عربستان سعودی با دعوت از نظامیان ۲۰ کشور جهان قصد دارد بزرگترین رزمایش خود را برگزار کند اما این تمرین نظامی در این موقعیت زمانی با چه اهدافی انجام می شود.

به گزارش مشرق، قرار است با مشارکت نظامیان ۲۰ کشور جهان رزمایشی مشترک در شمال شرق عربستان به مدت ۱۸ روز برگزار شود.

بر اساس اعلام مقامات ریاض، نظامیان این ۲۰ کشور در حال ورود به عربستان هستند و رزمایش مذکور در شمال شبه جزیره برگزار شده و در طی آن تمرینان نظامی آبی، خاکی و هوایی انجام خواهد شد.

دعوت شدگان به رزمایش رعد شمال

راشاتودی با انتشار گزارشی درباره این رزمایش به نکته ای جالب اشاره کرده و آن اینکه در میان ۲۰ کشور دعوت شده به رزمایش رعد شمال، نامی از آمریکا و یا کشورهای اروپایی دیده نمی شود و عمده دعوت شدگان را کشورهای آفریقایی تشکیل می دهند.

دعوت از کشورهای آفریقایی برای مشارکت در رزمایش در حالی که خبرهای مربوط به رشوه عربستان به کشورهایی نظیر سودان و سومالی و ... برای حمایت از مواضع ریاض در قبال تهران هنوز نقل محافل رسانه های مختلف است نشان می دهد که به احتمال زیاد شاهزاده های سعودی برای ترتیب دادن این رزمایش متحمل هزینه های زیادی شده اند.

نمایش قدرت بعد از تهدید

عربستان در حالی از برگزاری این رزمایش خبر داده که هنوز واکنش های مربوط به تصمیم این کشور برای اعزام نیرو به سوریه به بهانه مبارزه با داعش و در اصل برای حمایت از گروه های تکفیری همچنان ادامه دارد. ریاض از تصمیم خود برای اعزام نیروی زمینی به سوریه خبر داده و در این راه توانسته کشورهایی همچون بحرین، قطر و ترکیه را نیز با خود همراه کند.

رصد تحولات سوریه از زمان آغاز بحران در این کشور نشان می دهد کشورهایی اکنون خواستار اعزام نیرو به سوریه برای مبارزه با خطرناک ترین گروه تروریستی هستند که در پنج سال گذشته از هیچ تلاشی برای ساقط کردن نظام قانونی آن دریغ نکرده اند و علاوه بر ارسال تجهیزات نظامی برای گروه های شورشی و حمایت مالی از آنها امکان انتقال تروریست های کشورهای مختلف به سوریه را نیز تسهیل کرده و بنا بر گزارش نهادها و رسانه های معتبر غربی در پنج سال گذشته ترکیه «پایانه ای» بوده که نیروها و تجهیزات ارسالی برای گروه های شورشی و تروریستی حاضر در سوریه با عبور از آن به دست این افراد می رسید.

اینکه چرا در شرایط فعلی عربستان و دیگر حامیان گروه های تکفیری درصدد اعزام نیرو به سوریه هستند خود جای بحث جداگانه ای دارد اما ذکر این نکته ضروری است که دلیل اصلی این کشورها جلوگیری از بازپس گیری شهر استراتژیک حلب است. چرا که فتح این شهر از سوی ارتش سوریه به معنای قطع شاه راه ارتباطی تروریست ها با حامیان آنهاست و این یعنی بر باد رفتن هزینه پنج ساله عربستان و همپیمانان آن است.

اهداف وزیر جوان از سیاه بازی ۱۸ روزه

اما در توضیح اینکه چرا وزارت دفاع عربستان که ریاست آن را جوانی کم سن و سال بر عهده دارد دست به چنین اقدامی در برگزاری رزمایش ۱۸ روزه زده می توان گفت که بعد از واکنش های متعدد بویژه اظهارات مقامات روسی و ایرانی به تصمیم ناپخته اعزام نیرو به سوریه و همزمان شدن آن با مواردی همچون عدم موفقیت در جنگ یمن با وجود بهره گرفتن از نیروهای نظامی کشورهای مختلف، ریاض به نوعی بازسازی اعتماد به نفس نیاز داشت بر همین اساس با توجه به آنکه عربستان علیرغم بهره مند بودن از زاردخانه ای بسیار مجهز از داشتن نیروهای متخصص نظامی بی بهره است تصمیم گرفته تا با ترتیب دادن یک ضیافت ۱۸ روزه و پذیرایی از نظامیان ۲۰ کشور دیگر ضمن بازیافتن اعتماد به نفس از دست رفته، تسلیحات انبار شده در انبارهای خود را به رخ محور مقاومت بکشد تا شاید از این راه نیروهای مقاومت فریب سیاه بازی ریاض را خورده و در برنامه های خود تجدید نظر کنند و بدین ترتیب جریان های تکفیری حاضر در سوریه بتوانند قوای از دست داده خود را بازسازی کرده و از شکست های بیشتر جلوگیری کنند.

منبع: مهر