کد خبر 527807
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶

۱۹ تشکل طلبگی در بیانیه‌ای تاکید کردند: قوه محترم قضائیه با سخنرانان و فعالین سیاسی که سلامت انتخابات و نظارت استصوابی شورای نگهبان را زیر سؤال می برند، به شدت برخورد کند.

به گزارش مشرق، 19 تشکل طلبگی حوزه های علمیه سراسر کشور پیرامون موضوع احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان در شورای نگهبان، بیانیه ای را منتشر کردند.

در ابتدای این بیانیه آمده است: انتخابات یکی از مهم ترین و تأثیر گذارترین وقایعی است که در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره مورد توجه مسئولین، مردم و همچنین دشمنان نظام اسلامی بوده است و هر بار با نزدیکی به موسم انتخابات، برنامه ریزی ها و دشمنی هایی را با نظام اسلامی مشاهده می کنیم. اکنون نیز در نزدیکی 2 انتخابات "مجلس شورای اسلامی" و " مجلس خبرگان رهبری" قرار داریم که به دلیل اهمیت هر دو مجلس در تأمین منافع اسلام و مردم، این انتخابات نیز به صورت خاص مورد توجه دشمنان داخلی و خارجی نظام اسلامی قرار دارد.

در ادامه این بیانیه آمده: از آنجایی که " هدف از حکومت، رشد دادن انسان در حرکت به سوی نظام الهی است (والی‌الله المصیر) تا زمینه بروز و شکوفایی استعدادهای درونی انسان فراهم آید (تخلقوا باخلاق الله) و این جز در گرو مشارکت فعال و گسترده تمامی عناصر اجتماع در روند تحول جامعه نمی‌‌تواند باشد.[2]" از همه مردم مؤمن و انقلابی ایران عزیز دعوت می کنیم تا بار دیگر با حضور گسترده و همه جانبه در انتخابات، گامی مهم در جهت نصرت حکومت اسلامی برای نیل به اهداف والای خود بردارند و مثل همیشه چشم طمع دشمنان داخلی و خارجی نظام اسلامی را کور نمایند.

این بیانیه می افزاید: مطابق با نص صریح قانون اساسی " در ایجاد نهادها و بنیادهای سیاسی که خود پایه تشکیل جامعه است بر اساس تلقی مکتبی، صالحان عهده‌دار حکومت و اداره مملکت می‌گردند و قانون گذاری که مبین ضابطه‌های مدیریت اجتماعی است بر مدار قرآن و سنت، جریان می‌یابد؛ بنابراین نظارت دقیق و جدی از ناحیه اسلام شناسان عادل و پرهیزگار و متهد (فقهای عادل) امری محتوم و ضروری است.

در ادامه این بیانیه آمده: اصل نود و نهم آن و آیین نامه داخلی مجلس خبرگان که شورای نگهبان را مسئول نظارت بر انتخابات های مختلف درون نظام می داند، شورای نگهبان وظیفه نظارت بر انتخابات را در تمامی مراحل از نام نویسی داوطلبان تا اعلام نتایج نهایی بر عهده دارد و وظیفه دارد تا صالحان را مطابق قانون مشخص نموده تا همه مردم بنا بر حق و وظیفه ی شرکت در انتخابات، عده ای را که بیشتر مورد قبول هستند، انتخاب و راهی مجلس نمایند.

تشکل های امضا کننده این بیانیه با تاکید بر این صلاحیت داوطلبان برای انتخابات باید احراز بشود و اصل بر صلاحیت داشتن نیست، تصریح کردند: به طور جدی از شورای نگهبان درخواست می گردد که همان گونه که تاکنون تسلیم فشارها و زیاده خواهی ها نگردیده و همواره قانون را مد نظر خود قرار داده است، در ادامه نیز به ایستادگی خود در قبال زیاده خواهی ها ادامه دهد و به وسیله این ایستادگی، اجازه طمع دشمنان به گرفتن مسئولیت توسط افراد فاقد صلاحیت در جمهوری اسلامی را ندهد.

متن این بیانیه با تاکید بر اینکه وظیفه دولت برگزاری سالم انتخابات است نه فشار به مراکز قانونی انتخابات،‌می افزاید: از دولت محترم که وظیفه خطیر برگزاری انتخابات را بر عهده دارد، می خواهیم تا بدون در نظر گرفتن منافع حزبی و جناحی، مرّ قانون را معیار عمل خویش قرار دهد و در مقابل خواست های بیشتر از حدود قانونی -که عموما توسط افرادی که سابقه خوبی در نظام اسلامی ندارند و خواستار تحمیل استبداد فکری بر مردم می باشند- مطرح می شود، به فشار بر مراکز نظارت بر انتخابات و در نتیجه فشار به نظام اسلامی نپردازد.

