گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

ویژه‌های خراسان

برنامه جدید دولت برای گسترش عفاف و حجاب در فرودگاه‌ها
بر اساس گزارش رسمی یک نهاد مسئول در دولت به تعدادی از نهادهای فرهنگی کشور، ضمن تشریح برنامه‌ها و اقدامات دولت در حوزه گسترش عفاف و حجاب و صیانت از حریم امنیت اخلاقی کشور، اعلام شده است که پس از ابلاغ حدود پوشش کارمندان زن و مرد به ادارات دولتی سراسر کشور، هم اکنون نیز موضوع ساماندهی فرودگاه‌ها در حوزه های مربوط به عفاف و حجاب شروع شده که این گزارش با تقدیر برخی نهادها همراه شده است.

هشدار درباره نحوه واریز بیمه کارمندان
بر اساس ابلاغیه جدید یک مقام مسئول دولتی به تعدادی از وزارتخانه‌ها و سازمان های دولتی تاکید شده است که به دلیل بروز برخی مشکلات و حسب تصمیمات جدید اتخاذ شده، از پایان دی ماه سال 94، واریز حقوق کارکنان تعداد قابل توجهی از دستگاه های دولتی منوط به ارائه اظهارنامه حق بیمه آن دستگاه خواهد بود و مسئولان مربوطه باید توجه داشته باشند که تنظیم و ارسال درخواست وجه از خزانه بدون ارائه اظهارنامه حق بیمه، موجب بروز مشکلاتی در پرداخت این حقوق خواهد شد.

جهت اطلاع جمهوری اسلامی

* یک مداح بداخلاق که در تهران به دخالت در امور سیاسی و تعیین تکلیف برای مسئولین معروف است، در مراسم بزرگداشت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله علیها در قم گفت: «سه هزار مداح در تهران ساماندهی کرده‌ایم تا در انتخابات، تلخکامی برجام را جبران کنند.»
وی این سخن را دو روز بعد از نامه رهبری به رئیس‌جمهور که در آن از اجرائی شدن برجام ابراز خرسندی کردند، گفته است.

* با اینکه هنوز نظر نهائی درباره صلاحیت داوطلبان عضویت در مجلس خبرگان اعلام نشده، عده‌ای با انتشار فهرستی از اسامی تعدادی از ثبت‌نام کرده‌های شرکت در انتخابات این مجلس منتشر کرده و آن را به عنوان فهرست مورد حمایت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در فضای مجازی تبلیغ می‌کنند. براساس اطلاعات موثق، این فهرست ربطی به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ندارد و گفته می‌شود با هدف تخریب منتشر شده است.

* یک کاندیدای جوان انتخابات مجلس شورای اسلامی که برای تسلیم اعتراض به رد صلاحیت خود از شهرستان به تهران آمده بود، در یک تصادف جان باخت. به گزارش تابناک نبی‌الله رضایی تبار سماکوش کاندیدای مجلس دهم از شهرستان بابل که پس از تأیید هیئت اجرایی توسط هیات نظارت استانی رد صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت شده و برای اعلام اعتراض خود به تهران رفته بود، شامگاه سه شنبه در مسیر برگشت دچار سانحه رانندگی شد و جان خود را از دست داد. محل تصادف این کاندیدای مجلس دهم جاده هراز با خودروی سواری شخصی اعلام شده است.

* توطئه تروریست‌های داعش علیه امامین عسگریین ناکام ماند. رهبر حزب‌الله عراق گفت: نیروهای داعش برای نبش قبر حرمین عسگریین به سامرا حمله کردند، اما با تلاش نیروهای ایرانی این خواسته داعش به هیچ‌وجه محقق نشد.

* جیسون رضاییان که به یک بیمارستان ارتش آمریکا در آلمان منتقل شده، روز پنجشنبه برای نخستین بار پس از آزادی در مقابل خبرنگاران حاضر شد. او گفت: «من بخش بزرگی از زندگی‌ام را صرف نوشتن درباره آمریکا و ایران کرده‌ام و هرگز تصور نمی‌کردم – و هیچ وقت نمی‌خواستم – که خودم در متن خبرها باشم، به خصوص در چنین دوره فوق‌العاده‌ای. می‌خواهم در آینده دوباره مشغول نوشتن درباره ایران و آمریکا شوم. اما برای مدتی چیزی نخواهم گفت. امیدوارم همه نیاز من به حریم خصوصی را درک کنند چون می‌خواهم مدتی با خودم و خانواده‌ام وقت بگذرانم.» جیسون رضائیان به جرم جاسوسی برای آمریکا در ایران محکوم و درحال تحمل زندان بود که هفته گذشته با چند زندانی ایرانی مبادله و آزاد شد.

