فارغ التحصیل اقتصاد توسعه از دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این مطلب که "اصلاح طلبان به دنبال اغراض سیاسی هستند و اعتقادی به بهبود اقتصاد ندارد" عنوان کرد: اصلاح طلبان می خواهند افسار اقتصاد ایران را به اقتصاد غرب پیوند دهند و الگوی قبل از انقلاب را در کشور پیاده کنند. بنابراین می توان گفت لیست اصلاح طلبان به دنبال بهبود معیشت مردم، پیاده سازی اقتصاد مقاومتی، رشد تولید داخلی و یا توسعه اقتصادی کشور نیست.
این اقتصاددان بیان کرد: اصلاح طلبان افراد قدرت طلبی هستند که تنها می خواهند پستهای سیاسی را اشغال کنند و برنامه ای برای رفاه مردم ندارند. اصلاحات فقط یک شعار غیرواقعی است، زیرا هیچ شخص نوگرایی در بین این اشخاص دیده نمی شود. وی اضافه کرد: واقعا سوال مهم این است که چرا در لیست نهایی اصلاح طلبان که حامی دولت تدبیر هستند یک نفر اقتصاددان هم حضور ندارد، آیا اصلاح طلبها، اقتصاددان ندارند؟! یعنی در میان حامیان دولت یک اقتصاددان اصلاح طلب هم پیدا نمیشود! وی توضیح داد: با این اوصاف میتوان به این نتیجه رسید که آنها مانند گذشته مسایل سیاسی را ارجح تر از معیشت مردم میدانند و معتقدند ابتدا توسعه سیاسی و بعد بهبود معیشت!
نویسنده کتاب و توسعه و برنامه ریزی با اشاره به تفکر اقتصادی حاکم بر دولت گفت: دولت آقای روحانی از نظر اقتصادی از دو طیف اقتصاددانان حامی رابطه با غرب و فعالان اقتصادی و بازرگان در حوزه صادرات و واردات تشکیل شده اند که مشاوران اقتصادی دولت هم به این طیفها نزدیک هستند. نمایندگان این طیف اکنون در اتاق بازرگانی قرار دارند و شما شاهد این هستید که همه هیات های خارجی که به ایران آمدند با همین دو طیف دیدار می کنند.
وی درباره اثرات همسو بودن و یا همسو نبودن مجلس و دولت با یکدیگر نیز عنوان کرد: همسو بودن مجلس و دولت آثار مثبت و منفی دارد. مخالف بودن مجلس و دولت هم جنبه مثبت و منفی دارد. اگر مجلس و دولت در مسیر پیشرفت و تعالی کشور حرکت کنند هر دو حالت می تواند برکت داشته باشد.
این اقتصاددان بیان کرد: اگر نمایندگان شایسته ای راهی مجلس شوند، قطعا با دولت فعلی که از جنبه های مختلف دچار سومدیریت است و رفتارهای سردرگم انجام می دهد مخالفت خواهند کرد.
شیخی گفت: دولت نقاط ضعف فراوانی در بخشهای مختلف حوزه مدیریت کشور به خصوص در اقتصاد دارد، بنابراین جهت گیری مناسب مجلس آینده می تواند جلوی اشتباهات اقتصادی دولت را بگیرد.