کد خبر 536695
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۶

رئیس جمهوری آمریکا در تلاش برای متهم جلوه دادن روسیه به عدم تلاش برای حل بحران سوریه مدعی شد که حصول آتش بس در این کشور جنگ زده امر مشکلی است.

به گزارش مشرق به نقل از رادیو اروپای آزاد، «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی که دیروز سه شنبه در ایالت «کالیفرنیا» داشت مدعی شد که روسیه با حمایت از «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه مرتکب یک اشتباه راهبردی شد.

وی با طرح این ادعا که روسیه بیش از آنکه حامی صلح باشد خواستار جنگ است، گفت: آتش بس مورد مذاکره که قرار است این هفته برقرار شود، آزمونی برای سنجش نیات روسیه است.

با این حال، وی تاکید کرد که سوریه میدان رقابت بین وی و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه نیست.

وی مدعی شد: سوال اصلی که باید بپرسیم این است که روسیه فکر می کند در همپیمانی با کشوری که کاملا ویران شده چه چیزی عایدش می شود؟ کشوری که برای سرپا ایستادن نیازمند صرف میلیاردها دلار هزینه است.

اوباما در ادامه ادعاهای خود گفت: شاید پوتین آمادگی سرمایه گذاری برای حضور دائم نیروهای نظامی روسیه در سوریه را داشته باشد اما باید این موضوع را بداند که چنین کاری با توجه به وضعیت اقتصادی روسیه بسیار هزینه بر خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا با کوچک نمایی پیروزی های اخیر ارتش سوریه مدعی شد: اینها در حکم پیشروی های اولیه است و هنوز سه چهارم از کشور سوریه در اختیار نیروهای داعش است.

اظهارات اوباما در همان روزی ایراد شد که دیگر مقامات رسمی آمریکا امکان برقراری آتش بس در سوریه را تا پایان هفته جاری علیرغم اعلام واشنگتن و مسکو به تلاش در این زمینه زیر سوال بردند.

در همین رابطه، اوباما که سعی به متهم جلوه دادن پوتین داشت، مدعی شد: حصول آتش بسی که قرار بود ظرف یک هفته با حمایت جامعه بین الملل تحقق یابد، امر مشکلی است.

وی ادعا کرد: اگر روسیه به حملات هوایی خود ادامه دهد ما هیچ گونه توفیقی در مذاکره با گروه های اپوزیسیون سوری نخواهیم داشت.

اظهارات اوباما در حالی مطرح می شود که حملات هوایی روسیه طی ماه های گذشته در عقب راندن گروه های تروریستی از مناطق مختلف سوریه تاثیر بسزایی داشته است. حال آنکه در مقابل، همپینانان اوباما وی را به عدم اتخاذ سیاست مناسب برای رفع بحران سوریه متهم می کنند.

ناگفته نماند که برقراری آتش بس تا پایان هفته جاری از موارد مورد توافق بین کشورهای دخیل در حل بحران سوریه بود که در جریان نشست مونیخ حاصل شد. این نشست در روزهای ۱۱ و ۱۲ فوریه برگزار شد.
منبع: مهر