کنترل سد «تشرین»، در ریف شمالی رقه توسط نظامیان آمریکایی و پیشروی ارتش سوریه در ریف شمالی حلب و جنگ رسانه ای و تبلیغاتی گروه های تروریستی شهرک مضایا علیه حزب الله مهمترین تحولات میدانی سوریه شمرده می شود.

گروه بین‌‎الملل مشرق - عملیات نظامی نیروهای مسلح و ارتش سوریه با همکاری کمیته های دفاع مردمی این کشور که نیروهای آن را مردان و جوانان داوطلب سوری دربر می گیرد، در جبهه های مختلف عملیاتی با قدرت ادامه دارد.

در این راستا، منابع میدانی سوری جدیدترین نقشه میدانی از مناطق تحت کنترل ارتش سوریه و تصرف گروه های مسلح تروریستی و نیروهای کُرد ارائه داده اند.


 نقشه سوریه

راهنمای نقشه:
- رنگ قرمز: مناطق تحت کنترل کامل ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان
- رنگ صورتی: مناطق صورتی مناطق حضور ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان، اما به طور کامل در کنترل این نیروها نیست
- رنگ سبز تیره: مناطق تحت سیطره کامل گروه های مسلح ارتش آزاد، جبهه النصره و دیگر گروه های مسلح فعال در سوریه
- رنگ سبز روشن: مناطق حضور گروه های مسلح ارتش آزاد، جبهه النصره و دیگر گروه های مسلح فعال در سوریه، اما به طور کامل در کنترل این گروه ها نیست
- رنگ خاکستری تیره: مناطق تحت سیطره کامل داعش
- رنگ خاکستری روشن: مناطق حضور داعش، اما به طور کامل در کنترل این گروه نیست
- رنگ زرد تیره: مناطق تحت سیطره کامل کمیته های دفاع مردمی کُردهای سوریه (‪‎YPG‬)
- رنگ زرد روشن: مناطق حضور کمیته های دفاع مردمی کُردهای سوریه (‪‎YPG‬)، اما به طور کامل در کنترل این کمیته ها نیست
- دایره های رنگ بنفش: مناطق و میدان های درگیری و عملیاتی
- هریک از دایره های رنگی دیگر بیانگر پیشروی هریک از طرف های حاضر در میدان است


بالطبع با توجه به تحولات میدانی که هر روز سوریه شاهد آن است، این نقشه، نقشه ای تقریبی شمرده می شود.


موقعیت استان دیر الزور در کشور سوریه




تقسیمات استانی و اداری استان دیر الزور

دیر الزور: سیطره بر مناطق اطراف فرودگاه نظامی دیر الزور

در استان دیر الزور در شرق سوریه، نیروهای ارتش و مسلح این کشور به فرماندهی سرهنگ «عصام زهر الدین» که به تیغی در گلوی «داعش» در این استان و به طور مشخص فرودگاه نظامی دیر الزور تبدیل شده، حمله عناصر تکفیری این گروه را دفع کردند.






سرهنگ «عصام زهر الدین» فرمانده جبهه عملیاتی دیر الزور

حمله داعش از دو محور شمالی، شهرک های الجفره و حویجه صکر و محور شرقی، مزارع المریعیه و منطقه الدغیم صورت گرفت که با مقابله سرسختانه ارتش سوریه مواجه و مجبور به عقب نشینی شد.

داعش حمله مشابهی را نیز علیه ارتش سوریه در محور میدان نفتی «التیم» که در مسیر بزرگراه بین المللی دمشق – دیر الزور قرار دارد، انجام داد که در این حمله نیز پس از متحمل شدن خسارات جانی و مادی سنگین مجبور به عقب نشینی شد.


منطقه عملیاتی ارتش سوریه در ریف دیر الزور و اطراف فرودگاه نظامی دیر الزور

در مقابل عملیات ارتش سوریه در محور شرقی فرودگاه نظامی دیر الزور با پیشروی در منطقه کوه های «الثرده» و سیطره این نیروها بر تعدادی از مرتفعات و تپه‌های این منطقه همراه بود.

استان دیر الزور و مرکز این استان شهر «دیر الزور» از جمله مناطق سوریه است که طی بحران این کشور آسیب های بسیاری متحمل شده است. محاصره ای که داعش علیه این شهر اعمال کرده وارد دومین سال خود شده و موجب می شود، هرگونه کمک امدادی و بشر دوستانه امکان ورود به شهر را نیابد.


