کد خبر 533363
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۹

گردن نهادن بر اجماع اصولگرایان که در قالب لیستی ۳۰ نفره تهران نمود پیدا کرده اقدامی مهم در راستای تشکیل مجلسی با قاطبه اصولگرا و ولایتمدار است.

به گزارش مشرق، بعد از ماه ها تلاش فقها و رجال سیاسی برای تحقق وحدت در اردوگاه اصولگرایان و ورود یکپارچه به انتخابات مجلس آتی، بالاخره لیستی با عنوان لیست ۳۰ نفره ائتلاف اصولگرایان در تهران تهیه و در شورای مرکزی ائتلاف به تصویب رسید. آنچه اهمیت این رخداد را مضاعف می کند اخبار متعدد از آماده شدن فهرست واحد ائتلاف در سایر استان های کشور است.

لیستی که ترکیبی از چهره های باسابقه و قدیمی اصولگرایی و شخصیت های جدید، چهره های دانشگاهی، حوزوی و مدیران با سابقه اجرایی در آن گردهم آمده اند تا جمعی یکپارچه به رای مردم گذاشته شده و تجربه تلخ انشقاق در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ با موفقیتی شیرین ناشی از وحدت حداکثری، به فراموشی سپرده شود.

تحقق وحدت حداکثری در اصولگرایان

وقتی نخستین همایش وحدت اصولگرایان در ایام ۹ دی و با حضور جمع زیادی از چهره های اصولگرا در تهران برگزار شد آیت الله موحدی کرمانی به عنوان یکی از سه فقیه برجسته در سخنانی با تاکید بر اینکه باید هدف اصولگرایان تشکیل مجلسی در خدمت اسلام و تابع ولایت باشد، نسبت به گروه‌گرایی و سهم‌خواهی در میان اصولگرایان در عرصه انتخابات هشدار داد و اظهار داشت: اگر بنابر تصمیم شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان، کاندیداهای گروه یا حزب خاصی در میان فهرست نامزدهای اصلح قرار نگرفتند نباید موجبات ناراحتی را فراهم آورد.

این هشدار دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در همان نخستین گردهمایی اصولگرایان حجت را بر همگان تمام کرد، گردهمایی که در آن گروه ها و جریانات مختلف از طیف اصولگرایی حاضر شده بودند تا با این اعلام حضور بر تعهد و پایبندی بر اجماع همگانی پافشاری کرده باشند.

وی در این همایش که «بصیرت و تجدید میثاق با ولایت» نام داشت این را هم گفت که «افرادی دنبال هوای نفس هستند و با ثبت نام کردن در انتخابات آرای اصولگرایان را می شکنند، اینها عنوان می کنند که احساس تکلیف می کنم اما باید به این افراد گفت احساس تکلیف نکنید!» این سخنان امام جمعه موقت تهران هم در جایگاه خود به اردوگاه اصولگرایی نسبت به آنچه در انتخابات مجلس موجب تهدید این جریان خواهد شد، هشدار داد و همین هشدار بستری شد تا گروه های مختلف اصولگرایی بر میثاقی که با هم بستند اعلام پایبندی کرده و مکرر در محافل سیاسی و سخنرانی های حزبی و جریانی عنوان کنند که اگر با تصمیم ائتلاف از لیست پیشنهادی اصولگرایان کنار گذاشته شوند بدون شک از رقابت انتخاباتی کناره گیری خواهند کرد.

در نخستین همایش وحدت اصولگرایان، غلامعلی حدادعادل سخنگوی ائتلاف نیز با تأکید بر اینکه اگر کسی وحدت شکل گرفته در این جریان را بشکند، باید هزینه آن را هم در این دنیا و هم در آخرت بپردازد، گفت: «لطمه بزرگی خواهد بود اگر کسی وحدت‌شکنی کند، اگر برای خدا آمده‌ایم و ثبت‌نام کرده‌ایم، باید آماده باشیم برای خدا هم اگر لازم شد کنار برویم اگر قرار شد شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان تصمیم‌گیری کند، باید همه تابع باشیم و اگر به بنده گفتند مصلحت این است و وحدت اقتضاء می‌کند تو باید کنار بروی، اول کس من خواهم بود، از این رو باید با چنین روحیه‌ای وارد انتخابات شویم تا امکان انتخاب اصلح و پیروزی فراهم شود، باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم.»