شـنـیده‌هـای آرمان

تبلیغات موسسه بدهکار دربزرگراه ها
شنیده شد که یک موسسه مالی و اعتباری که طلبکارانش هر روز در مقابل نهادهای قانونی جمع می‌شوند، تبلیغات جدید ده‌ها متری در بزرگراه‌ها انجام می‌دهد. خبرآنلاین نوشت؛ موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج در روزهای اخیر به شدت خبرساز شده است. یکی از اخباری که این روزها از سوی طلبکاران این موسسه منتشر می‌شود، حضور این اشخاص در مقابل نهادهایی مانند بانک مرکزی و مجلس شورای اسلامی است.

یک ملی پوش ایرانی در پاریس ناپدید شد
شنیده شد که یکی از کاراته کاهای کشور که در تیم کاراته اعزامی کشورمان برای حضور در نخستین مرحله رقابت‌های لیگ جهانی کاراته سال 2016 میلادی راهی فرانسه شده بود، در فردوگاه پاریس از تیم جدا شده و تا این لحظه خبری از وی نیست. باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ آروین باقری کاراته کای کشورمان که گفته شده است با هزینه شخصی راهی این مسابقات شده، پس از رسیدن به پاریس در فرودگاه از تیم اعزامی جدا شده است و هیچ خبری از وی نیست. البته طبق اطلاع ما فدراسیون ضمانت‌های لازم را از وی اخذ کرده است تا با رایزنی وی را تا پایان مسابقات به ایران برگردانند.

تقدیم یک ترانه به ظریف
شنیده شد که تهیه‌کننده برنامه «626» اظهار کرد: ترانه ای را به دکتر ظریف - وزیر امور خارجه - به پاس زحماتی که ایشان در دوران مذاکرات کشیدند و همچنین به‌عنوان نماینده ملت قهرمان ایران که در طی این سال‌ها صبر کردند، تقدیم کردیم. پارسینه نوشت؛ وی ادامه داد: ما به این خاطر ترانه «سبز و سفید و سرخ؛ یعنی جهان بی‌جنگ» را تقدیم کردیم که بگوییم ایرانی به‌دنبال این است که دانش، فهم و صنعت خودش را به دنیا معرفی کند، می‌خواهد تمام قله‌های علمی و صنعتی را فتح کند و ایران هرگز به دنبال جنگ‌طلبی نبوده و نیست. فرزاد سرور آهنگ‌سازی و تنظیم «سبز و سفید و سرخ؛ یعنی جهان بی‌جنگ» را برعهده داشته و ترانه‌سرای آن مسعود خدیوی بروجنی است.

اظهارات قابل تأمل باهنر
شنیده شد که محمد رضا باهنر در برنامه توقف ممنوع گفت: برخی به محض نماینده شدن دنبال تغییر مدیران حوزه انتخابیه هستند. آریا به نقل از باهنر نوشت؛ برخی مدیران از پیشرفت زیردستان خود ناراحت می‌شوند. برخی نمایندگان بعد از نمایندگی، پیشنهاداتی مثل سفیر شدن دارند. بسیاری از همکاران در مجلس به محض نماینده شدن دنبال عوض کردن فرمانداران و مدیران حوزه خود هستند. می‌شود کشور را با یک میلیون کارمند دولت اداره کرد نه 3 میلیون نفر. برخی مدیران فقط با کمک عزرائیل کنار می‌روند. مجلس محل گفت‌وگو و جدل کردن و لابی است. آرزوی دیرینه‌ام ساماندهی وضعیت احزاب است.

