کد خبر 52804
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۶

رابرت گيتس كه در آستانه ترك مسئوليت وزارت دفاع آمريكا است، در اعتراف به ناكامي هاي جنگي كشورش گفت: هزينه ها و تلفات بسيار سنگين اين دو جنگ، بسيار فراتر از پيش بيني هاي اوليه بوده است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایرنا،گيتس در مصاحبه با نيويورك تايمز، ضمن اشاره به حجم انبوه تلفات انساني در جنگ هاي عراق و افغانستان، گفت: اين نابساماني ها من را به يك تجديد نظر كلي در آرا و نظريات درباره رها كردن بي رويه همه توان و قدرت نظامي نيروهاي مسلح آمريكا در ميادين رزمي واداشت.
وي كه قرار است تا 11 تير ماه از سمت خود كناره گيري كند، افزود: زماني كه كار خود را آغاز كردم، آمريكا درگير دو جنگ بسيار پر هزينه و دشوار شده بود. به اين نتيجه رسيدم كه پيش از فكر كردن به دستاوردهاي جنگ، بايد آن را جمع و جور كرده و پايان دهيم.
گيتس همچنين گفت: در دوره مسئوليتم، براي جلوگيري از ماجراجويي هاي بيشتر واشنگتن تلاش كردم.
'در چهار سال و شش ماه مسئوليت، تلاش كردم مانع اقدام هاي گنگ و بي معني شوم. شايد گنگ، واژه مناسبي نباشد، بلكه كارهايي است كه به صلاح منافع ملي ما نيست'.
'ديويد ال بورن' سناتور و رييس سابق كميته اطلاعاتي سنا نيز در اين باره گفته است: گيتس ما را از خطر اينكه بيش از حد به مداخله نظامي به عنوان ابزار سياست خارجي اتكا كنيم، آگاه كرد و از ورود به ماجراجويي هاي بيشتر برحذر داشت.
نيويورك تايمز همچنين به نقل از وزير دفاع آمريكا نوشت: اگر كشور ما مورد حمله يا هجوم قرار مي گرفت يا منافع ملي حياتي ما تهديد مي شد، وضعيت فرق مي كرد و خود نخستين توصيه كننده ورود به جنگ بودم . من مدافع جنگ هاي اجتناب ناپذيرم، اما در مورد جنگ هاي اختياري بسيار محتاطم.
به نوشته اين روزنامه آمريكايي، گيتس در مورد مداخله نظامي آمريكا در ليبي هم هشدار داده بود كه بايد محتاطانه عمل كرد.
گيتس كه اكنون 67 ساله است و دسامبر 2006 به انتخاب جورج بوش براي سامان دادن به جنگ هاي عراق و افغانستان به سمت وزارت دفاع منصوب شد،
نخستين فرد در اين سمت است كه در كابينه دو رييس جمهوري از دو طيف سياسي متفاوت در اين كشور كار كرده است.
قرار است 'لئون پانه تا' مدير آژانس اطلاعات مركزي آمريكا (سيا)، جانشين گيتس شود.
وي در پايان مصاحبه با نيويورك تايمز گفت: در حالي اين سمت را ترك مي كنم كه هنوز پرسش هاي تامل برانگيز بسياري براي پاسخگويي در وزارتخانه مطرح است. چگونه بوروكراسي حاكم بر وزارت دفاع و صرفه جويي 400 ميليارد دلاري در عرض 12 سال بنا به دستور اوبامارا مي توان در اين دستگاه عريض و طويل نظامي سامان بخشيد و مهمتر اينكه با چه راهكاري از شمار نيروهاي حاضر در افغانستان كاسته شود.