آنچه این شرایط را دشوارتر می کند، سیطره داعش بر مناطق اطراف شهر از جمله مناطق در کنترل ارتش سوریه است که اصطلاحا ریف دیر الزور خوانده می شود.








داعش در مناطق مختلف دیر الزور

در این راستا داعش و گروه های بیعت کننده با آن برای اعمال فشار بیش از پیش بر اهالی شهر، تمام تلاش خود را به کار می برند تا نیازهای مردمان ساکن ریف ها را تامین و وضعیت معیشتی مرفه و راحتی را برای آنها فراهم کنند.

درد و رنج اهالی دیر الزور به اینجا ختم نمی شود، بلکه آنها تقریبا به شکلی مستمر شاهد حملات داعش علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق تحت کنترل آنهاست که بخشی از کوی های این شهر، مقر تیپ 137 ارتش سوریه، فرودگاه شهر دیر الزور و فرودگاه نظامی این شهر است.

بسیاری از اهالی که پیش از بحران جمعیت آنها بالغ بر 300 هزار نفر بود، به دلیل شرایط جنگی و مهاجرت به مناطق دیگر سوریه یا کشورهای همجوار به 150 هزار نفر کاهش یافته است.

با تشدید محاصره شهر از سوی داعش هم اکنون بالگردهای نظامی تنها وسیله برآوردن نیازهای اساسی مردم شهر هستند که تمام نیازهای مردم را برآورده نمی‌ کند، به همین دلیل برخی از محتکران با استفاده از شرایط بازار سیاهی در این شهر به راه انداخته و از شرایط سخت مردم سوء استفاده می کنند، به گونه ای که پیاز کیلویی 3 هزار لیر و شکر 6 هزار لیر و چای 14 هزار لیر فروخته می شود.

شهر دیر الزور بیش از یک سال است که از خدماتی مانند برق و آب بهداشتی و ارتباطات از جمله تلفن ثابت و همراه محروم است و مردم برای تامین برق مورد نیاز خود از ژنراتورهای برق استفاده می کنند که آن هم به دلیل نبود سوخت یا قیمت بالای آن در عمل غیر قابل استفاده اند و هزینه شارژ برقی یک گوشی همراه در این شهر به 100 لیر می رسد (ارزش هر یک دلار به 375 لیر سوریه می رسد).




شهر دیر الزور و ویرانی های برجای مانده از حملات داعش

اما این بدین معنی نیست که داعش در دیر الزور صاحب قدرت و اقتدار است، بلکه طی سال گذشته داعش بخش قابل توجهی از نیروی انسانی خود را به جز طی درگیری با ارتش سوریه و نیروهای کُرد و حملات هوایی ائتلاف بین المللی، به صورت جدایی عناصر و سرکردگان خود از دست داده است، به گونه ای که در این مدت داعش 20 سرکرده بارز خود در استان دیر الزور را از داده و به ترکیه فرار کرده اند تا از آنجا راه آلمان را پیش گیرند.


اغلب این سرکردگان پیشتر در صفوف ارتش آزاد و جبهه النصره مبارزه می کردند و سپس به داعش ملحق شدند و از جمله این افراد می توان به أبو الباز، ياسین أبو حمزة، عبد القادر (أبو العدنان)، محمد الأشقر ملقب به ابو الفداء الديري که همگی از اهالی شهر دیر الزور هستند، اشاره کرد که پس از سرقت اموال کلان از داعش هم اکنون در ترکیه به سر می برند.

در این بین أبو محمد الديري و أبو أمجد مقر پس از جدایی از داعش به جبهه النصره در ادلب ملحق شدند. از سرکردگان خارجی داعش نیز باید به ابو عبد اللـه المصري، سرکرده سابق داعش در شهر البو كمال و ابو البراء التونسي، سرکرده سابق این گروه در ریف شرقی دیر الزور و ابو علي الديري، مسئول ديوان آموزش و تعليم داعش و عبد اللـه الأنصاري، عبد القدير أبو الحبيب، أبو البراء الديري، وأبو عمر الديري، سرکرده داعش در کوی الحويقة، یکی از کوی های دير الزور اشاره کرد.


