کد خبر 529420
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۹

سیب، دارچین، سرکه، کاهو، چای سبز، ماهی، برنج قهوه ای را برای درمان دیابت به خاطر بسپارید.

به گزارش مشرق، گاهی اوقات افراد دیابتی به نسبت افراد عادی تمایل بیشتری به مواد غذایی شیرین پیدا می کنند و منع کردن آنان از مصرف شیرینی جات و مواد غذایی شیرین باعث می شود این احساس تمایل در آنان تا حدی تقویت شود که به صورت ناخواسته به سمت موادی که برایشان حکم سم را دارد کشیده شوند. خوشبختانه شکرهای رژیمی و دیابتی در داروخانه ها موجود می باشند و افراد دیابتی در صورت تمایل به مصرف مواد غذایی شیرین می توانند از این شکرها تهیه کنند و زمانی که نیاز شدید به مصرف مواد شیرین دارند از آن ها استفاده نمایند. البته توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف این قند و شکرهای رژیمی کاملاً بی خطر نیست و می توانند مشکلات کبدی و کلیوی را به همراه داشته باشد. در این مقاله پیشنهادهای جالبی از داروهای طبیعی دیابت برایتان آورده ایم.


حبوبات (عدس، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، لوبیا پشم بلبلی)، مغزها و دانه های روغنی و غیر بوداده، شکلات تلخ، ماهی آب های سرد، کلم بروکلی، سیر، پیاز، گوجه فرنگی، توت های تازه و ... از مواد غذایی ضد دیابت می باشند
کمپوت سیب و دارچین

سیب: به علت دارا بودن کوئرستین تا 20 درصد احتمال مرگ و میر توسط دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. پکتین و فیبر فراوانی دارد و ضد دیابت می باشد.
دارچین: مطالعه مرکز تحقیقات تغذیه انسانی در مریلند نشان داد مصرف روزانه نیمی از قاشق چای خوری دارچین باعث افزایش حساسیت سلول ها به انسولین می شود. در نتیجه سلول ها می توانند قند را از خون برداشت کنند و آن را به انرژی تبدیل نمایند.

طرز تهیه کمپوت سیب و دارچین
سیب خرد شده                ٢ عدد
دارچین                            نصف قاشق چای خوری
شکر دیابتی                     یک قاشق چای خوری (در صورت تمایل شدید به شیرینی. در غیر این صورت می شود شکر دیابتی را حذف کنید و با همان دو ماده طبیعی کمپوت را تهیه کنید.)

طرز تهیه
سیب را با کمی آب و شکر رژیمی سر گاز بگذارید تا سیب ها کمی نرم شود. وقتی سیب ها به مقدار دلخواه نرم شد، و آب آن کمی غلیظ شد، پودر دارچین را به آن بیفزایید و بگذارید چند دقیقه حرارت ببیند. سپس حرارت را خاموش کنید و بعد از سرد شدن سرو نمایید.
کاهو و سکنجبین (با شکر رژیمی)

سرکه: دو قاشق غذاخوری از سرکه قبل از هر وعده غذایی می تواند قند خون شما را کنترل کند. در مطالعه ای که در دانشگاه ایالت آریزونا بر روی 3 گروه افراد یعنی افراد سالم، افراد در مرحله پیش از دیابت و افراد دیابتی صورت گرفت؛ به افراد قبل از دو وعده غذایی اصلی 2 قاشق غذاخوری سرکه داده شد. قند خون افراد را یک ساعت بعد از مصرف سرکه اندازه گیری کردند. قند خون در افراد دیابتی 25 درصد و در افراد پیش از دیابت تا 50 درصد کاهش یافته بود.
اسفناج، کاهو، کلم پیچ، سبزیجات برگ سبز: تمام سبزیجات برگ سبز منابع خوبی از لوتئین و کاروتنوئید هستند که برای چشم ها مناسب می باشند. این مسئله از این جهت اهمیت دارد که افراد مبتلا به دیابت به عوارض چشمی هم مبتلا می شوند. این سبزیجات همچنین سرشار از فیبر، ویتامین B، آهن، کلسیم و ویتامین C هستند و به کاهش قند خون کمک می کنند.
کاهو سکنجبین

طرز تهیه کاهو سکنجبین دیابتی
سرکه                1 قاشق غذاخوری
نعناع تازه           چند برگ
کاهو تازه           چند پر
شکر دیابتی      1 قاشق مرباخوری
شکر را با یک استکان آب حرارت می دهید تا کمی قوام پیدا کند. نعناع تازه را به آن می افزایید و کمی هم می زنید. سرکه را اضافه نموده و حرارت را خاموش می کنید. مواد را از صافی رد می نمایید. این شربت را به همراه چند برگ کاهو مصرف می کنید.
جایگزین کردن برنج قهوه ای به جای برنج سفید

به افراد دیابتی توصیه می شود تا فیبر مصرفی خود را افزایش دهند. افزایش مصرف فیبر از طریق افزایش مصرف سبزیجات، میوه ها، حبوبات، مغزهای غیر بوداده و تبدیل نان و برنج مصرفی به نان قهوه ای و برنج قهوه ای و سبوس دار امکان پذیر است. 24-50 گرم فیبر در طول روز برای کاهش قند خون در افراد دیابتی توصیه می شود.
برنج قهوه ای

طرز طبخ برنج قهوه ای
پیش از پخت برنج قهوه ای 30 دقیقه آن را در آب بخیسانید تا نرم شود. مطمئن شوید که برنج تازه است و مانده نمی باشد چون طعم برنج مانده تغییر می کند.
1 پیمانه برنج قهوه ای را با 2 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس در ظرف را گذاشته و حرارت را خیلی کم کنید و بگذارید برای 45 دقیقه روی حرارت کم بپزد. پس از 45 دقیقه در ظرف را باز نکنید؛ فقط شعله را خاموش کنید. بگذارید قابلمه برنج به مدت 10 دقیقه در همان شرایط قبلی باقی بماند. سپس برنج را سرو کنید.
چای سبز جایگزین چای سیاه

زندگی مدرن سرشار از انواع عوامل مخرب و آسیب رسان مانند انواع اکسیدان ها می باشد. مصرف مواد غذایی آنتی اکسیدان تا حدود زیادی بالأخص برای افراد مبتلا به بیماری های مزمن از قبیل دیابت، بیماری های قلبی و سرطان توصیه می شود. از جمله مواد غذایی آنتی اکسیدان می توان به چای سبز اشاره کرد.
سایر مواد غذایی ضد دیابت

حبوبات (عدس، لوبیا سفید، لوبیا چیتی، لوبیا چشم بلبلی)، مغزها و دانه های روغنی و غیر بوداده، شکلات تلخ، ماهی آب های سرد، کلم بروکلی، سیر، پیاز، گوجه فرنگی، توت های تازه و ... از مواد غذایی ضد دیابت می باشند.

منبع: تبیان