اظهارات سخنگوی ائتلاف اصولگرایان نشان دهنده آن است که اگر مجلس آینده اصولگرا باشد بدون شک تمام گروه های اصولگرایی از آن نفع خواهند برد چرا که چنین مجلسی در راستای آرمان های انقلاب اسلامی و ولایت فقیه حرکت خواهد کرد و اگر ترکیب مجلس چیزی به حز جریان غالب اصولگرایی باشد همه ضرر خواهند کرد.

مجلس شرکت سهامی نیست

دومین همایش وحدت اصولگرایان اما در ۲۴ دی و با حضور گروه های مختلف اصولگرایی در حالی برگزار شد که آیت الله موحدی کرمانی در این همایش عنوان کرد: مجلس شرکت سهامی نیست. آنها که داعیه اصولگرایی دارند باید یکدیگر را تحمل کنند و اختلاف سلیقه‌ها نباید باعث جدایی شود.

پرهیز از اختلاف و جدایی در جبهه اصولگرایی اما اصل غیرقابل انکاری است که کارشناسان سیاسی اصولگرا براین باورند هر فرد، گروه و یا جریانی در دل اصولگرایی باید هزینه همگرایی را بپردازد تا زمینه دستیابی به وحدت فراهم شود.

چهره های اصولگرا معتقد هستند تمام کسانی که برای برگزاری همایش وحدت اصولگرایی دور هم جمع شدند اعتقاد مشترکشان پرهیز از تکرار تجربه ناموفق انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بوده است و در این بین سازوکار رسیدن به وحدت این است که هیچ یک از اشخاص حقیقی یا حقوقی جریان اصولگرایان از دایره همگرایی بیرون نباشد.

تاکید بر کناره گیری عقلانی آن دسته از تکلیف مدارانی که در این لیست قرار نگرفتند

سومین همایش وحدت اصولگرایان هم در حالی برگزار شد که سخنگوی ائتلاف اصولگرایی در سخنانی گفت: از کسانی که در فهرست قرار نگرفتند که البته مهمترین دلیل آن هم کمبود جا است، خواهش می کنیم انصراف دهند تا مردم بتوانند رای متمرکزتری دهند و از تشتت آرا جلوگیری شود.

این تلاش همگانی از جمله رویکرد حمایت گونه سه فقیه، آیات عظام موحدی کرمانی، مصباح یزدی و یزدی و رجل سیاسی، موجب شد تا خبرهای خوش از اردوگاه اصولگرایی به گوش رسیده و کم کم وحدتی که انتظار آن می رفت محقق شود.

اما در این بین برخی چهره های اصولگرا تا آخرین لحظه قبل از انتشار لیست ۳۰ نفره ائتلاف، بر کناره گیری عقلانی آن دسته از تکلیف مدارانی که در این لیست قرار نمی گیرند، تاکید کردند.

پایبندی اصولگرایان به میثاق ائتلاف

در این بین احمد نجابت عضو جمعیت ایثارگران و نماینده مجلس نهم عنوان کرد: اگر کسی اصولگرای واقعی باشد و ادعا می کند که بر اصول پایبند است باید به آنچه در این ائتلاف متعهد شده پایبندی داشته باشد.

وی افزود: بعد از انتشار لیست ۳۰ نفره ائتلاف اصولگرایان کسانی که به هر دلیل اسمشان در لیست نیست باید تعهد خود را به ائتلاف نشان داده و از نمایندگی انصراف دهند چون در غیر این صورت آراء اصولگراها پراکنده شده و ممکن است در رقابت انتخاباتی جریان اصولگرایی از این منظر لطمه ببیند.

این نماینده مجلس ادامه داد: بسیاری از  بزرگان اصولگرایی این میثاق را امضا کردند و  ما اطلاع داریم که به عهدشان عمل خواهند کرد چون عزمشان این نیست که حتما خودشان به مجلس راه پیدا کنند بلکه همه دغدغه آنها وحدت در جریان اصولگرایی است.

نجابت خاطرنشان کرد: در این انتخابات عده ای از جریان اصولگرایی دوباره امتحان می شوند و تردیدی نیست که جریان اصولگرایی از این امتحان هم موفق خواهد بود چون کمک می کنند جبهه اصولگرایی در این انتخابات به پیروزی قاطع دست پیدا کند.

انصراف کسانی که در لیست ۳۰ نفره ائتلاف نیستند ضروری است

محمدسلیمانی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز با اشاره به اینکه شرایط فعلی کشور بسیار حساس است گفت: با توجه به کم کاری دولت و کاستی های موجود در بخش های مختلف از جمله اقتصاد و معیشت مردم، مجلس آینده باید مجلس باشد که با برخورداری از نمایندگان با تجربه و همراه با نظام و ولایت در کنار دولت کار کند.