نقشه استان حماه در کشور سوریه

حماه: تلبیسه و رستن هدف عملیات های آتی ارتش سوریه

اوایل اکتبر 2015 میلادی ستاد مشترک ارتش و نیروهای مسلح سوریه از آغاز عملیاتی به نام «از دریا تا رود» خبر دادند. هدف مرحله اول این عملیات قطع راه های ارتباطی و امدادی گروه های مسلح تروریستی و مرتبط کردن شهرهای بزرگ به یکدیگر بود، نگاهی به نتایج این عملیات ها نشان می دهد، ارتش سوریه تا چه اندازه موفق شده اهداف این مرحله را محقق کند.

این درحالی است که در طول 100 سال گذشته جهان شاهد جنگی همانند جنگ جاری در سوریه از حیث تداخل جبهه ها و خطوط رویارویی و راه های امداد و کمک رسانی نبوده و این موجب شده تا «جغرافیا» نقش مهمی در تداخل این جبهه ها و میدان ها ایفا کند.




نقشه استان حماه و تقسیمات استانی و اداری آن

صرف نظر از موفقیت های میدانی ارتش سوریه در آزادسازی مناطق گسترده و مرتبط با یکدیگر که در ریف جنوبی حلب شاهد آن هستیم، اغلب عملیات های ارتش سوریه با هدف باز کردن گذرگاه هایی بوده تا از یک سو زمینه نقل وانتقال کمک های نظامی و امدادی را برای نیروهای ارتش سوریه فراهم کند و از سوی دیگر، به جدا کردن مناطق و قطع ارتباط گروه های مسلح مستقر در آنها با دیگر گروه ها کمک کند و به این طریق راه را بر آزادسازی منطقه مذکور هموار نماید، نمونه چنین عملیات هایی در آزادسازی زندان مرکزی حلب، شهرک صنعتی حلب و در این اواخر فرودگاه نظامی کویرس، در ریف شرقی حلب قابل ملاحظه بود.


نقشه دو شهر تلبیسه و رستن در استان حماه

هم اکنون ارتش سوریه این تاکتیک عملیاتی را در ریف جنوب شرقی حماه، در مرکز سوریه اتخاذ کرده و در این چارچوب دو شهر «تلبیسه» و «رستن» هدف جدیدترین عملیات ارتش سوریه هستند.

در این راستا، شاهد عملیات مقدماتی ارتش سوریه در ریف جنوب شرقی حماه بودیم که هدف اصلی آن پیشروی به سمت روستاهای حنيفة، الجرنية، جنان، الرملية، زور السويس، قريميش، الزيادة و رعبون، در کرانه باختری رود «العاصی» بودیم که در غرب منطقه «سلمیه» و در مسیر بزرگراه حماه – سلمیه واقع شده اند که تنها 150 متر با این مسیر فاصله دارد.

با آزادسازی دو شهر تلبیسه و رستن ارتش سوریه موفق به تحقق دو هدف اصلی خواهد شد:

یک: توسعه کمربند امنیتی بزرگراه حماه – سلمیه که درحال حاضر تنها جاده و مسیر ارتباطی از مرکز سوریه به شهر حلب به شمار می آید و مدتی است، از منطقه «اثریه» توسط گروه های تروریستی قطع شده بود، اما ارتش سوریه موفق به باز پس گیری آن شدند و هم اکنون تلاش دارند، کمربند امنیتی اطراف آن را توسعه دهند.

دو: قطع ارتباط آخرین راه های امداد و کمک رسانی از مناطق اطراف به رستن و تلبیسه که در این صورت گروه های مسلح را در قبال دو گرینه بیشتر قرار نخواهد داد، یا تسلیم و یا مرگ؛ با آزادسازی رستن و تلبیسه ارتش سوریه بر بزرگراه حمص – حماه سیطره یافته و ارتباط این دو شهر محقق می شود.

از سوی دیگر، نیروهای ارتش سوریه طی سه عملیات علیه مواضع گروه های وابسته به ائتلاف «جیش الفتح» در شهرک عطشان و شهر مورک در شمال حماه و شهر اریحا، در ریف ادلب دستکم 43 تروریست مسلح وابسته به این ائتلاف را از پای درآوردند.

