ابومحمد الجولانی سرکرده جبهه النصره قلمداد میشود، الجولانی در شهر الشحیل واقع در استان دیرالزور سوریه به دنیا آمد، ولی گرایش خود به جریان موسوم به سلفی جهادی به ویژه شبکه تروریستی تکفیری القاعده را پنهان نکرده است. وی پس از تهاجم نظامی آمریکا به عراق در مارس 2003 میلادی(اسفند 1381)، به شاخه شبکه القاعده در عراق که ابومصعب الزرقاوی اردنیالاصل تشکیل داده بود، پیوست و بیعت خود را با اسامه بن لادن سرکرده القاعده اعلام کرد، وی به سرعت پلههای ترقی را در صفوف القاعده طی کرد تا اینکه جزو حلقه نزدیکان الزرقاوی شد. پس از کشته شدن الزرقاوی در یک حمله هوایی در سال 2006 میلادی(سال 1384 هجری شمسی)، الجولانی از عراق خارج شد و به لبنان رفت، جایی که گمان میرود وی بر آموزش گروه تروریستی موسوم به "جندالشام" نظارت کرد، گروهی که با شبکه تروریستی القاعده مرتبط بود.
الجولانی بار دیگر از لبنان به عراق بازگشت، هر چند پس از ورود، آمریکاییها وی را دستگیر کردند و به زندان بوکا افکندند، زندانی که در جنوب عراق دایر کرده بودند، اما سرانجام وی را در سال 2008 میلادی آزاد کردند، الجولانی پس از آزادی، فعالیتهای نظامی خود را با آنچه "الدوله الاسلامیه فی العراق" خوانده میشد،ازسرگرفت، گروهی که در سال 2006 میلادی به سرکردگی ابوبکرالبغدادی تشکیل شد و طولی نکشید که به عنوان فرمانده این گروه تروریستی در استان موصل عراق منصوب شد، چند ماهی از شعلهور شدن آتش بحران تحمیلی بیگانگان به سوریه نگذشته بود که الجولانی در ماه آگوست 2011 میلادی(مرداد 1390) به سوریه بازگشت.
هدف از بازگشت الجولانی به سوریه این بود که شاخه شبکه تروریستی القاعده را در این کشور ایجاد کند که بتواند در جنگ با ارتش سوریه مشارکت کند.
آمار تروریستهای جبهه النصره
آمار تروریستهای جبهه النصره بین هشت تا 10 هزار نفر برآورد شده است، تروریستهایی از ترکیه، ازبکستان، چچن، تاجیکستان و همچنین برخی کشورهای اروپایی که تعدادشان هزار نفر برآورد شده است، به عضویت جبهه النصره درآمدند، جبهه النصره در کنار دیگر گروههای تروریستی همچون کتائب احرارالشام و الجیش الحر در اقدامات خشونتآمیز و جنگ افروزانه مشارکت کرده است.
پس از اعلام تشکیل باند موسوم به داعش(الدوله الاسلامیه فی العراق و الشام) در ماه مارس 2013(فروردین 1393)، گروهی از اعضای گردانهای جبهه النصره جدایی خود از جبهه النصره و پیوستشان به داعش را اعلام کردند که این اقدام به تضعیف جبهه النصره در برخی مناطقی که تحت اشغال آن قرار داشت، به ویژه در شهر دیرالزور در مرز سوریه و عراق منجر شد، اما پس از بازگشت تروریستهای خارجی به صفوف خود در پی بیانیه ایمن الظواهری سرکرده شبکه القاعده، نفوذ خود را بازیافت، الظواهری به زعم خود گفته بود ولایت مکانی جبهه النصره، در سوریه است و داعش هم به میدان اساسی خود یعنی عراق بازگردد.
البغدادی علنا با درخواست ایمن الظواهری سرکرده شبکه القاعده مخالفت و درخواست وی برای تمرکز بر عراق و رها کردن سوریه به نفع جبهه النصره را رد کرد تا پس از مدتی در یک نوار صوتی، واژه جبهه النصره و دوله العراق الاسلامیه را حذف کرده و به جای آن آنچه دوله الاسلام فی العراق و الشام خواند، اعلام کرد که اختصارا "داعش" خوانده میشود.
ابومحمد الجولانی با ایده پیوستن به تشکل البغدادی مخالفت و بیعت خود را با شبکه القاعده در افغانستان اعلام کرد،با این وجود، داعش و النصره تعداد زیادی عملیات مسلحانه مشترک انجام دادند، اما طولی نکشید که اختلافات میان آنها به آغاز درگیریهای خونین میان دو طرف در ژانویه 2014 میلادی(بهمن 1392) منجر شد.
مراکز فعالیت تروریستهای جبهه النصره
بر اساس گزارش میدانی خبرنگار تسنیم از دمشق، جبهه النصره در مناطق مختلف سوریه فعالیت میکند که مهمترین آن، روستاها و شهرکهایی در حومه حلب در شمال سوریه و استان ادلب است،این گروهک همچنین در جنوب سوریه در مناطقی از درعا، داع، نوی و مناطق مرزی با ارتفاعات جولان اشغالی سوریه و فلسطین اشغالی فعالیت دارد.
جبهه النصره از زمان شکلگیری، عامل حملات و انفجارهای متعدد در شهر حلب و همچنین دمشق بوده است، این باند چندین عملیات تروریستی انجام داده که مهمترین آن اشغال استان ادلب و انفجار ساختمان ستاد مشترک ارتش سوریه در دمشق در اکتبر 2012 میلادی(مهر 1391) و نیز انفجار ساختمان اطلاعات هوایی در حرستا و انفجار ساختمان باشگاه الضباط(افسران) در میدان سعدالله الجباری حلب بوده است.
