کد خبر 531183
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸

شرکت روسی سازنده تانک‌های «تی-90 اس» اعلام آمادگی کرده تا تدارکات لازم برای تولید این نوع تانک‌های بسیار پیشرفته در داخل ایران را فراهم آورد.

به گزارش مشرق، «الکسی ژاریچ» قائم مقام شرکت روسی «اورالواگونزاوود» (Uralvagonzavod company) اعلام کرد که این شرکت آمادگی دارد تا تولید تانک‌های «تی-90 اس» در ایران را در صورت لغو محدودیت‌های فنی-نظامی اعمال شده بر این شرکت، سازمان‌دهی کند.

قائم مقام این شرکت روسی در گفت‌وگو با خبرگزاری «تاس» روسیه گفت: همکاری با ایران به دنبال اجرای قطعنامه 1020 شورای امنیت سازمان ملل به تاریخ 9 ژوئن سال 2010 میلادی به حالت تعلیق درآمده بود. اما اگر محدودیت‌های همکاری نظامی و فنی با ایران لغو شود، این شرکت آمادگی دارد تا با همکاری شرکت «روسوبورون‌اکسپورت» (Rosoboronexport) به این همکاری با ایران به ویژه در زمینه تولید تانک‌های «تی-90 اس» در داخل ایران ادامه دهد.

بنا بر این گزارش، تانک‌های «تی-90 اس» انواع پیشرفته‌تری در مقایسه با نوع اولیه آن، تانک‌های «تی -72 اس» است.

بر اساس گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، امیر «احمدرضا پوردستان» فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران اواخر ماه آذر سال جاری از علاقه ایران به خرید تانک‌های روسی «تی-90» خبر داده بود و اعلام کرده بود که به زودی هیئتی کارشناسی از طرف ایران برای ارزیابی این تانک و بررسی شرایط توافق به روسیه سفر خواهد کرد.

تانک روسی T-90 در حقیقت پیشرفته ترین تانک عملیاتی حال حاضر در ارتش روسیه محسوب شده و در چندین مدل نیز به ارتش روسیه و همچنین بازار صادراتی عرضه شده است. این تانک روسی در حقیقت یک مدل ارتقاء یافته بر اساس تانک T-72B است و از سال 1993 میلادی وارد خدمت شده است.

این تانک روسی توسط دفتر طراحی و کارخانجات شرکت روسی «اورالواگونزاوود» طراحی و ساخته شده است. در نگاه اول، طراحی ظاهری این تانک بر اساس T-72 صورت گرفته است و برای مخاطبان عادی تشخیص این دو تانک قدری مشکل است. این تانک در حدود 45 تن وزن داشته و طول آن 9.63 متر، عرض آن 3.78 متر و ارتفاع آن 2.22 متر است.

یکی از نکات مهم در این تانک در مقایسه با نمومه های قبلی، نصب زره های جدید است. در تانک T-90، بدنه از ترکیب فولاد و مواد کامپوزیتی تشکیل شده است و بر روی آن نیز به صورت استاندارد، زره واکنشی Kontakt-5 نصب می شود. یکی از خاطرات مهم درباره این تانک آن است که در سال 1999 میلادی در جریان جنگ چچن، تانک مذکور توانسته در برابر اصابت 7 فروند راکت ضد زره آر پی جی مقاومت کرده و در میدان نبرد باقی بماند.

سامانه دفاعی دیگری که بر روی این تانک نصب می شود، Shtora یا "پرده" نام دارد. این سامانه که شبیه به دو چشم بر روی بخش جلویی برجک این تانک نصب می شود، وظیفه اخلال در سامانه های اپتیکی و مسافت سنجهای لیزری در سامانه های موشکی ضد زره مثل تاو و یا کورنت را دارد.

این سامانه دفاعی همچنین شامل هشدار دهنده های لیزری و همچنین نارنجک های دودزا نیز هست که با کشف تابش لیزر به بدنه تانک در جهت مورد نظر، پرده دود را ایجاد و قفل لیزری را می شکند.
منبع: فارس