هاشمی: رأی روحانی 3 درصد بود /با حمایت من 50 درصد شد
هاشمی رفسنجانی میگوید: دکتر روحانی یک هفته قبل از انتخابات 92، سه درصد رأی داشت که با حمایت من به بالای 50 درصد رفت.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وی روز جمعه در جمع اعضای ستادهای انتخاباتی مردمی و ائتلاف فراگیر اصلاحطلبان و حامیان دولت در حسینیه جماران، با بیان اینکه گام بعدی پیشرفت بعد از برجام، انتخابات است، گفت: اگر چه نیروهای زیادی که آماده کار بودن، به دلایلی کنار گذاشته شدند، اما اعتدالگرایان و طرفداران دولت 200 نفر را برای مجلس شورای اسلامی و 60 نفر را برای خبرگان در سراسر کشور معرفی کردند و همه مردم بر حسب تکلیف و وظیفه در انتخابات شرکت و به لیستها به طور کامل رأی دهند.
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: افراد شناخته شدهای که رد صلاحیت شدند، باید افرادی که نامدار نیستند را به جامعه معرفی کنند تا در انتخابات پیروز شوند، همانطور که بنده بعد از رد صلاحیتم در انتخابات ریاستجمهوری از آقای روحانی حمایت کردم و ظرف یک هفته آقای دکتر روحانی که دارای 3 درصد رای بیشتر نبود به بالای 50 درصد رای رسید.
هاشمی در بیانیه انتخاباتی هم نوشته «پس از سالها مسئولیتهای انتخابی و انتصابی، یک بار دیگر- و شاید برای آخرین بار - خود را در معرض آرای شما مردم بزرگوار میگذارم».
هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری 84 نامزد بود که در رقابت با احمدینژاد در مرحله دوم ناکام ماند احمدینژاد با کسب 18 میلیون رأی به ریاستجمهوری رسید.
سخنان هاشمی درباره روحانی در حالی است که اصلاحطلبان و کسانی چون زیباکلام نیز مدعی شدهاند روحانی رأیی از خود نداشت- حداکثر 2 یا 3 میلیون رأی داشت- و به خاطر حمایت اصلاحطلبان توانست برنده انتخابات 92 شود.
عنوان «فراجناحی» کارگزاران برای وکیلالدولهها
عضو مرکزیت حزب کارگزاران میگوید فهرست «صدای ملت» یک فهرست فراجناحی است!
پروانه مافی در گفتوگو با نامه نیوز، با اشاره به فهرست انتخاباتی «صدای ملت» وابسته به علی مطهری بیان کرد: فهرست «صدای ملت» یک فهرست فراجناحی و به دور از مرزبندیهای اصلاحطلبی و اصولگرایی است. این فهرست ثمره پژوهش و انتخاب آقای مطهری است و مبنا و اساس آن اعتدالگرایی و شایستهسالاری است.
فهرست «صدای ملت» در انتخابات 4 سال پیش مجلس پسوند «منتقد دولت» را باخود همراه داشت اما این پسوند در جریان خیز برای تشکیل فراکسیون (پس از تشکیل دولت روحانی) حذف شد و برخی اعضای آن جزو وکیلالدولهها شدند. در عین حال شهادت حزب اشرافی کارگزاران بر فراجناحی بودن فهرست مذکور به اندازه کافی گویا است.
رفوکاری نمایشی کاهش نرخ سود به بازار سیاه ختم میشود
روش کاهش نرخ اقدامی نمایشی و نوعی رفوکاری است.
به گزارش روزنامه اعتماد، اجماع بانکها برای کاهش نرخ سود سپردهها از سوی شورای پول و اعتبار به تصویب رسید. اقدامی که به گفته مسئولان پولی کاهش غیردستوری نام گرفت اما از سوی تحلیلگران اقدامی نمایشی.
براساس این مصوبه حداکثر نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانکها و مؤسسات اعتباری معادل 20 درصد و سقف نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی هنگام عقد قرارداد بینبانکها و مؤسسات اعتباری و مشتری، معادل 22 درصد تعیین شد. اعطای تسهیلات در چارچوب عقود مشارکتی با نرخ سود بالاتر از سقف تعیین شده نیز منوط به ارایه طرح توجیهی لازم توسط بانکها، مؤسسات اعتباری و تأیید آن از سوی بانک مرکزی است.
همچنین شورای پول و اعتبار، اقدام اخیر بانکها و مؤسسات اعتباری در زمینه تعدیل نرخهای سود علیالحساب سپرده بانکی براساس بخشنامه ابلاغی توسط بانک مرکزی به حداکثر 18 درصد برای سپردههای یک ساله و حداکثر 10 درصد برای سپردههای کوتاه مدت کمتر از سه ماه را تأیید و تصویب کرد.