در انتهای این بیاینه خطاب به قوه قضائیه آمده است: همچنین از قوه محترم قضائیه و مسئولین محترم قضایی تقاضامندیم تا با رصد دقیق اتفاقات و اظهار نظرها که هرچه به زمان انتخابات نزدیک می شویم بر حجم و تنوع آنها نیز افزوده می گردد؛ با سخنرانان و فعالین سیاسی که سلامت انتخابات و نظارت استصوابی شورای نگهبان را زیر سؤال می برند به شدت برخورد نماید و بدین وسیله مانع از ایجاد بی اعتمادی در میان توده مردم و دلسوزان نظام اسلامی گردد.

اسامی تشکل های امضا کننده بیانیه فوق به شرح زیر است:

بسیج مدرسه علمیه مشکات (تهران)

بسیج مدرسه علمیه معصومیه (قم)

بسیج مدرسه علمیه بقیت الله (تهران)

بسیج مدرسه علمیه امام خمینی (تهران)

بسیج مدرسه علمیه خان (یزد)

بسیج مدرسه علمیه مصلی (یزد)

بسیج مدرسه علمیه شهیدین بهشتی و قدوسی (قم)

جمعی از طلاب مدرسه علمیه مروی (تهران)

بسیج مدرسه علمیه آیت الله مجتهدی (تهران)

گروه تبلیغی تربیتی طلایه داران فردا

بسیج مدرسه علمیه شهید صدوقی (واحد 4) (قم)

بسیج مدرسه علمیه عباسقلی خان شاملو (مشهد)

طلاب مدرسه علمیه مولی الموحدین (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه رضویه (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه منصوریه (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه مرکزی (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه محمدیه (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه سفیران هدایت شیراز

طلاب مدرسه علمیه نخبگان (شیراز)

در ادامه متن کامل این بیانیه منتشر می شود:

بسم الله الرحمن الرحیم

بیانیه 19 تشکل طلبگی حوزه های علمیه سراسر کشور پیرامون احراز صلاحیت‌های شورای نگهبان

" وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُون‏ "[1]

انتخابات یکی از مهم ترین و تأثیر گذارترین وقایعی است که در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره مورد توجه مسئولین، مردم و همچنین دشمنان نظام اسلامی بوده است و هر بار با نزدیکی به موسم انتخابات، برنامه ریزی ها و دشمنی هایی را با نظام اسلامی مشاهده می کنیم. اکنون نیز در نزدیکی 2 انتخابات "مجلس شورای اسلامی" و " مجلس خبرگان رهبری" قرار داریم که به دلیل اهمیت هر دو مجلس در تأمین منافع اسلام و مردم، این انتخابات نیز به صورت خاص مورد توجه دشمنان داخلی و خارجی نظام اسلامی قرار دارد.

تشکل های انقلابی طلاب حوزه های علمیه کشور، حسب وظیفه ای که برای خود در قبال نظام اسلامی و مردم متعین می دانند، بیانیه ای بدین شرح اعلام می دارند:

دعوت از مردم برای حضور حداکثری در انتخابات آینده

از آنجایی که " هدف از حکومت، رشد دادن انسان در حرکت به سوی نظام الهی است (والی‌الله المصیر) تا زمینه بروز و شکوفایی استعدادهای درونی انسان فراهم آید (تخلقوا باخلاق الله) و این جز در گرو مشارکت فعال و گسترده تمامی عناصر اجتماع در روند تحول جامعه نمی‌‌تواند باشد.[2]" از همه مردم مؤمن و انقلابی ایران عزیز دعوت می کنیم تا بار دیگر با حضور گسترده و همه جانبه در انتخابات، گامی مهم در جهت نصرت حکومت اسلامی برای نیل به اهداف والای خود بردارند و مثل همیشه چشم طمع دشمنان داخلی و خارجی نظام اسلامی را کور نمایند.

قانون و شرع تنها برای صالحان شایستگی حکومت قائل اند

مطابق با نص صریح قانون اساسی " در ایجاد نهادها و بنیادهای سیاسی که خود پایه تشکیل جامعه است بر اساس تلقی مکتبی، صالحان عهده‌دار حکومت و اداره مملکت می‌گردند. (ان الارض یرثها عبادی الصالحون) و قانون گذاری که مبین ضابطه‌های مدیریت اجتماعی است بر مدار قرآن و سنت، جریان می‌یابد. بنابراین نظارت دقیق و جدی از ناحیه اسلام شناسان عادل و پرهیزگار و متهد (فقهای عادل) امری محتوم و ضروری است.[3]" و همچنین اصل نود و نهم آن و آیین نامه داخلی مجلس خبرگان که شورای نگهبان را مسئول نظارت بر انتخابات های مختلف درون نظام می داند، شورای نگهبان وظیفه نظارت بر انتخابات را در تمامی مراحل از نام نویسی داوطلبان تا اعلام نتایج نهایی بر عهده دارد و وظیفه دارد تا صالحان را مطابق قانون مشخص نموده تا همه مردم بنا بر حق و وظیفه ی شرکت در انتخابات، عده ای را که بیشتر مورد قبول هستند، انتخاب و راهی مجلس نمایند.