تکفیری داعشی که مادرش را به اتهام ارتداد اعدام کرد

رقه: مجازات مادر به اتهام ارتداد

در شهر «رقه»، مرکز استان رقه که پایگاه داعش در سوریه قلمداد می شود، یکی از عناصر این گروه به نام «علی القاسم» اقدام به کشتن مادرش به نام «لینا القاسم» 45 ساله در خیابان «الساعه» و مقابل ساختمان پست، در مرکز شهر رقه و مقابل دیدگان جمع کثیری از تروریست های تکفیری به اتهام ارتداد و کفر کرد.

لینا القاسم که به دلیل سال ها کار در پست شهر «طبقه»، در ریف رقه به «ام علی برید» معروف شده بود، همسر خود را پس از سیطره داعش بر شهر طبقه از دست داده بود و این گروه پس از تصرف شهر او را به قتل رسانده بودند تا پس از آن پسرش علی به صفوف داعش ملحق شود.


 موقعیت استان حلب و تقسیمات استانی و اداری آن

حلب: 12 کیلومتر مانده به الباب/نظامیان آمریکایی در سد تشرین

در استان حلب و در ریف شرقی شهر حلب، ارتش سوریه طی عملیاتی به پیشروی خود در این منطقه ادامه داده و گستره مناطق تحت کنترل خود را توسعه دادند. در این راستا این نیروها موفق شدند، شهرک «النجاره» و تپه راهبردی النجاره، واقع در شمال فرودگاه نظامی کویرس، در شرق شهر حلب را پس از بیرون راندن داعش از آنها آزاد کرده و کنترل این دو منطقه را در دست گیرند.

از سوی دیگر، اعلام شد، عملیات اخیر ارتش و نیروهای مسلح و کمیته های داوطلب مردمی سوریه در ریف جنوبی حلب آزادسازی بیش از 1500 کیلومتر مربع از این مناطق از جمله شهرک های خان طومان، خالدیه و خلصه و روستاهاى اطراف آن را به دنبال داشته است.

{$sepehr_media_1331498_400_300}

در ریف شمالی حلب، نیروهای ارتش سوریه پس از آزادسازی فرودگاه نظامی کویرس، این فرودگاه را به مرکز عملیات های آتی خود در این منطقه تبدیل کرده اند و در این راستا پس از آزادسازی شهرک النجاره و تپه راهبردی آن که به شهر «تادف» مشرف است، آشکار شد که هدف آتی نیروهای ارتش سوریه در این منطقه شهر «تادف» است که در شمال شهر مرزی «الباب» قرار دارد.

به این ترتیب پس از آزادسازی تادف، آزادسازی شهر الباب، یکی از مهمترین پایگاه های داعش در ریف شمالی حلب، مهمترین هدف نظامی ارتش و نیروهای مسلح سوریه خواهد بود.

تاکتیک ارتش سوریه در این محور عملیاتی پیشروی طولی بوده و این موجب شده، هم اکنون تنها 12 کیلومتر با شهر الباب فاصله داشته باشند، موضوعی که به شدت داعش را به وحشت انداخته و آن را به تخلیه پایگاه ها و مواضعش در داخل شهر و انتقال آنها به روستاها و مناطق اطراف الباب واداشته است.


موقعیت دو شهر تادف و الباب در ریف شمالی حلب

از سوی دیگر، کمیته های هماهنگی وابسته به گروه های مسلح در سوریه اعلام کردند، نیروهایی که هم اکنون کنترل سد «تشرین»، در ریف شمالی رقه را در دست گرفته اند، نظامیان آمریکایی هستند و شهرک «سد تشرین» در کرانه غربی رود فرات را به مقر خود تبدیل کرده اند.

در بیانیه این کمیته ها آمده است که این نظامیان آمریکایی در انتظار آغاز نبرد سیطره بر شهر «منبج» در غرب رود فرات و شمال شهر حلب هستند، این بیانیه، گزارش های حکومت ترکیه مبنی بر اینکه نیروهای کُرد به سمت کرانه غربی رود فرات پیشروی کرده اند، را تایید می کند.


موقعیت شهر منبج در ریف شمالی حلب

منابع رسانه ای وابسته به گروه های مسلح پیشتر از ورود نظامیان و افسران آمریکایی به شهر «عین العرب» یا همان «کوبانی» در ریف شمالی حلب که در نزدیکی مرزهای ترکیه قرار دارد، در تاریخ 25 نوامبر 2015 خبر داده بودند.

