کد خبر 529348
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۶

ره‌پیک گفت: مرحله اولیه نظر شورای نگهبان درباره صلاحیت داوطلبان مجلس ۱۶ بهمن اعلام می‌شود.

به گزارش مشرق، سیامک ره‌پیک سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در گفت‌وگویی درباره آخرین اخبار از بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری، گفت: شورا ی نگهبان بررسی تقاضای تجدیدنظر داوطلبان خبرگان را از فردا آغاز می‌کند و به مدت 10 روز (21 بهمن) ادامه خواهد داشت و نتایج بررسی وضع معترضان پس از این مهلت 10 روزه اعلام می‌شود. لیست‌های غیررسمی درباره صلاحیت‌ها فاقد اعتبار است.

وی درباره اینکه گفته می‌شود صلاحیت برخی داوطلبان مجلس خبرگان رهبری بدون شرکت در آزمون تائید شده، تشخیص شرایط و صلاحیت علمی و سایر ویژگی‌هایی که در قانون برای داوطلبان مجلس خبرگان آمده بر عهده فقهای شورای نگهبان است، افزود: شرط علمی عده‌ای قبل از شرکت در آزمون برای فقهای شورای نگهبان محرز بوده  است که آنان صلاحیت علمی دارند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: یک روش متداول و اصلی به عنوان آزمون برای احراز شرط علمی کسانیکه صلاحیت آنها به طرق دیگر احراز نشده بود اعلام شد تا از این طریق وارد شوند و این به عنوان راه اصلی و یک قاعده برای احراز صلاحیت علمی مطرح شد.

ره‌پیک تأکید کرد: در هر حال احراز شرایط از جمله احراز شرایط علمی به عهده فقهای شورای نگهبان است و آنها باید تشخیص دهند چه کسی صلاحیت دارد و چه کسی صلاحیت ندارد.

وی درباره بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس، گفت: مرحله اولیه نظر شورای نگهبان در مورد صلاحیت داوطلبان مجلس 16 بهمن اعلام می‌شود و بعد از آن یک مرحله برای بررسی کسانی که رد اولیه شدند می‌توانند اعتراض کنند و نتیجه نهایی صلاحیت داوطلبان 27 بهمن اعلام می‌شود.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در مورد آخرین روند بررسی اعتراض داوطلبان مجلس در مرحله فعلی، افزود: پس از مرحله اعتراضات به دریافت شکایات، ‌در حال حاضر شورای نگهبان پرونده کسانی که شکایت کرده‌اند را بررسی می‌کند.

ره‌پیک ادامه داد: مدارکی که داوطلبان در این مرحله ارسال کرده‌اند و یا مدارکی در پرونده آنها موجود است مجددا بازبینی می‌شود.

وی گفت: اعضای شورای نگهبان و بخش‌های کارشناسی این شورا شبانه‌روزی مشغول هستند و به شکایات رسیدگی می‌کنند که کار بسیار سنگینی بوده است و به دقت هم نیاز دارد.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات تأکید کرد: در فرصت باقیمانده همه تلاش خودمان را به کار خواهیم گرفت تا طبق ضوابط این مرحله هم به سرانجام برسد.

ره‌پیک درباره وضع داوطلبانی که قبل از اعلام نظر نهایی شورای نگهبان درمورد صلاحیت‌شان اقدام به تبلیغ در فضای مجازی می‌کنند، گفت: اقدامات صورت گرفته حاکی از تخلف قانونی است و گزارش‌های معتبر در پرونده آنان ثبت شود می‌تواند در بررسی صلاحیت‌ها تأثیر بگذارد.

وی افزود: البته مراجع ذیربط مثل ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی موضوع را رصد می‌کنند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات همچنین درباره ارائه لیست‌های اعلامی درباره صلاحیت داوطلبان، تصریح کرد: از نظر شورای نگهبان هیچ لیستی غیر از آنچه که به صورت رسمی و در زمان مقرر به مراجع رسمی اعلام می‌شود، ‌اعتبار ندارد.

ره‌پیک گفت: ممکن است در حین رسیدگی، آرایی که صادر شده تغییر کند، ‌مثلا کسانی که رد شده بودند یا عدم احراز شده بودند تائید شوند ویا بالعکس؛‌ اما تا زمانیکه شورای نگهبان اعلام رسمی نکرده است و در موعد مقرر رسیدگی پایان نیافته باشد هیچ کدام از اعلام‌های صورت گرفته اعتبار ندارد.

وی تصریح کرد: باید منتظر ماند تا کار بررسی صلاحیت داوطلبان به اتمام برسد و لیست به مراجع رسمی اعلام شود.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در پایان خاطرنشان کرد: وزارت کشور مجری بوده و طبق ضوابط وضع داوطلبان را اعلام می‌کند.


منبع: تسنیم