کد خبر 524981
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۵

خبرگزاری رویترز لیستی از شرکت‌های بزرگ اروپایی که سعی دارند هر چه زودتر در فضای پس از توافق هسته‌ای وارد ایران شوند ارائه کرده است.

به گزارش مشرق، ایران بازاری بزرگ با جمعیتی نزدیک به 80 میلیون نفر است. پس از توافق هسته‌ای، این بازار دومین بازار بزرگی است که بار دیگر وارد فضای بین‌المللی می‌شود. اولین رویداد مرتبط با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در بیش از دو دهه پیش بود.

رویترز می‌نویسد با این حال برخی شرکت‌های خارجی درباره سرمایه‌گزاری در ایران هنوز نگران هستند زیرا "اگر بعدا مشخص گردد که تهران به تعهدات خود بر اساس توافق هسته‌ای پایبند نیست،" تحریم‌ها بار دیگر اعمال خواهند شد.

ایرباس

وزیر حمل و نقل ایران اعلام کرده که تهران قصد دارد 114 هواپیمای مسافربری را از ایرباس طی قراردادی که بیش از 10 میلیارد دلار ارزش خواهد داشت بخرد. ایرباس روز شنبه گذشته اعلام کرد که هنوز گفتگوهای تجاری با ایران آغاز نشده است.

آئودی

شرکت خودروسازی VOWG_pe.DE که تحت مالکیت فولوکس‌واگن قرار دارد اعلام کرده نمایندگانش به ایران سفر کرده‌اند تا در حالیکه این شرکت قصد دارد برای اولین بار وارد بازار ایران شود با وارد کننده‌های بالقوه دیدار کنند.

کامرزبانک

دومین بانک بزرگ آلمان اعلام کرده که در حال بررسی امکان بازگشت به ایران است. این بانک در کمتر از یک سال پیش توافق کرد که به دلیل نقض تحریم‌های ایران 1.45 میلیارد دلار به آمریکا پرداخت کند.

دایملر

دایملر اعلام کرده که بخش کامیون‌سازی این شرکت آلمانی تفاهم‌نامه‌های ابتدایی را با شرکای ایرانی امضاء کرده تا بار دیگر به بازار این کشور بازگردد.

دایملر اعلام کرده با دو شرکت ایرانی و طی یک پروژه مشترک به ساخت کامیون‌های مرسدس بنز و نیز اجزای موتور خواهد پرداخت.

هلینیک‌پترولیوم

بزرگترین شرکت پالایشگاهی یونان قرار است در هفته جاری با مقامات نفتی ایران دیدار کرده و درباره واردات نفت از این کشور گفتگو کنند. این شرکت یکی از مشتریان بزرگ ایران پیش از تحریم‌ها بود.

هرننخت

رئیس این شرکت آلمانی حفر تونل که در دهه 1990 در ساخت متروی تهران یاری رساند اعلام کرد شرکتش آماده است که در پروژه‌های ایران همکاری کند. وی قصد دارد در دو ماه آتی به تهران سفر کرده و با شرکای اقتصادی پیشین گفتگو کند.

گروه اینترنشنال ایرلاینز

رئیس این شرکت بریتانیایی که بخشی از شرکت مادر IAG است اعلام کرد قصد دارد پروازهای خود به تهران را در آینده نزدیک آغاز کند.

شرکت ملی آلومنیوم

شرکت هندی تولید آلومنیوم علاقه‌مند به ایجاد مجموعه‌ای 2 میلیارد دلاری در ایران است. رئیس این شرکت می‌گوید گروهی از کارشناسان را به ایران خواهد فرستاد تا درباره این پروژه تحقیق کنند.

تورک‌سل

مدیر اجرایی بزرگترین شرکت اوپراتور تلفن‌ همراه می‌گوید در صدد عقد قراردادهایی برای ورود به بازار ایران بوده و در تماس با اوپراتورهای تلفن‌های همراه و ثابت ایران است.

بیمه زوریخ

شرکت بیمه زوریخ می‌گوید در حال بررسی ارائه پوشش بیمه‌ای برای شرکت‌هایی است که با ایران مبادلات تجاری دارند.

منبع: تسنیم