بنابر اعلام این کمیته ها، نظامیان آمریکایی اتاق عملیات مشترکی با گروه مسلح موسوم به «نیروهای دموکرات سوریه» در شهرک «مصرین» در ریف شمالی حلب با هدف بیرون راندن داعش از سد تشرین تشکیل داده بودند.

در این راستا، گزارش شده که داعش درحال انتقال تمام تجهیزات نظامی خود از جمله تجهیزات سنگین از شهر منبج به داخل رقه است، همچنین گفته شده، این گروه علاوه بر تجهیزات نظامی، زندانیان خود را که در این شهر نگهداری می کند به رقه منتقل کرده است.

داخل شهر حلب و با فرا رسیدن فصل سرما اهالی شهر از کمبود سوخت و وسایل گرمایشی رنج می برند. این درحالی است که این شهر از ابتدای بحران سوریه با قطع مکرر آب و برق و کمبود سوخت مواجه است. این موضوع موجب شده تا اهالی حلب به شیوه های سنتی و قدیمی برای در امان ماندن از سرما روی بیاورند و هم اکنون هیزم مهمترین سوختی است که اهالی برای گرم کردن خود از آن استفاده می کنند.


موقعیت استان ریف دمشق در کشور سوریه


تقسیمات استانی و اداری ریف دمشق

ریف دمشق: جنگ رسانه ای و تبلیغاتی مضایا

به نظر می رسد، ارتش سوریه در آستانه آزادسازی بزرگراه دمشق – حمص از محور منطقه «حرستا» در ریف شرقی دمشق هستند و طی جدیدترین عملیات خود در این منطقه دو تونل را به همراه عناصر مسلح موجود در آنها منفجر کردند.

 یکی از تونل های کشف شده توسط ارتش سوریه در ریف دمشق

تونل اول زیر مجتمع «العظم» به طول 900 متر و عمق 8 متر و عرض 2 متر احداث شده بود و از آن برای انتقال غذا و تجهیزات نظامی و ربودن نیروهای ارتش سوریه استفاده می کردند و تونل دوم به طول 1170 متر و عمق 12 متر و عرض یک متر بین مجتمع العظم و کافه رحمه احداث شده بود که از حیث سنگرها و مواضع نظامی و استحکامات به کار رفته در آن یک تونل بی نظیر نظامی بود و حملات گروه های مسلح در منطقه حرستا از این تونل تدارک دیده و اجرا می شد.



با انهدام این دو تونل عملیات ارتش سوریه برای آزادسازی بزرگراه حمص – دمشق و سیطره بر این بزرگراه بین المللی از محور ضاحیه الاسد – حرستا با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد و مرکز ثقل عملیات نظامی ارتش سوریه به ویژه پس از آزادسازی منطقه مرج السلطان، به سمت عمق غوطه شرقی دمشق منتقل خواهد شد که سرآغاز حمله «گاز انبری» ارتش سوریه به گروه تروریستی «جیش الاسلام» است.


منطقه حرستا در غوطه شرقی دمشق از توابع استان ریف دمشق

از سوی دیگر، سیطره بر بزرگراه بین المللی حرستا به معنای قطع مهمترین راه های ارتباطی و کمک رسانی گروه های مسلح وابسته به جیش الاسلام در جوبر و قابون به حرستا و دوما و پایان دادن به حملات تک تیراندازان گروه های مسلح در این منطقه و سرانجام تامین بیش از پیش امنیت دمشق است.

در این راستا، تعدادی از یگان های ارتش سوریه در عملیاتی غافلگیر کننده و سریع موفق به پیشروی در دو محور اللبلالية و حرستا – قنطرة و 5 مجتمع و ساختمان در شمال غربی مرج السلطان در غوطه شرقی دمشق شدند و بر چندین ساختمان و مجتمع سیطره یافتند.



دو محور اللبلالية و حرستا – قنطرة در غوطه شرقی دمشق از توابع استان ریف دمشق

اما یکی از مهمترین تحولات جاری در ریف دمشق، جنگ روانی و رسانه ای است که گروه های مسلح تروریستی درباره اوضاع اهالی شهرک «مضایا» در نزدیکی شهرک «زبدانی» طی هفته گذشته به راه انداخته اند.