انتقاد از حکم اعدام یک ایرانی در کویت
شنیده شد که سازمان بین‌المللی دیده‌بان حقوق‌بشر ضمن اعلام اینکه دلایل کویت برای صدور حکم اعدام یک کویتی و ایرانی در پرونده «عبدلی» کافی نبوده، از مقامات این کشور خواست حکم مذکور را لغو کنند. به گزارش خبرگزاری فارس، سازمان بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر روز پنجشنبه اعلام کرد محاکمه اعضای تیم «عبدلی» در کویت «ناقص» است و مقامات این کشور باید احکام اعدام را لغو کنند. بر اساس گزارش وبگاه «مرآه البحرین»، در بیانیه این نهاد آمده است: صدور حکم اعدام برای «حسن حاجیه» تبعه کویتی و «عبدالرضا دهقانی» تبعه ایرانی بدون دلایل و شواهد کافی و قانونی بوده است.

رئیس‌جمهور سوئیس به ایران می‌آید
شنیده شد که رئیس‌جمهور سوئیس در حاشیه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد (داووس) در دیدار با نهاوندیان با اشاره به سفر قریب‌الوقوع خود به ایران، گفت: امیدوارم در این سفر بتوانیم به توافقات خوبی دست یابیم و نسبت به گسترش روابط ایران و سوئیس به بالاترین سطح در حوزه‌های مختلف اقدام کنیم. یوهان اشنایدر در این دیدار با تبریک اجرایی رسمی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از ارتقای سطح روابط در زمینه‌های مختلف و از جمله اقتصادی با ایران استقبال کرد. وی با مثبت ارزیابی کردن اجرای برجام، گفت: این مساله را نه تنها برای ایران و طرف‌های توافق بلکه برای منطقه و حتی در سطح بین المللی مفید و مثبت می دانیم و امیدواریم نسبت به ارتقای سطح روابط اقتصادی ایران و سوئیس گام‌های جدی پیگیری شود.

مرگ یک کاندیدای جوان مجلس در هراز
شنیده شد که در بسیاری از کاندیداها برای پیگیری صلاحیت خودترجیح دادند مستقیماً به پایتخت مراجعه کنند و از جمله این نامزدها شادروان نبی‌ا... رضایی‌تبار سماکوش کاندیدای مجلس دهم از شهرستان بابل بود. تابناک نوشت؛ منابع خبری گفته‌اند وی که پس از تأیید هیات اجرایی توسط هیات نظارت استانی ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت شده و برای اعلام اعتراض خود به تهران رفته بود، شامگاه سه‌شنبه در مسیر برگشت دچار سانحه رانندگی شد و جان خود را از دست داد. محل تصادف این کاندیدای مجلس دهم جاده هراز با خودور سواری شخصی اعلام شده است.

به خاطر کرسنت احضار شدم
شنیده شد که نماینده مردم تهران در مجلس در خصوص آخرین وضعیت احضار وی به دادسرا به سبب اظهارنظر درباره پرونده کرسنت، اظهار داشت: پس از نامه احضار، در موعد مشخص به بازپرسی رفتم. فارس نوشت؛ علیرضا زاکانی افزود: در بازپرسی مواردی را مطرح کردند و ما نیز کامل پاسخ دادیم و در این زمینه منتظر هستیم تا تصمیم خود را اعلام کنند. وی با بیان اینکه در خصوص پرونده کرسنت در مرحله بازپرسی هستم، اظهار داشت: من در مرحله بازپرسی گفتم که کلیه سخنانم در مورد پرونده کرسنت درست بوده و تمامی اظهاراتم مستند است. زاکانی همچنین خاطرنشان کرد: اکنون مبتنی بر صلاحدیدی که بازپرس محترم دارد بنده مشتاق هستم به دادگاه بروم و در آنجا مواردی که هست و باید را بگویم.

صلاحیت چند عضو «ندا» تأیید شد؟
شنیده شد که مجید فراهانی بااشاره به حضور حزب متبوعش در انتخابات گفت: ما قطعاً در این انتخابات شرکت می‌کنیم و از هم‌اکنون برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای حضور پرقدرت در انتخابات را داریم. ایلنا نوشت؛ وی افزود: ما اکنون شروع به شناسایی افراد نزدیک به تفکر اصلاح‌طلبی کردیم که بتوانیم از آن‌ها در انتخابات حمایت کنیم. فراهانی درخصوص کاندیداهای تأیید صلاحیت شده این حزب در کشور گفت: فقط ۲۰ کاندیدا به صورت رسمی از اعضای حزب ندای ایرانیان توانستند از شورای نگهبان صلاحیت بگیرند که ۸ نفر از آن‌ها از اعضای رسمی ندا و ۱۲ نفر دیگر از افراد همسو با این حزب هستند.

