گروه فرهنگی مشرق- شبکه خبری بی بی سی فارسی اخیرا گزارشی را منتشر کرده که به حضور فیلم های مستند از افغانستان در جشنواره فیلم"شهر باز" در لندن می پردازد.
در این گزارش ابتدا به معرفی مستندسازان جوانی پرداخته می شود که فیلم هایشان به این جشنواره رسیده است. یکی دختر جوانی است که می کوشد نشان دهد اتفاقات خوبی هم در افغانستان در حال وقوع است؛ از جمله اینکه زنان به آموزش رانندگی می روند، دیگری پسر جوانی است که 15 سال پیش در گیر و دار کشتار مردم بامیان توسط طالبان حضور داشته و امروز داستان خود را که در آن زمان 4 ساله بوده است روایت می کند و دیگری داستان خودسوزی زنان افغانی را روایت می کند.
نکته جالب این گزارش سوالی است که گزارشگر می پرسد:"اما چه کسی این تولیدات را حمایت می کند" و بلافاصله با مردی صحبت می کند که خود را مسوول "صدای افغان" معرفی می کند و توضیح می دهد که آموزش و حمایت از جوانان افغان برای یادگیری روزنامه نگاری و تولید مستند را "صدای افغان" برعهده دارد؛ البته با حمایت وزارت خارجه آمریکا.
تولید مستند آن هم توسط جوانان افغان می تواند تلاش خوبی در جهت توجیه و تبلیغات درباره نتایج و دلایل اشغال افغانستان باشد؛ اما آیا در میان حمایت شوندگان وزارت خارجه آمریکا در افغانستان کسی می تواند با استفاده از آزادی بیان مستندی در مورد کشته شدگان غیر نظامی افغانی توسط نیروهای ناتو و نیروهای آمریکایی بسازد؟
شبکه خبری بی بی سی فارسی اخیرا گزارشی را منتشر کرده که به حضور فیلم های مستند از افغانستان در جشنواره فیلم"شهر باز" در لندن می پردازد.