کارشناسان معتقدند کاهش نرخ سود بانکی ضمانت اجرایی نداشته و مانند آنچه در ابتدای سال اتفاق افتاد کاهش دو درصدی نرخ سود عملاً نرخها را بیشتر از نرخ قبلی افزایش داده و رشد بیشتر نرخ روی میدهد.
فرشاد مؤمنی با رفوکاری خواندن این اقدام گفت: پرسش اول درباره مسئله نرخ سود این است که مبنای انتخاب این میزان کاهش چه بوده است؟ اگر با همان منطقی که در سال 91 چیزی بالغ بر 10 درصد بر نرخ سود افزوده شد نگاه کنیم، میبینیم با افزایش کمتر از 10 درصد نرخ تورم، نرخ سود 10 درصد از سوی شورای پول و اعتبار افزایش یافت.
امروز نسبت به سال 91 کاهش نرخ تورم بیش از 30 درصد بوده است بنابراین وقتی اقدامی حتی با همان مبنای مورد ادعای سیستم بانکی کشور با تحلیلها و عملکرد گذشته تناسب ندارد کاملاً مشخص میشود که این مصوبات بیشتر وجهه نمایشی و تبلیغاتی دارد. نکته دوم که شایسته تأمل است اینکه آیا این میزان کاهش در نرخ سود بهبودی در وضعیت تولید بحرانزده اقتصاد ایران ایجاد میکند؟ در این زمینه قاطعانه میتوان گفت پاسخ منفی است.
در شرایط کنونی به دلیل آرایش قدرت نابرابر تولید کننده با غیر مولدها زمینه دسترسی به منابع بانکی کماکان برای تولید کنندگان فراهم نیست. در وضعیت فعلی سیاستهای مالی، تجاری و نرخ ارز اگر اوضاع به مراتب ظالمانهتر و شکنندهآورتری در سیاستهای پولی نداشته باشد؛ تفاوتی هم با دوران فعلی نخواهد داشت. از این رو به نظر میرسد این اقدام شورای پول و اعتبار بیشتر به رفوکاری شباهت دارد.
همچنین حسین هاشمی کارشناس پولی و بانکی به اعتماد گفته است: 3 عامل در تعیین نرخ سود بانکی مؤثر است. نرخ تورم، حاشیه سود و نرخ سود بین بانکی. وقتی به نرخ تورم کل نگاه میکنیم به نظر کاهش سود بانکی منطقی به نظر میرسد. سود بین بانکی نیز با کاهش چند درصدی و رسیدن به عدد 21 درصد نیز این کاهش را تأیید میکند. اما در عین حال که این عوامل بر روند نزولی نرخ سود صحه میگذارد؛ نرخها در بازار غیر رسمی افزایش نشان میدهد.
وقتی نرخ سود بازار بالاتر از نرخ تعیین شده در بانکها باشد به مفهوم آن است که منابع کافی برای پاسخگویی به تقاضای موجود در اختیار نیست. در حال حاضر نرخ سود در بازار سیاه ماهانه سه درصد و در سال 36 درصد است. به عبارت دیگر اگر بانکها بتوانند منابع ارزانتر در اختیار متقاضیان قرار دهند این منابع پتانسیل این را دارد که سر از بازار سیاه درآورد. یااینکه مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز از خلأ به وجود آمده استفاده کرده و سپردهگذاران را با شرایط ویژه جذب کنند.
به این ترتیب گسیل منابع به سمت غیرمجازها اتفاق میافتد. از سوی دیگر در زمانی که نرخ سود تسهیلات 25 درصد بود بانکها منابع کافی برای پرداخت تسهیلات نداشتند حال با تسهیلات ارزانقیمتتر چطور میتوانند منابع لازم رابرای تقاضایی که قطعاً با افزایش روبهرو خواهد بود، فراهم کنند. علاوه بر همه این شرایط باید در نظر داشت که تا به حال نرخهایی که مورد توافق قرار گرفته بود نیز از سوی بانکها اجرا نشد و بانکها ناگزیر به ارایه آپشنهایی به سپردهگذاران خود بودند تا منابع آنها از بانک خارج نشود.
شرق: کارنامه روحانی دامن او را خواهد گرفت
روزنامه زنجیرهای شرق هشدار داد کارنامهای که روحانی از خود میسازد، دامن او را خواهد گرفت.