بنابر ادعای این گروه ها اوضاع معیشتی در شهرک مضایا که در محاصره رزمندگان حزب الله و نیروهای ارتش سوریه است، چنان رو به وخامت رفته که موجب شده، چند نفر از اهالی در اثر گرسنگی جان خود را از دست بدهند و در این خصوص عکس هایی از قربانیان این محاصره منتشر شده است.

از آنجا غالب نیروهای محاصره کننده شهرک رزمندگان حزب الله هستند، بنابراین هدف این جنگ تبلیغاتی و رسانه ای بالطبع حزب الله است. به همین منظور حزب الله لبنان با انتشار بیانیه ای ضد رد و تکذیب ادعاهای منتشر شده در این خصوص، از سکوت این رسانه ها در قبال محاصره چندین ساله شهرک هایی مانند فوعه و کفریا در ریف ادلب و نبل و الزهراء در ریف حلب توسط گروه های مسلح وابسته به این رسانه ها ابراز تعجب و شگفتی کرده است.


موقعیت دو شهرک زبدانی و مضایا در ریف دمشق

حزب الله در بخش دیگری از بیانیه خود تاکید کرده است، اگر این رسانه ها نگران وضعیت اهالی مضایا هستند، از عناصر مسلح مستقر در این شهرک که تعداد آنها به 600 نفر می رسد و 60 درصد از آنها وابسته به «احرار الشام» و 30 درصد آنها وابسته به جبهه النصره و 10 درصد مابقی وابسته به ارتش آزاد هستند، بخواهند، هرچه سریع تر این شهرک را ترک کنند.







تصاویر قربانیان مورد ادعای رسانه های وابسته به گرو های تروریستی مسلح در شهرک مضایا

این بیانه خاطر نشان کرده است، محاصره این شهرک پس از آن صورت گرفت که نبردها در الزبدانی تشدید شد و عناصر مسلح مضایا در چندین نوبت با حمله به مواضع و ایست های بازرسی ارتش سوریه اقدام به ذبح تعدادی از رزمندگان حزب الله و نیروهای ارتش سوریه کردند و برای جلوگیری از تکرار این حملات این شهرک تا خروج عناصر مسلح از آن به محاصره درآمده و در این خصوص مواد غذایی مورد نیاز اهالی برای چندین ماه طی اکتبر گذشته وارد این شهرک شده است.

این درحالی است که سازمان ملل نیز در بیانیه ای ادعای رسانه های وابسته به گروه های مسلح شهرک مضایا مبنی بر مرگ 30 نفر از اهالی این شهرک را تکذیب و عاری از صحت دانسته است.
همچنین برخی از تصاویر منتشر شده درباره قربانیان مضایا از جمله تصویر زیر که مربوط به این شهرک و اهالی آن نمی باشد، دروغ و کذب بودن ادعاهای این رسانه ها را به اثبات می رساند.


گاف رسانه ای گروه های مسلح درباره تلف شدن اهالی مضایا در اثر گرسنگی

با این وجود سازمان ملل روز گذشته از ارسال کمک های بشر دوستانه به شهرک های مضایا و کفریا و فوعه که تامین کننده نیازهای اهالی این شهرک ها تا دو ماه آینده باشد، خبر داد و نماینده صلیب سرخ جهانی درباره گرسنگی و قحطی مورد ادعای گروه های تروریستی مسلح در مضایا ابراز تردید کرد.


تفقد معاون دبیرکل حزب بعث سوریه از اهالی کفریا و فوعه

از سوی دیگر، «هلال الهلال»، معاون دبیرکل حزب بعث سوریه به دستور «بشار اسد»، رئیس جمهوری سوریه شماری از اهالی کفریا و فوعه که طی توافقنامه زبدانی – کفریا و فوعه از این دو شهرک خارج شده و هم اکنون در منطقه «زینبیه» (س) در ریف دمشق اسکان داده شده اند، را مورد تفقد قرار داد.


موقعیت استان درعا در سوریه


تقسیمات اداری و استانی درعا

درعا: چشم پوشی گروه های تروریستی از باز پس گیری الشیخ مسکین

در شهر الشیخ مسکین، در ریف شمالی درعا ارتش سوریه با همکاری کمیته های دفاع مردمی این منطقه حمله گروه تروریستی موسوم به «جنبش اسلامی المثنی» علیه مواضع خود را دفع کردند که در نتیجه آن 14 تروریست مسلح از جمله یکی از فرماندهان این گروه به نام «ابو بکر المهاجر» را از پای درآوردند.
{$sepehr_media_1331494_400_300}

در حال حاضر ارتش سوریه کنترل کامل تپه الهش و مقر تیپ 82 ارتش سوریه و 60 درصد از شهر الشیخ مسکین را در دست دارند. جبهه النصره مهمترین گروه تروریستی بود که بر شهر الشیخ مسکین، مهمترین شهر ریف شمالی درعا سیطره داشت.