اخبار ویژه کیهان

گشایش هزار ال‌سی نمادین است نه واقعی!
وزیر اقتصاد دولت اصلاحات می‌گوید گشایش ال‌سی‌ها پس از شروع اجرای برجام نمادین است نه واقعی.
طهماسب مظاهری در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ این سؤال که رئیس کل بانک مرکزی در روز اول لغو تحریم‌ها اعلام کرد کار گشایش ال‌سی آغاز شده، اما این 1000 اعتبار اسنادی به مرور فعال خواهد شد. این مسئله را چطور ارزیابی می‌کنید؟
اینکه به طور دقیق بتوانیم بگوییم 1000 ال‌سی آزاد خواهد شد موضوع روشنی نبوده و به نظر می‌رسد که مستند به پرونده‌ها نیست که عددی ریاضی باشد. وی می‌افزاید: به طور کلی می‌توان گفت که گشایش هزار ال‌سی نمادین است، زیرا ال‌سی در روزهای شنبه و یکشنبه باز نمی‌شود و اقدامات لازمه هنوز انجام نشده است.

اصلاح‌طلبان ناامید از پیروزی در آرزوی کسب 30 کرسی مجلس
اصلاح‌طلبان تصور می‌کنند حتی اگر 30 تا 40 کرسی مجلس را به دست آورند به موفقیت مهمی دست یافته‌اند.
به گزارش راه دانا اصلاح‌طلبان از مجلس ششم به بعد نتوانسته‌اند حضور موثری در مجلس داشته باشند. 12 سال گوشه‌نشینی اصلاح‌طلبان در مجلس باعث شده است که سناریوهای مختلفی برای ورود به مجلس از سوی لیدرهای اصلاح‌طلب در نظر گرفته شود.
یکی از لیدرهای جریان اصلاحات معتقد است اصلاح‌طلبان نباید تصور کنند که می‌توانند اکثریت مجلس را در اختیار بگیرند. این عنصر اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: حتی اگر بتوانند 30 تا 40 نفر از نیروهای فعال اصلاح‌طلب را وارد مجلس کنند که آن‌ها بتوانند در کنار نمایندگان همسو با دولت صحنه‌گردانی مجلس را بر عهده بگیرند در انتخابات موفق خواهند بود.
یادآور می‌شود محمد عطریانفر از اعضای مرکزیت کارگزاران 11 دی ماه امسال در مصاحبه با روزنامه آرمان تاکید کرده بود: اصولگرایان اکثریت مجلس دهم را به دست می‌گیرند و در پاسخ این احتمال که اعتدالگرایان نزدیک به اصلاح‌طلبان محوریت مجلس بعدی را به دست بگیرند تاکید کرد: بنده احتمال چنین ترکیبی را واقعی نمی‌دانم در همه مجالس گذشته، اکثریت مجلس یا در اختیار اصولگرایان قرار داشته یا اینکه اصلاح‌طلبان مجلس را در اختیار داشته‌اند. از سال 68 تاکنون جز سال 78 هیچ‌گاه یک مجلس اصلاح‌طلب در ایران تشکیل نشده است.
وی می‌افزاید: ممکن است برخی گمان کنند انتخابات مجلس دهم نیز ممکن است تحت تأثیر انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی آقای حسن روحانی قرار گیرد و اصلاح‌طلبان موفق شوند اکثریت مجلس را به دست گیرند. به نظر من این اتفاق واقع‌بینانه نیست و غیرقابل تکرار است. به نظر من مجلس آینده در اختیار اصولگرایان قرار خواهد داشت. اصلاح‌طلبان نیز یک اقلیت قدرتمند را تشکیل خواهند داد.
روز گذشته نیز غلامعلی جعفرزاده (عضو فراکسیون رهروان و از نمایندگان حامی دولت) در مصاحبه با خبر آن‌لاین با ادبیاتی تحقیرآمیز گفت: من به آقای مطهری گفتم که لیست صدای ملت از لیست اصلاح‌طلبان رأی بیشتری به دست خواهد آورد. صدای ملت در مجلس نهم دارای 6-7 عضو است.

