کد خبر 536643
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۴

مدیر عامل شرکت توزیع گاز پاکستان به تازگی اعلام کردم است که 'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه بنا به دعوت رسمی نخست وزیر پاکستان برای حضور در مراسم افتتاح احداث خط لوله گاز جنوب-شمال،پاکستان، به زودی به اسلام آباد سفر خواهد کرد.

به گزارش مشرق،سایت اینترنتی صدای آمریکا به نقل از 'مبین صولت' نوشته است که پوتین قبل از ماه ژوئن امسال (حدود سه ماه دیگر) برای افتتاح آغاز عملیات احداث پروژه دو میلیارد دلاری که شرکت های روس سرمایه گذار اصلی و مجری آن خواهند بود، به این کشور سفر خواهد کرد.

پیشتر هم اخباری در رسانه های پاکستان مبنی بر احتمال سفر پوتین به این کشور منتشر شده بود اما منابع رسمی روسیه اخیرا اعلام کرده بودند سفر رئیس جمهوری این کشور به پاکستان قطعی نشده است.

حدود سه هفته پیش 'شاهد خاقان عباسی' وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان به مسکو سفر کرده بود تا مسایل باقیمانده مربوط به قرارداد میان دولت های اسلام آباد را برای احداث خط لوله گاز از بندر کراچی تا لاهور برای انتقال گاز مایع (ال.ان.جی)، حل و فصل کند.

اخیرا آمریکایی ها اعلام کردند که شرکت روس آر-تی لگوبال ریسورسز RT-Global Resources که قرار است برای پاکستان پروژه خط لوله گاز اجرا کند، جزو شرکت های تحت تحریم آمریکا است و دلیل اصلی سفر اخیر وزیر نفت پاکستان به روسیه هم به احتمال زیاد، همین موضوع بوده است. پاکستان می گوید شرکت مربوطه مشکلی برای اجرای پروژه ندارد.

با توجه به اینکه قرارداد احداث خط لوله گاز، قراردادی میان دولت های پاکستان و روسیه است، حتی درصورت تحریم شرکتی که قرار است مجری آن باشد، طرف روس می تواند شرکت اجرا کننده را تغییر دهد.

براساس این قرارداد، روسیه مبلغ دو میلیارد دلار برای احداث این خط لوله ویژه انتقال گاز ال.ان.جی به طول بیش از یکهزار و 300 کیلومتر سرمایه گذاری خواهد کرد و قرار است فاز اول این طرح که به طرح خط لوله جنوب – شمال معروف است، پیش از پایان سال 2017 میلادی تکمیل شود و تکمیل نهایی آن در سال 2020 خواهد بود.

پیش از این شاهد خاقان عباسی وزیر نفت پاکستان درباره هدف از احداث این خط لوله، گفته بود که به دلیل نیاز شدید مناطق شمال پاکستان به گاز از جمله مراکز صنعتی این منطقه، خط لوله گاز کراچی – لاهور با هدف انتقال بخشی از گازهای وارداتی به مناطق شمال پاکستان احداث می شود.

پاکستان حدود یک هفته پیش هم قرارداد واردات گاز مایع از قطر را نهایی کرد.

شاهد خاقان عباسی گفت که این خط لوله برای انتقال گاز وارداتی از قطر و نیز در آینده برای گاز وارداتی از ایران به مناطق شمال پاکستان استفاده خواهد شد.
منبع: ایرنا