امیرالمؤمنین(ع) در مواضع مختلفی از نامه ای که خطاب به مالک اشتر هنگام انتخاب ایشان به امارت مصر می نویسند حاکم را به احراز شرایطی در کارگزاران و مسئولین حکومتی و منصوبین از جانب حکومت سفارش می کنند. به عنوان مثال می فرمایند: " إِنَّ شَرَّ وُزَرَائِکَ مَنْ کَانَ [قَبْلَکَ لِلْأَشْرَارِ] لِلْأَشْرَارِ قَبْلَکَ وَزِیراً وَ مَنْ شَرِکَهُمْ فِی الْآثَامِ فَلَا یَکُونَنَّ لَکَ بِطَانَةً[4]" ( بدترین وزراى تو وزیرى است که پیش از تو وزیر اشرار بوده، و در گناهانشان شرکت داشته، چنین کسى نباید از محرمان تو باشد، که اینان یاران اهل گناه، و برادران اهل ستم‏اند.) و یا در جای دیگری می فرمایند: " ثُمَّ انْظُرْ فِی أُمُورِ عُمَّالِکَ فَاسْتَعْمِلْهُمُ [اخْتِیَاراً] اخْتِبَاراً  وَ لَا تُوَلِّهِمْ مُحَابَاةً  وَ أَثَرَةً  فَإِنَّهُمَا جِمَاعٌ مِنْ شُعَبِ‏  الْجَوْرِ وَ الْخِیَانَةِ وَ تَوَخَ‏ مِنْهُمْ أَهْلَ التَّجْرِبَةِ وَ الْحَیَاءِ مِنْ أَهْلِ الْبُیُوتَاتِ الصَّالِحَةِ وَ الْقَدَمِ‏ فِی الْإِسْلَامِ الْمُتَقَدِّمَةِ فَإِنَّهُمْ أَکْرَمُ أَخْلَاقاً وَ أَصَحُّ أَعْرَاضاً وَ أَقَلُّ فِی الْمَطَامِعِ [إِشْرَافاً] إِشْرَاقاً وَ أَبْلَغُ فِی عَوَاقِبِ الْأُمُورِ نَظَرا.[5] " (سپس در امور کارگزاران حکومتت دقت کن و آنان را پس از آزمایش به کار گیر، از راه هوا و هوس و خود رأیى آنان را به کارگردانى مگمار، زیرا هوا و هوس و خود رأیى جامع همه شعبه‏هاى ستم و خیانت است. از عمّال حکومت کسانى را انتخاب کن که اهل تجربه و حیاءاند، و از خانواده‏هاى شایسته‏ و در اسلام پیش قدم‏ترند، چرا که اخلاق آنان کریمانه‏تر، و خانواده ایشان سالم‏تر، و مردمى کم طمع‏تر، و در ارزیابى عواقب امور دقیق‏ترند. ) توجه به همه این نکات و البته روایات فراوان دیگری که شرایطی را برای کارگزاران حکومت اسلامی بر می شمارند، این توهم را که حکومت باید اصل را بر برائت قرار دهد و همه ثبت نام کنندگان را واجد شرایط حضور در مناصب حکومتی -از جمله مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان- به طور کامل منتفی می کند. از همه این کلمات این برداشت می گردد که حکومت برای دادن یک مسئولیت به یک شخص، باید شرایطی را در او احراز کند و نمی توان بدون فحص به اعطای مسئولیت در نظام اسلامی پرداخت. این حرف، همانی است که قانون اساسی نیز به صراحت آنجا که حکومت را وظیفه صالحان می داند، بدان اشاره نموده است.