ماجرای بازداشت تفنگداران تحقیر و شکست بزرگ برای آمریکا بود
محقق ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی گفت: ایران برنده اصلی ماجرای بازداشت تفنگداران بود و آمریکا در این ماجرا تحقیر شد.
علی آلفونه در مصاحبه با روزنامه جروزالم‌پست تاکید کرد که سپاه در ماجرای بازداشت تفنگداران آمریکایی، به طور کامل به همه اهداف خود دست یافته است.
وی گفت: بازداشت تفنگداران آمریکایی کوتاه بود، اما سپاه‌پاسداران انقلاب ایران به هدف خود دست یافت.
این کارشناس سیاسی یکی از نگرانی‌های مقامات پنتاگون را اطلاعات فاش شده قایق‌های آمریکایی اعلام کرد و گفت: مقامات پنتاگون نگران این موضوع هستند که آیا ایران این اطلاعات را در روسیه و چین قرار خواهد داد؟  این حقیقت که آمریکا تاکنون به حوادث متعدد از قبیل آزمایش یک موشک بالستیک ایران در ماه اکتبر و پرتاب راکت در نزدیکی ناوهای آمریکایی واکنش نشان نداده، نشان دهنده ضعف این کشور است.
وی افزود: از دیدگاه سپاه، جالب‌ترین نکته این است که آن‌ها تفنگداران آمریکایی را درست پیش از سخنرانی سالیانه اوباما بازداشت کردند.
آلفونه گفت: رسانه‌های دولتی ایران با پخش تصاویری از بازداشت ملوانان در واقع اوباما و کری را به تمسخر گرفتند. در واقع باید گفت که در این ماجرا، ایران برنده اصلی بوده است، چرا که توانست به فن‌آوری پیشرفته به کار گرفته شده آمریکا در قایق‌های نظامی دسترسی پیدا کرده، آمریکا را به تمسخر گرفته است که بگوید، توافق هسته‌ای به همکاری ایران با آمریکا منجر شده است.
وی این حادثه را یک موفقیت چشمگیر برای ایران و یک شکست بزرگ برای آمریکا دانست.
همزمان الیوت آلبرامز مشاور امنیت ملی در دولت بوش به فاکس‌نیوز  گفت:  قدرت آمریکا در حال افول و قدرت ایران در خاورمیانه در حال افزایش است. می‌بینیم که ایران تفنگداران آمریکا را در خلیج‌فارس تحقیر کرد. ما همچنین از آزادی اتباع خود که زندانی بودند خوشحالیم اما نباید امتیاز و باج می‌دادیم.

