همه جای دنیا مربی و مدیر فنی یک تیم در کنار زمین علاوه بر مسائل فنی و تذکرات تاکتیکی به بازیکنان، سعی بر ایجاد شور و نشاط در میان بازیکنان دارند و روحیه ای که یک مربی یا پیشکسوت به تیم تزریق می کند، تا حد بسیاری می تواند بر نحوه بازی یک تیم تاثیرگذار باشد. اما متاسفانه در تیم ملی امید این مسئله مشاهده نمی شد و آن نشاطی که این بازیکنان در سن جوانی و امید باید داشته باشند، وجود نداشت.

به گزارش مشرق، ناکامی فوتبال ایران برای حضور در المپیک ابدی شد؛ این تیتر مشترکی بود که رسانه ها و روزنامه ها پس از پایان کار تیم ملی امید ایران در رقابت های مقدماتی صعود به المپیک منتشر کردند. چراکه پس از 44 سال ناکامی، حالا با کنار گذاشتن رشته فوتبال از رقابت های المپیک و با توجه به ناکامی ایران از حضور در رقابت های ریو، دیگر شاهد حضور تیم ملی ایران در رقابت های المپیک نخواهیم بود. موضوعی که فوتبال باشگاهی ایران را هم به مدت یکماه تعطیل کرد و دعواها و سر و صداهای بسیاری را هم به راه انداخت اما در پایان حاصلی جز ناکامی برای ایران نداشت.

در طول یکسال گذشته و در جریان فعالیت بازیکنان، تیم مدیریتی و کادر فنی تیم ملی امید برای رسیدن به المپیک ریو، تلاش های بسیاری انجام گرفت و اردوهای برون مرزی و برنامه های تمرینی مدونی با مدیریت حبیب کاشانی برگزار شد. اما حاصل تمام این تلاش ها جز ناکامی برای تیم المپیک نبود و حالا همه به دنبال مقصر اصلی این ناکامی هستند. گروهی کادر فنی، برخی فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و عده ای نیز کادر مدیریتی تیم ملی امید را مقصر می دانند.

در این باره اما اصغر شرفی، مربی اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان که تا همین چند وقت پیش جزو منتقدان درجه یک حبیب کاشانی به شمار می رفت، این بار به واسطه همین فعالیت های انجام شده به دفاع از مدیر تیم ملی امید پرداخت و در تحلیل خود از ناکامی تیم ملی امید گفت: همه جای دنیا مربی و مدیر فنی یک تیم در کنار زمین علاوه بر مسائل فنی و تذکرات تاکتیکی به بازیکنان، سعی بر ایجاد شور و نشاط در میان بازیکنان دارند و روحیه ای که یک مربی یا پیشکسوت به تیم تزریق می کند، تا حد بسیاری می تواند بر نحوه بازی یک تیم تاثیرگذار باشد. اما متاسفانه در تیم ملی امید این مسئله مشاهده نمی شد و آن نشاطی که این بازیکنان در سن جوانی و امید باید داشته باشند، وجود نداشت و شاید اگر از بازیکنان تیم ملی امید هم این سوال پرسیده شود، به آن اذعان داشته باشند. این در شرایطی است که خاکپور و مایلی کهن با چهره ای عبوس، فقط  یاس و ناامیدی را به تیم تزریق کردند.

نمی توانیم مشکلات به وجود آمده برای تیم ملی امید را گردن یک نفر بیندازیم. حبیب کاشانی در جایگاه مدیر تیم ملی امید تمام تلاش خود را به خرج داد و هر آنچه که باید را انجام داد. بعد از انقلاب هیچگاه تیم ملی المیپک ما تا این حد تدارکات لازم و مناسب را در اختیار نداشت و حتی قبل از انقلاب هم چنین تدارکاتی نبود.

امروز در تمام فضای ورزش حتی در مجموعه کشور با مشکلات اقتصادی بزرگی مواجه هستیم اما در طول یکی دو سال گذشته مشاهده کردیم که تیم ملی امید مشکلات را پشت سر گذاشت و از نظر مسائل مالی نیز تامین بود. تیم امید اخیر توسط حبیب کاشانی به خوبی اداره شد و توانست که این تیم را نجات داده و مشکلات پیش پای آن را حل کند. بنابراین نمی توان مشکلات مدیریتی را دلیل ناکامی امیدها عنوان کرد و باید در کادر فنی به جستجوی این معضل پرداخت.  
وی در پاسخ به این سوال که فدراسیون فوتبال را تا چه حد در ناکامی تیم ملی المپیک مقصر می دانید، اظهار داشت: ای کاش به جای این آقا که فقط در حال خندیدن است، فردی مانند حبیب کاشانی رئیس فدراسیون بود تا بتواند با استفاده از ارتباطات خوب و مدیریت مناسب، سایر تیم های ملی کشورمان را هم به سر و سامان برساند. چراکه در مدت حضور کفاشیان در فوتبال چیزی جز خنده و ناکامی از فوتبال مشاهده نشد.

مربی اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان در بخش پایانی اظهارات خود به اختلافات میان تیم ملی امید و بزرگسالان اشاره کرد و گفت: ما ایرانی ها عادت داریم وقتی خودمان نمی توانیم موفقیتی کسب کنیم، از به موفقیت رسیدن دیگران هم جلوگیری می کنیم. این تیم ایران بود که به المپیک نرفت. برای کی روش چه فرقی می کند که تیم المپیک ایران موفق شود یا نه که حالا بعد از عدم موفقیت تیم امید، خود را به تیم بزرگسالان مقایسه می کنند. 
منبع: فردا