شکست های مستمر گروه های تروریستی در این محور موجب شد تا فرماندهان میدانی آنها تصمیم به توقف حملات جهت باز پس گیری شهر الشیخ مسکین بگیرند.


 شهر الشیخ مسکین در ریف شمالی درعا

جدیدترین گزارش های میدانی از پیشروی گسترده ارتش سوریه به سمت کوی «المنشیه» در امتداد خط مرزی اردن حکایت دارد که در جریان آن مرکز مطالعات الفندقی و چندین ساختمان و مجتمع در این منطقه آزاد و پیشروی نیروهای پیاده نظام ارتش سوریه به گمرک قدیم ادامه دارد، به گونه ای که تنها 200 متر این نیروها را از گمرک قدیم جدا می کند.


موقعیت استان لاذقیه در سوریه


تقسیمات اداری و استانی لاذقیه

لاذقیه: تشریح محورهای عملیاتی ارتش سوریه در ریف لاذقیه

در ریف شمالی لاذقیه نیروهای ارتش سوریه و کمیته های دفاع مردمی این منطقه حمله گروه های تروریستی عموما وابسته به دولت ترکیه به شهرک و برج «القصب» را دفع کرده و مواضع خود در این محور عملیاتی را تحکیم کردند.

درحال حاضر بسیاری از کوه ها و تپه های مرتفع ریف شمالی لاذقیه از سیطره گروه های مسلح تروریستی تکفیری خارج شده و خطوط ارتباطی آنها را قطع و این گروه ها را وادار به عقب نشینی به خطوط دفاعی خود کردند.

این درحالی است که عملیات ارتش سوریه در ریف لاذقیه با وجود شرایط بد آب و هوایی ادامه دارد و این نیروها موفق شدند، ضمن ادامه پیشروی خود در ریف شمالی لاذقیه شهر «رویسه قبیب» را آزاد کنند.

{$sepehr_media_1331496_400_300}

در ادامه این عملیات ها ارتش سوریه به همراه کمیته های دفاع مردمی این کشور موفق شد، تپه های خربه الجویه و 1023 در ریف شمالی شرقی سوریه آزاد کند و ده ها تروریست تکفیری را از پای درآورد.

به طور کلی می توان گفت، عملیات ارتش سوریه طی سه ماه اخیر در سه محور در ریف لاذقیه در جریان بوده است:


 نقشه محورهای عملیاتی ارتش سوریه در ریف لاذقیه
راهنمای نقشه:
محور اول دایره قرمز
محور دوم دایره آبی
محور سوم دایره سبز

محور اول: محور شمالی در نزدیکی مرزهای ترکیه که عملیات ارتش سوریه در این محور از تپه 45 و نبع المر آغاز و به سمت جبل زاهیه و عطیره و الکبیر و همچنین تپه های 803 و 817 که مشرف به سرتاسر منطقه هستند، ادامه یافت و مهمترین هدف در این محور پس از آزادسازی القصب، آزادی «ربیعه» است.

محور دوم: محور جنوبی که از غمام آغاز و تا الزویک و دیر حنا و جبل النوبه و برج قصب و بیت فارس و الجبل القریب ادامه یافته و به موازات آن موجب شده تا از حملات گرو های تروریستی به شهر لاذقیه به شکل چشمگیری کاسته شود. آزادی «سلمی» مهمترین هدف در این محور است.

محور سوم: مناطق مشترک قرار گرفته در ریف شمالی لاذقیه و منطقه «سهل الغاب» که از کوه نبی یونس آغاز و تا جب الاحمر و سرمانیه ادامه می یابد. مهمترین موضوع در عملیات های این محور بافت جغرافیایی بسیار سخت این منطقه که اغلب کوهستانی است و همچنین رویارو شدن با گروه های تروریستی است که اغلب چچنی و بسیار آموزش دیده هستند.