کاسبان برجام برنامه‌ریزی اقتصادی را تهدید می‌کنند
هجمه‌ای سنگین از واردات در راه است که سر اصلی آن به دولت و شرکت‌های دولتی وصل است. از واردات میلیاردی هواپیما تا واردات تراکتورهای سنگین از چک و اسلواکی و در سوی دیگر اعلام ثبت هزار ال‌سی در یک روز از سوی واردکنندگان! به نحوی که شدت خرج کردن ارزهای نیامده بازار دلار را هم به هم ریخته و نمودار قیمتی دلار برخلاف روند منطقی ریال شکل صعودی به خود گرفته است.
روزنامه جوان با درج این مطلب نوشت: واردات سنگین همه نشان از برنامه‌ریزی هدفمند برای پول‌های باقیمانده‌ای است که در آن سوی مرزها بلوکه شده بود، اما آیا این با خواست و اراده دولت، با شعارها و سخنان رئیس جمهور در تضاد نیست؟
نگرانی از این جهت است که آنچه از فحوای سخنان رئیس جمهور برمی‌آید با جریانی که در حال وقوع است در تضادی آشکار است و این تضاد نیز نتیجه ارتباط‌های قبلی شرکت‌های غربی با بدنه دولت و شرکت‌های وابسته به دولت است؛ خطری که بار دیگر تجربه دوران پس از جنگ را گوشزد می‌کند؛ خطری که با شعارهای خوب عده‌ای به دنبال کاسبی هستند. از یاد نبریم که موج مصرف‌گرایی پس از جنگ یا حتی در دولت قبلی (در اثر افزایش ناگهانی درآمد نفت) چه آثار مخربی را بر اقتصاد و معیشت مردم گذاشت.
اگر رئیس جمهور محترم مدعی حرکت بر مدار اقتصاد مقاومتی به معنای مقاوم‌سازی (درون‌زا و برون‌نگر کردن اقتصاد) است، علائم 48 ساعته پس از اجرایی شدن برجام چنین چیزی را اثبات نمی‌کند بلکه نشان از هجوم واردات کالا مغایر با مسیری است که ترسیم کرده‌ایم. ای کاش دولت اکنون با افق جدید پساتحریم و مبتنی بر قوانین بالادستی اعم از اقتصاد مقاومتی و برنامه پنج ساله‌ای که خود تدوین کرده، بسته‌ای جامع برای پساتحریم تدوین و برایش همایش برگزار می‌کرد تا براساس آن به حل مشکلات اولویت‌دار و توسعه پایدار فکر می‌کردیم. ای کاش بسته‌ای طراحی می‌شد تا به جای پیشخور درآمد بلوکه شده در خارج یا تقدیم آن‌ها به شرکت‌های خارجی، برای کشاورزی تولید و میلیون‌ها جوان بیکار و... راهکاری حداقلی ارائه می‌کرد و منابع هزینه‌ای را با اهداف و آثار مثبتش تدوین می‌کرد.
این بسته که لابد اکنون قابلیت اجرایی دارد باید توسط دولت تدوین شود و یک افق قابل دسترسی به مردم ارائه و نشان دهد که در فصل جدید اقتصادی پسابرجام دولت یازدهم دارای برنامه است. آیا کاسبان پساتحریم متصل به بدنه دولت اجازه چنین کاری را خواهند داد؟

روحانی نمی‌تواند دخالت کند /شورای نگهبان مستقل است
معاون سابق دیوان عدالت اداری گفت سخنان روحانی درباره پیگیری رد صلاحیت‌ها شوخی است.
موسی قربانی درباره سخنان رئیس جمهور در مورد استفاده از تمام اختیارات در بررسی رد صلاحیت‌ها گفت: آقای روحانی شوخی کرده است. در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و در قوانین عادی، هیچ اختیاری برای رئیس جمهور در باب نظارت و مراحل بررسی تأیید صلاحیت‌ها وجود ندارد و نظارت بر انتخابات به صراحت به عهده شورای نگهبان است.
وی در مصاحبه با عصر ایران خاطرنشان کرد: در تمام مراحل انتخابات، شورای نگهبان نظارت دارد و این نظارت هم استصوابی است. تنها شورای نگهبان مسئول نظارت به مراحل انتخابات است.
نماینده 4 دوره مجلس تصریح کرد: اگر روحانی می‌خواهد به دلیل دوستی که با برخی از این افراد دارد وکیل مدافع رد صلاحیت‌ها باشد و در مورد آن‌ها با شورای نگهبان مذاکره کند هیچ اشکالی ندارد اما رئیس جمهور هیچ وظیفه‌ای قانونی در مورد رد صلاحیت‌ها ندارد.
وی گفت: در زمان انتخابات مجلس هفتم (سال 1382) رؤسای دولت و مجلس اصلاحات، با توجه به رد صلاحیت‌ها، لیستی را به رهبری ارائه دادند و تقاضا کردند که این لیست تأیید شود و رهبر انقلاب هم بدون توجه به این لیست به شورای نگهبان گفتند که صلاحیت‌ها را بررسی کنند. شورای نگهبان هم بررسی کرد که بنده به عنوان یک نماینده مجلس در آن زمان به اعضای شورای نگهبان مشورت دادم. روحانی و یا هر فرد دیگری می‌تواند مدارک خود را ارائه کنند تا شورای نگهبان آن‌ها را بررسی کند.
در همین حال محمدرضا خباز نماینده سابق مجلس و استاندار فعلی سمنان به «آریا» گفت: روحانی به اصلاح‌طلبان درباره رد صلاحیت‌ها قولی نداده است. وی افزود: شورای نگهبان و هیئت نظارت، مستقل از رئیس جمهور عمل می‌کند.
همچنین محمد اشرفی (نامزد رد صلاحیت شده) گفت: مطلب منتشر شده در یکی از روزنامه‌ها به نقل از من در مورد پیگیری رئیس جمهوری در رابطه با رد صلاحیت جمعی از کاندیداهای دوره دهم مجلس به هیچ وجه صحت ندارد و تکذیب می‌شود.
وی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: با پیگیری‌های به عمل آمده اینجانب، این موضوع که دکتر روحانی فهرستی خدمت رهبر معظم انقلاب برده‌اند، به هیچ وجه صحیح نیست.
روزنامه اعتماد به نقل از اشرفی اصفهانی نوشته بود: آقای روحانی بسیار محکم برای حل و فصل ماجرای رد صلاحیت‌ها ایستاده و تا جایی که اطلاع دارم فهرستی از برخی اسامی را خدمت رهبر معظم انقلاب برده‌اند تا حکم حکومتی بگیرند و این مسئله را حل کنند.