این باند تروریستی همکاری نزدیکی با دیگر گروههای تروریستی مسلح همچون کتائب احرارالشام و الجیش الحر در عملیات مشترک مانند آنچه نبرد حلب خواندند، و اشغال معره النعمان و نبرد موسوم به فرودگاه تفتناز و حمله به پادگان هنانو و اشغال پادگان 46 و نبردهای غوطه، نبردهای موسوم به التوحید و الاخلاص و وادی الضیف و دیگر حملات مسلحانه داشته است.
دسامبر 2012 میلادی(آذر 1391) بود که آمریکا در اقدامی نمایشی، جبهه النصره را در آنچه فهرست گروههای تروریستی خود خواند، قرار داد، پنجشنبه 30 می 2013(نهم خرداد 1392) شورای امنیت سازمان ملل با اجماع "جبهه النصره لاهل الشام را به فهرست گروهها و اعضای وابسته به شبکه القاعده اضافه کرد.
جبهه النصره از حمایتهای نظامی و لجستیکی نظام ترکیه بهرهمند است، به طوری که شمال سوریه شاهد انجام چندین عملیات تروریستی این گروه بوده است که سازمان اطلاعات ترکیه هم در کنار جبهه النصره شرکت کرده بود.
مهمترین دلیل برای اثبات حمایت قطر از جبهه النصره
آزادسازی سربازان لبنانی از چنگال جبهه النصره با میانجیگری قطر، بار دیگر سبب شد تا اظهارنظرها درباره حمایت مالی قطر از این گروه تروریستی ازسرگرفته شود به طوری که کارشناسان تاکید کردند فرماندهان جبهه النصره در سوریه، قطع ارتباط خود با شبکه القاعده را بررسی میکنند تا گروه جدیدی تشکیل شود که برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای بازپسگیری نفوذ خود از آن حمایت کنند.
منابعی از داخل جبهه النصره گفتهاند که قطر روابط حسنهای با جبهه النصره دارد و همچنان این گروه را تشویق میکند تا در راستای این هدف یعنی تشکل گروه مدنظر قطریها و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس(البته به استثنای عمان) گام بردارد تا چنین اقدامی سبب تسهیل حمایتهای مالی قطر از آن خواهد شد، کارشناسان امور گروههای به اصطلاح اسلامی ابراز عقیده میکنند که مسئولان سازمانهای اطلاعاتی چند کشور عربی حاشیه خلیج فارس از جمله قطر بارها طی ماههای گذشته نشستها و دیدارهایی با ابومحمد الجولانی سرکرده جبهه النصره انجام دادهاند تا وی را به جدایی از شبکه القاعده و بررسی حمایت این کشورها از آن تشویق کنند، مسئولان این کشورها به الجولانی وعده دادهاند به محض جدایی از القاعده، از آن حمایت مالی خواهند کرد.
پای آل سعود هم در میان است
نکته قابل توجه این است که سرکردگان جنایتکارانی که اقدامات تروریستی جبهه النصره را فرماندهی میکنند، در زندانهای آل سعود زندانی بودند که این رژیم آنها را آزاد کرد و از طریق ترکیه و کشورهای دیگر به سوریه اعزام کرد که این مسئله دلیلی بر نقش و حمایت رژیم سعودی در حمایت از این گروه تروریستی و دیگر گروههاست.
اطلاعات فاش شده به این اشاره میکند که جبهه النصره بر اساس دستورات اتاق عملیات اردن عمل میکند که فعالیت خود را با ارتش رژیم اشغالگر قدس برای ادامه عملیات تروریستی در جنوب سوریه هماهنگ میکند، البته نیروهای ارتش سوریه و نیروهای همپیمان، عملیات خود را برای جلوگیری از پیشروی جبهه النصره در این منطقه پس از عملیاتی که در قنیطره انجام شد، آغاز کردند که نشان میدهد مقاومت مصمم است به اشغالگران و تحرکات تروریستهای النصره به عنوان مزدوران اسرائیل پاسخ دهد. مهمترین دلیلی که حمایت اشغالگران قدس از جبهه تروریستی تکفیری النصره را اثبات میکند، پخش تصاویر عیادت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و دیگر مقامات رژیم از تروریستهای مجروح در بیمارستانهای اسرائیلی است، این شواهد اثبات میکند که تلآویو در تماس مستمر با ترویستهای جبهه النصره است تا به زعم خود یک دیوار امنیتی میان خود و منطقه جولان اشغالی سوریه ایجاد کند.
دیگر بر هیچ کس پوشیده نیست که رژیم صهیونیستی به درمان تروریستهای مجروح وابسته به جبهه النصره اقدام میکند،چرا که آمارها نشان میدهد که دستکم 450 تروریست مجروح در بیمارستانهای اشغالگران قدس مداوا شده و پس از بهبودی برای ادامه جنگ با ارتش سوریه در راستای منافع صهیونیستها به این کشور اعزام شدهاند، حمایتهای آشکار رژیم صهیونیستی از تروریستهای تکفیری بار دیگر مهر تاییدی بر اظهارات سید حسن نصرالله رهبر مقاومت لبنان و دیگر مسئولان حزبالله، نهاد مبنی بر اینکه تروریستهای تکفیری در راستای اجرای توطئههای رژیم صهیونیستی گام برمیدارند، بررسی عقاید انحرافی تروریستهای تکفیری جبهه النصره و شباهت آن با افکار و عقاید انحرافی فرقه وهابیت از همسویی و اتحاد محور وهابی سعودی تکفیری صهیونیستی در دشمنی با مقاومت و محور مقاومت حکایت میکند.