کد خبر 530863
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۵

پایگاه خبری «بلومبرگ» طی گزارشی با اشاره به نیاز غرب به حضور روسیه در سوریه، مسکو را عامل و بازیگری مهم در خاورمیانه خواند و اعلام کرد که به رغم حملات هوایی روسیه علیه مواضع داعش در سوریه، داعش هنوز هم برای ایجاد هرج و مرج در خاورمیانه و آفریقا به اندازه کافی قوی است.

 به گزارش مشرق، پایگاه خبری بلومبرگ طی گزارشی نوشت: واشنگتن و دیگر پایتخت‌های اروپایی اخیرا مصمم به تجدیدنظر در تحریم‌های ضدروسی شده‌اند چرا که روسیه به عنوان عامل و بازیگری مهم در حل بحران سوریه، در خط نخست مبارزه با گروه تروریستی داعش قرار دارد.

اگرچه تروریست‌های داعش به واسطه حملات هوایی روسیه در سوریه که از اواخر سپتامبر 2015 آغاز شد، مجبور به عقی‌نشینی شده‌اند، اما این گروه تروریستی برای ایجاد هرج و مرج در خاورمیانه و آفریقای شمالی به اندازه کافی قوی است و در چنین شرایطی مشارکت و حضور روسیه در سوریه نه تنها مطلوب بلکه لازم و ضروریست.

کشورهای غربی با توجه به وخامت بحران‌های جاری در سوریه و لیبی مجبور شده‌اند مسکو را به عنوان عامل و بازیگری مهم در خاورمیانه به رسمیت بشناسند که این امر عادی‌سازی روابط میان مسکو و غرب را بیش از پیش امکان‌پذیر می‌سازد چرا که در شرایط کنونی، بحران اوکراین که منجر به اعمال تحریم‌های غربی بر روسیه شد، دیگر تنها موضوع نگرانی سیاستمداران غربی نیست.

 

 

بسیاری از مسئولان بلندپایه اعم از آمریکایی و اروپایی اخیرا اعلام کرده‌اند که تنش‌زدایی بین‌المللی در دسترس و امکان‌پذیر است. به طور مثال «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا در جریان سفر به سوئیس اعلام کرد که آمریکا مشروط بر اینکه شرایط توافق مینسک رعایت شود، احتمالا طی سال 2016 در تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو تجدیدنظر خواهد کرد و از آن پس نیز اظهارات مشابه متعددی از جانب مقامات مختلف صورت گرفته است.

«ولفگانگ شویبله» وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه گذشته طی یادداشتی در روزنامه آلمانی فرانکفورترآلگماینه، خواستار همکاری منسجم‌تر با روسیه در راستای حل بحران مهاجران و بحران سوریه شد.

در حال حاضر آلمان بیش از یک میلیون متقاضی پناهندگی را در خاک خود جای داده است و در صورت تداوم وخامت مناقشه سوریه احتمالا مجبور خواهد شد شمار بیشتری از پناهجویان را پذیرش کند.

 

 

این در حالیست که پیشتر در ماه ژانویه گذشته، «امانوئل ماکرون» وزیر اقتصاد فرانسه نیز اعلام کرد که فرانسه مایل به لغو تحریم‌های ضدروسی طی تابستان آینده است و پس از وی نیز «پائولو جنتیلونی» وزیر امور خارجه ایتالیا از تمایل کشورش برای لغو تحریم‌های ضدروسی خبر داد.

تحریم‌های غرب علیه مسکو پس از انضمام شبه‌جزیره کریمه به روسیه کلید خورد و با ادامه تنش‌ها در شرق اوکراین، در نوبت‌های متناوب، تمدید و تشدید شد.

روسیه هم در مقابل، واردات مواد غذایی را از بسیاری از کشورهای غربی ممنوع کرده است.

با ادامه درگیری‌های خونین در شرق اوکراین و ارسال رسمی سلاح و مهمات برای نیروهای بدنام «گارد ملی» اوکراین توسط کشورهای غربی، حداقل در آینده نزدیک، دورنمای روشنی برای صلح و دوستی در اوکراین دیده نمی‌شود.

ارتش روسیه از روز 30 سپتامبر با مجوز پارلمان این کشور و به درخواست دولت سوریه عملیات هوایی گسترد‌ه‌ای علیه تروریست‌ها در سوریه آغاز کرد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دلیل تصمیمش برای کمک به دولت سوریه را نگرانی از احتمال نفوذ تروریست‌ها به روسیه عنوان کرده است. هزاران نفر از اتباع چچن که دیدگاه‌های افراطی دارند، برای کمک به داعش به سوریه سفر کرده‌اند و مسکو می‌گوید بازگشت آن‌ها به روسیه می‌تواند تهدیدی برای امنیت ملی این کشور باشد.

منبع: فارس