اسرائیل انتخابات ایران را رصد می‌کند /توافق هسته‌ای نقطه عطف استراتژیک بود
«مقامات اسرائیل مزایای توافق هسته‌ای آمریکا با ایران را بیش از زیان‌های آن می‌دانند. آن‌ها انتخابات ایران را رصد می‌کنند».
این‌ها  اظهارات یک مقام صهیونیست در مصاحبه با المانیتور است. المانیتور در گزارشی نوشت: نیروی دفاعی ارتش اسرائیل انتخابات آتی ایران را مهم می‌داند چرا که می‌تواند مشخص کند مردم ایران در کدام جهت حرکت می‌کنند.
«یوسی کوهن» رئیس جدید «موساد» گفت خطرات ایران پس از توافق هسته‌ای از خطرات گذشته حتی بیشتر است. نظر بسیاری از افراد در درون تشکیلات دفاعی اسرائیل تفاوت اندکی با این نظرات دارد.
یک مقام ارشد ارتش اسرائیل به المانیتور گفت: حتی یک کارشناس در نیروهای دفاعی اسرائیل هم وجود ندارد که اعتقاد داشته باشد ایران آمال هسته‌ای خود را کنار گذاشته است؛ بلکه ایران به دلیل فشارهای بین‌المللی و تحریم‌ها وادار به امضای توافق هسته‌ای شد و ارزیابی ما این است که ایران این توافق را به دقت اجرا خواهد کرد.
مقام صهیونیست افزود: این توافق یک پنجره زمانی 10 تا 15 ساله ایجاد می‌کند که فرصت بزرگی در اختیار ما می‌گذارد؛ ما از نقطه عطف استراتژیک صحبت می‌کنیم. ایران در 15 سال گذشته مسیر ثابتی را برای رسیدن به ظرفیت هسته‌ای طی کرده بود و اکنون تمام آن مسدود شده و به عقب کشیده شده است. حتی اگر نتانیاهو و سایر مقامات اسرائیلی به طور علنی بیان نکنند اما می‌دانند که در این مرحله مزایای توافق هسته‌ای بیش از مضرات آن است.
یک مقام دیگر صهیونیست گفت: این توافق تهدید هسته‌ای ایران را برای مدت 10 تا 15 سال از میان برمی‌دارد و این زمان بسیار بیشتر از زمانی است که حمله نظامی اسرائیل یا آمریکا می‌توانست به دست آورد.
المانیتور افزود: تشکیلات نظامی و رهبران سیاسی اسرائیل درخصوص سلاح‌های متعارف ایران هم نگرانی دارند اما تصویر کلی پیچیده‌تر از میلیاردها دلاری است که ایران ممکن است برای تقویت تروریسم بین‌المللی خرج کند یا نکند.
یکی از منابع یاد شده اسرائیلی گفت: ارتش‌ها و نیروهای اطلاعاتی هم ضعف‌هایی دارند؛ ارزیابی گرایش‌های عمیق درون جامعه دشوارتر بوده و این مسئله درباره ایران هم صادق است. اشاره این مقام اسرائیلی به انتخابات پارلمانی آینده ایران است
در درون ایران یک برخورد مداوم بین دو گرایش متضاد وجود دارد: ادامه تسلط نیروی قدس و ژنرال‌هایی مانند قاسم سلیمانی بر انقلاب یا گرایش به وضعیت عالی و زندگی خوب و خسته شدن از انقلاب.