به گزارش مشرق، محمدرضا پور ابراهیمی در مورد برگزاری جلسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 95، اظهار داشت: دولت در ارائه لوایح بودجه95 و برنامه ششم توسعه با تاخیر زمانی اقدام کرده است.
وی افزود: براساس ضوابط و مقررات دولت مکلف بود لایحه برنامه ششم توسعه را یک و نیم سال قبل از پایان زمان برنامه پنجم ارائه کند، که در این امر بیش از یک سال تاخیر داشته است و عملا دست مجلس را برای اینکه میتوانست در بازه زمانی مشخص مهمترین سند اقتصاد بلند مدت کشور را تصویب کند، بست.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه95 با اشاره به اینکه لایحه بودجه سال آینده هم با بیش از 40روز تاخیر به مجلس داده شد، گفت: با توجه به ضوابط و مقررات و آیین نامه داخلی مجلس باید بتوانیم متناسب با قوانین اقدام کنیم.
پورابراهیمی ادامه داد: براساس ضوابط و مقررات داخلی مجلس از زمان ارائه لایحه بودجه به مجلس، نمایندگان 10روز فرصت دارند که پیشنهادهای خود را ارائه دهند و بعد از جمع آوری نظرات، لایحه در کمیسیون تخصصی و بعد از آن در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار میگیرد.
لایحه بودجه تا پایان سال در کمیسیون تلفیق نهایی میشود
وی با بیان اینکه حدود 20روز کمیسیون تلفیق بودجه برای بررسی بند بند احکام بودجه سال زمان نیاز دارد، گفت: لایحه بودجه بعد از تصویب در کمیسیون تلفیق در صحن علنی مجلس مورد تصویب قرار میگیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تاخیر در لایحه بودجه 95، گفت: هفته گذشته لایحه بودجه سال آینده به مجلس داده شد و نمایندگان و کمیسیونهای مجلس در حال بررسی آن هستند و امروز اولین نشست کمیسیون تلفیق بودجه 95 برگزار و هیات رئیسه کمیسیون انتخاب شد.
پورابراهیمی از برگزاری دومین جلسه کمیسیون تلفیق بودجه 95 در هفته آینده خبرداد و بیان کرد: در جلسه هفته آینده آیین نامه داخلی و برنامه زمان بندی نشستها و جلسات کمیسیون را در فاصله زمانی باقی مانده تا روزهای کاری مجلس تعیین و تصویب میکند.
وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق فقط میتواند چند جلسه در هفته آینده داشته باشد، ادامه داد: بعد از آن وارد زمان انتخابات مجلس دهم میشویم و بعد از انتخابات هم فقط سه هفته زمان داریم، که عملا با توجه به برنامه زمان بندی مرتبط با موضوع بررسی لایحه بودجه براساس آیین نامه داخلی، امکان بررسی و تصویب آن در سال جاری وجود ندارد.
تصویب لایحه بودجه95 به سال آینده موکول میشود
سخنگوی کمیسیون تلفیق اضافه کرد: تصویب لایحه بودجه95 به سال آینده موکول میشود و اگر بتوانیم تلاش کنیم، میتوانیم تا پایان سال بررسی لایحه بودجه را در کمیسیون تلفیق نهایی کنیم و بعد از آن لایحه بودجه به صحن علنی مجلس ارسال میشود که در صحن هم تصویب لایحه یک ماه زمان میبرد.
به گفته پورابراهیمی، به دلیل تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه، امکان استفاده از منابع مرتبط با بودجه برای سال 95 بدون تصویب لایحه وجود ندارد، لذا دولت مکلف است لایحه بودجه چند دوازدهمی را ارائه دهد تا مجلس تصویب کند که این تجربه برای سالهای گذشته و دولت قبل هم وجود داشت که لایحه بودجه را در سال مربوطه تصویب کردیم که دولت یازدهم هم باید به همین شکل عمل کند.
وی با بیان اینکه هر گونه اقدام بدون تصویب بودجه چند دوازدهم که درآییننامه آمده است، عملا امکان پذیر نیست و خلاف مقررات محسوب میشود، اظهار داشت: پیشنهاد و جمع بندی امروز کمیسیون تلفیق در مجلس این است که باید همزمان با بررسی لایحه بودجه، به شکل موازی موضوع تصویب بودجه چنددوازدهمی که امکان پرداخت دولت را برای ابتدای سال آینده فراهم کند، انجام شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد اینکه اگر دولت لایحه چند دوازدهم را پیشنهاد ندهد، مجلس چه اقدامی انجام میدهد، افزود: مسیر قانونی را طی میکنیم و ضوابط قانونی مبنای تصمیم مجلس است.
این نماینده مردم در خانه ملت در خصوص اینکه لایحه بودجه براساس کدام برنامه تصویب میشود، پاسخ داد: با توجه به اینکه برنامه ششم نداریم، قاعدتا لایحه بودجه براساس برنامه پنجم تصویب میشود، زیرا برنامه ششمی به مجلس ارائه نشده است.
لایحه برنامه ششم، برنامه نیست
پورابراهیمی با بیان این که لایحهای که دولت به مجلس داده، برنامه نیست، گفت: برخی از کمیسیونها کلیات لایحه برنامه ششم مانند کمیسیون اقتصادی را رد کردند و متنی هم که دولت ارائه کرده، احکامی است که نیاز به برنامه دارد.
وی تصریح کرد: دولت در متن پیشنهادی خود، عملا اعتراف کرده که برنامه را در دولت میخواهد بنویسد و این مغایر و مخالف صریح تنظیم برنامههای پنج ساله است که مطرح میشود، لذا عملا برنامهای وجود ندارد که براساس آن بودجه نوشته شود و فقط اسم چیزی که ارائه شده، برنامه است.
برنامه پنجم یک سال تمدید میشود
سخنگوی کمیسیون تلفیق با تاکید بر اینکه برنامه پنجم توسعه یک سال تمدید میشود و راهی جز این نیست، گفت: احتمالا مجلس لایحه برنامه ششم که دولت ارائه کرده است را عودت می دهد. آنچه که ارائه شده احکامی برای مقدمه برنامه است.
پورابراهیمی گفت: در متنی که در قالب برنامه ششم ارائه شده، دولت تعریف کرده که برنامه توسط دولت تعریف و تصویب میشود، در حالی که این موضوع مدنظر مجلس نیست.
دولت یازدهم در تدوین لایحه برنامه بدعت کرد
وی بیان کرد: این اقدام یک بدعت در تدوین برنامهها در کشور است که کسی به خود اجازه دهد احکامی را به مجلس ارائه دهد و بگوید برنامه را بعدا مینویسم، که چنین چیزی وجود ندارد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق تصریح کرد: به احتمال زیاد مجلس لایحه برنامه ششم را یا به دولت عودت میدهد و یا بررسی نمیکند.
عضو کمیسیون اقتصادی مقاومتی در پاسخ به این سوال که دولت لوایح برنامه و بودجه را براساس اقتصادی مقاومتی تدوین کرده است یا نه، اظهار داشت: لایحه برنامه ششم، براساس اقتصاد مقاومتی نوشته نشده است و در لایحه بودجه در برخی موارد مانند کاهش سهم نفت اقتصاد مقاومتی رعایت شده است و در برخی هم نه.