شاید آنچه فرضیه استعفای نخستوزیر را مطرح کرده است، وخامت ناگهانی حال او و بستری شدنش در بیمارستان نظامی پایتخت است که همچنان ادامه دارد. به نظر می رسد حال الحبیب الصید در پی خستگی سفرهای دوره ای اخیر به خارج و ناآرامی های داخل، وخیم شده باشد.
نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که الحبیب الصید مورد اطمینان طرفهای مختلفی در این کشور است که او را فرزند دولت ملی تونس در زمانی میبینند که تعداد مزدوران در خدمت برنامههای سفارتهای خارجی که اکثر آنها همزمان با آغاز موج بهار عربی یا هرج و مرج خلاق به این کشور بازگشتهاند، افزایش یافته است. این طرفها نگران این هستند زمام امور دولت مجددا به دست این مزدورانی بیفتد که زمانی تحت فشارهای طرفهای خارجی، در انتقاد از الصید با این امید که جای او را بگیرند زیاده روی کردند.
اما ظاهرا الباجی قائد السبسی رئیس جمهور تونس آگاه است و می داند در اطرافش چه می گذرد. وی تاکید کرد که الحبیب الصید در منصب نخست وزیری باقی می ماند و فراکسیون پارلمانی رأی اعتمادش به الصید را پس نخواهد گرفت و لذا راه را بر مزدوران مرتبط با برنامههای خارجی بست. این در حالی است که السبسی اخیرا در کاخ ریاست جمهوری کارتاژ میزبان چند نفر بود که می توانند در رأس دولت این کشور قرار بگیرند، این موضوع شک و تردیدها درباره امکان استفعای الحبیب الصید را قوت بخشیده است.
اما این احتمال هم وجود دارد که السبسی رئیس جمهور سناریوی بدتر یعنی وخیم تر شدن حال الصید در نظر گرفته است و می خواهد جایگزین او در زمان نیاز، آماده باشد.
ناآرامیهای اخیر تونس چند هفته قبل در پی مرگ «رضا الیحیاوی» یکی از جوانان معترض به بحران بیکاری بر اثر برقگرفتگی نزدیک مقر استانداری شهر القصرین آغاز و بهتدریج به مناطق مختلف این کشور کشیده شد.
دولت تونس بهمنظور مهار بحران در سراسر این کشور قانون منع آمد و شد شبانه وضع کرد و دهها نفر از شهروندان را دستگیر کرد و به تدریج آرامش به این کشور بازگشت.