آمارهاي بانک مرکزی از سبد مصرفی مواد خوراکی مردم شامل 15 ماده خوراکی اصلی نشان ميدهد كه خانوارهای شهری در 8 ساله دولت قبل به طور میانگین هر سال 82.4 کیلوگرم از این 15 نوع ماده غذایی مصرف می‌کردند که در 2 سال اخیر به 64 کیلوگرم کاهش یافته است.

گروه اقتصادي مشرق- بر اساس آمارهای بانک مرکزی از متوسط مقدار مصرف سالانه مواد خوراکی خانوارهای شهری طي سال هاي 1384 تا 1393، در 2 سال اخیر میزان مصرف مواد خوراکی به پایین‌ترین سطح خود در یک دهه اخیر رسیده است.

با وجود تلاش دولت برای کاهش نرخ تورم، آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد به علت افت قدرت خرید مردم در 2 سال اخیر، توان مردم برای خرید مواد خوراکی نسبت به دولت قبل به شدت کاهش یافته است.

بر اساس آمار بانک مرکزی، در دوره 8 ساله 1384 تا 1391، هر خانوار شهری به طور میانگین سالانه 156.8 کیلوگرم برنج مصرف می‌کرد که این رقم در 2 سال اخیر به 120 کیلوگرم کاهش یافته است.

در 8 ساله دولت قبل میانگین سالانه مصرف نان خانوارهای کشور 424.6 کیلوگرم بود که در 2 سال گذشته به 347 کیلوگرم کاهش یافته که نشانه اثرگذاری گران شدن نان بر بودجه مردم است.


مطابق آمار بانک مرکزی، میانگین سالانه مصرف گوشت قرمز از 52.5 کیلوگرم در دولت قبل به 41 کیلو در دولت فعلی، گوشت پرندگان از 91.5 کیلوگرم به 87 کیلوگرم، ماهی از 17 کیلوگرم به 13 کیلوگرم و تخم مرغ از 38 کیلوگرم به 36 کیلوگرم کاهش یافته است.

مصرف اقلامی چون مواد لبنی در این 2 دوره تقریبا تغییری نکرده یا کاهش اندکی داشته است.


در مجموع، بر اساس آمار بانک مرکزی از سبد مصرفی مواد خوراکی مردم شامل 15 ماده خوراکی اصلی برنج، نان، گوشت دام، گوشت پرندگان، فرآورده‌های گوشتی، ماهی، فرآورده‌های حیوانات دریایی، شیر، ماست، پنیر، تخم‌مرغ، روغن، قند، شکر و چای، خانوارهای شهری در 8 ساله دولت قبل به طور میانگین هر سال 82.4 کیلوگرم از این 15 نوع ماده غذایی مصرف می‌کردند که در 2 سال اخیر به 64 کیلوگرم کاهش یافته است که به معنای کوچک شدن 22 درصدی سفره خانوارها در 2 سال اخیر است.