کرامت و لزوم حفظ حقوق انسانی مهاجرین وابسته به این عکس‌ها، وابسته به هم‌زبانی و هم‌دینی و هم‌نژادی نیست. به صرف انسان بودن همه مهاجرین حقوقی انسانی دارند و شایسته کرامت و انسانیت و بخشی از آنچه در سالهای گذشته با آنها شده است، شایسته نبوده است.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، این تصاویر که برای اولین بار در این حجم در یک رسانه عمومی خبری منتشر می‌شد، علاوه بر اینکه نشانه‌ای دیگر بر گزاره «یکی بودن» ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها بود، گزاره‌ای که قدمت‌ آن به صدها سال می‌رسد و واقعیت آن با صدها سند دیده و نادیده اثبات می‌شود، نشانه‌ درستی است از اینکه چگونه با گذشت 20 سال از پایان جنگ، نگاه نادرست به مهاجرین افغانستانی حتی سبب شده است که یکی از شگفت‌انگیزترین اتفاقات جنگ به دست فراموشی سپرده شود.

لازم به یادآوری دوباره نیست که کرامت و لزوم حفظ حقوق انسانی مهاجرین افغانستانی در ایران وابسته به این عکس‌ها، وابسته به هم‌زبانی و هم‌دینی و هم‌نژادی نیست. به صرف انسان بودن و فقط انسان بودن، همه مهاجرین حقوقی انسانی دارند و شایسته کرامت و انسانیت و بخشی از آنچه در سالهای گذشته با آنها شده است، شایسته نبوده است.

اما امیدواری‌های به تغییر نگاه به مهاجرین افغانستانی، امروز بیش از هر دوره تاریخی دیگر افزایش پیدا کرده است.

مقام معظم رهبری که در تمام این سال‌ها، پرچمدار حمایت از مهاجرین افغانستانی در ایران بوده‌اند در سال‌های اخیر مستقیم وارد ماجرا شده‌اند. بیان دو گزاره «لزوم تکریم مهاجرین افغانستانی» و «تهران خانه برادران افغانستانی است» و همین طور دستور تاریخی رهبر انقلاب مبنی بر تحصیل همه کودکان مهاجر افغانستانی در مدارس ایرانی، تحول بزرگی در نگاه به مهاجرین افغانستانی به وجود آورده است.

در سوی دیگر ماجرا، نگاه رسانه‌های عمومی به مهاجرین افغانستانی نیز در یکی دو سال اخیر به طرز محسوسی در حال تغییر است.

بعد از انتشار این تصاویر، تصاویر دیگری از حضور مهاجرین افغانستانی در دوران 8 سال جنگ تحمیلی به خبرگزاری تسنیم رسیده است که به طور متناوب منتشر خواهد شد.این دومین قسمت از سند بزرگ حضور مهاجرین افغانستانی در 8 سال دفاع مقدس است.

منبع: تسنیم