صلاحیت باید احراز بشود و اصل بر صلاحیت داشتن نیست

یکی از مهم ترین و در عین حال اولیه ترین اصول در فهم منطقی، اینست که وظیفه اثبات یک ادعا، بر عهده مدعی است و برای کسی که این ادعا در نزد او انجام گرفته، اصل بر عدم ثبوت ادعاست تا زمانی که ادعا ثابت گردد. یکی از مواردی که شامل این مسأله می گردد، مسأله ادعای صالح بودن و صلاحیت بر گرفتن مسئولیت نمایندگی است. لذا تا زمانی که صلاحیت یک شخص برای تصدی مسئولیت در نظام اسلامی احراز نشود، قبول ادعای آن شخص مخالف سیره عقلا در چنین مواردی است. این مسأله مثل اینست که از عبارت عهدنامه مالک اشتر اینگونه برداشت شود که همه صلاحیت مشورت و مسئولیت را دارند مگر اینکه خلافش اثبات گردد! کدام عقل سلیمی چنین مطلبی را می پذیرد؟ لذا در اینجا به طور جدی از شورای نگهبان درخواست می گردد که همان گونه که تاکنون تسلیم فشارها و زیاده خواهی ها نگردیده و همواره قانون را مد نظر خود قرار داده است، در ادامه نیز به ایستادگی خود در قبال زیاده خواهی ها ادامه دهد و به وسیله این ایستادگی، اجازه طمع دشمنان به گرفتن مسئولیت توسط افراد فاقد صلاحیت در جمهوری اسلامی را ندهد. همچنین از شورای محترم نگهبان درخواست داریم تا رضایت و خشنودی عامه مردم را به جلب رضایت افراد محدودی از خواص ترجیح دهد که امیرالممؤمنین(ع) می فرمایند: " فَإِنَّ سُخْطَ الْعَامَّةِ یُجْحِفُ بِرِضَى الْخَاصَّةِ وَ إِنَّ سُخْطَ الْخَاصَّةِ یُغْتَفَرُ مَعَ رِضَى الْعَامَّةِ[6]" (خشم عموم خشنودى خواص را بى‏نتیجه مى‏کند، و خشم خواص در برابر خشنودى عموم بى‏اثر است.)

وظیفه دولت برگزاری سالم انتخابات است نه فشار به مراکز قانونی انتخابات

بنا بر نص صریح قانون اساسی که می گوید: " قانون اساسی تضمین‌گر نفی هر گونه استبداد فکری و اجتماعی و انحصار اقتصادی می‌باشد و در خط گسستن از سیستم استبدادی، و سپردن سرنوشت مردم به دست خودشان تلاش می‌کند.[7]" و همچنین اذعان قانون در جای دیگر به اینکه دولت وظیفه تأمین آزادی های سیاسی و اقتصادی در حدود قانون را بر عهده دارد، از دولت محترم که وظیفه خطیر برگزاری انتخابات را بر عهده دارد، می خواهیم تا بدون در نظر گرفتن منافع حزبی و جناحی، مرّ قانون را معیار عمل خویش قرار دهد و در مقابل خواست های بیشتر از حدود قانونی -که عموما توسط افرادی که سابقه خوبی در نظام اسلامی ندارند و خواستار تحمیل استبداد فکری بر مردم می باشند- مطرح می شود، به فشار بر مراکز نظارت بر انتخابات و در نتیجه فشار به نظام اسلامی نپردازد.

همچنین از قوه محترم قضائیه و مسئولین محترم قضایی تقاضامندیم تا با رصد دقیق اتفاقات و اظهار نظرها – که هرچه به زمان انتخابات نزدیک می شویم بر حجم و تنوع آنها نیز افزوده می گردد.- با سخنرانان و فعالین سیاسی که سلامت انتخابات و نظارت استصوابی شورای نگهبان را زیر سؤال می برند به شدت برخورد نماید و بدین وسیله مانع از ایجاد بی اعتمادی در میان توده مردم و دلسوزان نظام اسلامی گردد.

در پایان از خداوند منان، خواستاریم تا بار دیگر بر مردم مسلمان ایران منت نهاده، و به وسیله حضور حداکثری و بصیرانه ی مردم امید دشمنان و معاندان را نا امید گرداند.

و السلام علی من اتبع الهدی

بسیج مدرسه علمیه مشکات (تهران)

بسیج مدرسه علمیه معصومیه (قم)

بسیج مدرسه علمیه بقیت الله (تهران)

بسیج مدرسه علمیه امام خمینی (تهران)

بسیج مدرسه علمیه خان (یزد)

بسیج مدرسه علمیه مصلی (یزد)

بسیج مدرسه علمیه شهیدین بهشتی و قدوسی (قم)

جمعی از طلاب مدرسه علمیه مروی (تهران)

بسیج مدرسه علمیه آیت الله مجتهدی (تهران)

گروه تبلیغی تربیتی طلایه داران فردا

بسیج مدرسه علمیه شهید صدوقی (واحد 4) (قم)

بسیج مدرسه علمیه عباسقلی خان شاملو (مشهد)

طلاب مدرسه علمیه مولی الموحدین (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه رضویه (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه منصوریه (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه مرکزی (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه محمدیه (شیراز)

طلاب مدرسه علمیه سفیران هدایت شیراز

طلاب مدرسه علمیه نخبگان (شیراز)
منبع: فارس