلي زحمت بكشد. مجري خود حتما بايد مؤلف باشد و يا حداقل تفاوت بين متن خوب و بد را بداند كه اين مسائل در آثار ما كمتر وجود دارد.