وی افزود: آنچه موجب نگرانی جریان اصولگراست، راه یافتن چهره هایی به مجلس است که چشم و گوششان در خدمت غرب و دشمنان کشور بوده که نهایت موجب روی کار آمدن مجلس ششمی دیگر خواهند شد به همین خاطر اصولگرایان از ماه ها قبل به دنبال ایجاد وحدت بین گروه های مختلف این طیف سیاسی هستند.

این نماینده مجلس ادامه داد: اگر مجلس آینده دولت ذلیل باشد وظیفه نظارتی آن از بین رفته و تحت تاثیر دولت خواهد بود.

سلیمانی گفت: جریان اصولگرایی از ماه ها قبل برای رسیدن به وحدت تلاش کرده است و امروز همه باید بر آنچه به عنوان لیست ۳۰ نفره ائتلاف ارائه می شود پایبند باشند. این لیست باید لیستی باشد که به دل مومنان نشسته و مطمئن شوند که افراد آن توانایی اداره مجلس را دارند.

این نماینده مجلس با تاکید براینکه همه کمک کنند تا وحدت بین اصولگرایان شکل بگیرد خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی ضروری است کسانی که اسمشان در لیست ائتلاف نیست از صحنه رقابت بیرون بروند وقتی به دنبال وحدت هستیم باید به آن متعهد باشیم.

انصراف به نفع ائتلاف اصولگرایان یک وظیفه است

بیژن نوباوه دیگر نماینده مردم تهران در مجلس کناره‌گیری سایر گزینه‌ها به نفع نامزد اصلح در جریان اصولگرا را امری منطقی دانست و اظهار کرد: این اقدام مستلزم ارائه فهرست واقع‌گرایانه در انتخابات است چون در این دوره رقابت خیلی فشرده شکل خواهد گرفت بنابراین فهرست انتخاباتی باید واقع‌بینانه و رویکرد‌های سهم خواهانه نیز در آن دخیل نباشد.

وی با بیان اینکه در مقطع کنونی انصراف به نفع ائتلاف اصولگرایان وظیفه است، افزود: لیستی که رویکرد واقع گرایانه داشته باشد به همه افکار نزدیک می‌شود و در این صورت وقتی فردی در فهرست اصولگرایان قرار نگرفت انصراف خواهد داد.

نماینده مردم تهران در مجلس میزان مقبولیت نامزدهای انتخابات مجلس را مهم عنوان کرد و گفت: علاوه بر این ویژگی باید به داشتن تخصص در یک رشته آن هم در سطح بالا اشاره کرد.

نوباه خاطر نشان کرد: به اعتقاد بنده باید به افرادی که دارای رای هستند ولی در بعضی شاخصه ها به شکل ایده آل در مرحله پایین تر قرار دارند، رای داد. بنابراین باید بر گزینه هایی که از شاخصه های اصولگرایی برخوردار و رای آور هم هستند متمرکز شویم.

داوطلبان اصولگرا متعهد شدند به نفع لیست واحد انصراف دهند

حسین طلا دبیر مجمع نمایندگان تهران هم گفت: همه ما امیدواریم که دوستان ما بتوانند یک لیست واحد اصولگرایی را ببندند تا بتواند مورد قبول مردم واقع شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برگه ای در جلسه هم اندیشی نامزدهای اصولگرایان تهیه و در آن یکسری از موضوعات تنظیم شده بود، توضیح داد: در این برگه ها به این نکته اشاره شد که اگر بار کاندیداتوری در انتخابات از دوش کسی برداشته و بر روی دوش فرد دیگری گذاشته شد، سایر اصولگرایان به آن پایبند باشند.

به هر حال تردیدی نیست که پذیرفتن آنچه اجماع اصولگرایان بوده و  در قالب لیستی ۳۰ نفره نمود پیدا کرده است از سوی تمام گروه های و جریانات اصولگرایی، خود گام بلندی در راستای دستیابی حداکثری به وحدت است تا از این منظر تجربه نه چندان دلچسب انتخابات سال ۹۲ بار ذیگر در انتخابات اسفند ۹۴ تکرار نشده و مجلس دهم، قاطبه ای اصولگرا و ولایتمدار داشته باشد. طبعا آنانکه در این میان خلاف تعهد و تعقل عمل کنند نباید در آینده جایگاهی برای خود در جریان اصولگرایی قائل باشند.

منبع: مهر