این روزنامه با بیان اینکه «زنگ خطر جدی جابهجایی مفاهیم در سیاست داخلی و از جمله جابهجایی اعتدال با متوسط بودن است» مینویسد: انگار مفهوم دولت اعتدال به شکلی نرم و شاید سهوی، به دلیل فشارهای بیرونی به متوسط بودگی تن میدهد و اعتدال رفته رفته مترادف متوسط بودن میشود. متوسط بودن در تمام ساحتها؛ در سیاست، اقتصاد و در اجتماع...اعتدال، نباید متوسط بودگی تعبیر شود و این روحیه به آحاد جامعه تسری پیدا کند. متوسط بودگی بیش از آنکه میل به کمال داشته باشد، میل به نزول دارد.
شرق در ادامه میافزاید: همچنان برای دولت اعتدال، زمان در نقطه صفر است، گذشتهای ندارد که تاوانش را بدهد، اما گذشته چیزی نیست که ساخته نشود. گذشتهای که حسن روحانی از خود به جا میگذارد، بیش از آنکه دامنگیر دیگران شود، دامن خودش را خواهد گرفت. از آنکه بر مبنای گذشته او و عملکردش را قضاوت میکنند. آیا جابهجایی مفهوم اعتدال با متوسط بودگی کار دست دولت یازدهم خواهد داد؟ پاسخ این پرسش ساده نیست، خاصه در عرصه سیاسی ایران.
یادآوری میشود شرق اردیبهشت امسال نیز از قول کرباسچی و با اشاره به برخی ناکارآمدیهای وزرا تصریح کرده بود: «من در مصاحبه دیگری هم در مورد وزارت راه خطاب به وزیر محترم گفتم شما چهار سال وزیر هستید که انشاءالله هشت سال بشود! بعد از هشت سال که بازنشسته خواهید شد، با خانواده به سفر خواهید رفت. اما اگر در همین ترافیک متوقف شوید، نوههای شما نخواهند گفت شما در دوره وزارت خود چه کاری انجام دادید؟! من البته مثال وزارت راه را زدم، اما بقیه وزارتخانهها هم همین گونه است. ما همین حرف را در وزارت کار و امور اجتماعی و برخی وزارتخانههای دیگر داریم. دولت باید ابتکار به خرج دهد و فکری در این باره کند.»
دبیر کل حزب کارگزاران با انتقاد شدید از سالخورده و بیتحرک بودن دولت افزوده بود: «اینکه یک تعدادی آدم خسته و سالخورده بنشینیم و بلند شویم که نمیشود! اصلا فرض کنید که مناقشه هستهای هم حل شد، بعد از آن چه؟ این بیتحرکیها آدم را برای دولت نگران میکند. چشم بر هم گذاشتیم نصف مهلت این دولت گذشت.»
روزنامه اصلاح طلب و کارگزارانی شرق مهرماه امسال با اشاره به نامه هشدار 4 وزیر درباره حاکم شدن رکود بر اقتصاد نوشت: بخشی از کاهش تورم در طول 2 سال گذشته ناشی از رکود بوده است و نباید هزینه سنگین کاهش تورم به قیمت تعمیق رکود را از نظر دور داشت. دولت نتوانسته در خروج از رکود موفق شود. نمیتوان انتظار داشت وضعیت رکودی با توافق هستهای از بین برود. نگارش نامه از سوی وزرا به ریاست جمهوری و تاکید بر اهمیت مقابله با رکود اقتصادی در این نامه، به هر صورت مثبت است، اما کافی نیست. دولت باید برای خروج از رکود اقتصادی، برنامه و راهکار روشنی داشته باشد.
این روزنامه در خبری با تیتر «نامه هشداری که با تاخیر علنی شد» خاطرنشان کرد: نامهنگاری مردان اقتصادی دولت به رئيسجمهور موجه نیست زیرا وزرا که به صورت مستمر و هفتگی با رئيسجمهور در تماس هستند چه نیازی است که برای رئیسجمهور نامه بنویسند؟! از طرفی در علم اقتصاد اصطلاحی به نام فرود آرام و فرود سخت وجود دارد که وامدار واژههای هواپیمایی است. بسیاری از کارشناسان اقتصادی بارها به دولت هشدار دادهاند که اگر باز هم سیاستهای جلوگیری از تورم ادامه یابد، روزی میرسد که به فرود سخت میرسیم و حالا دچار فرود سخت شدهایم. دولت باید اواخر سال گذشته به حرکات ضدتورمی خود پایان میداد. زیرا اقتصاد کشور دچار رکود تورمی بود.
این روزنامه اواخر آذرماه نیز برخی اطرافیان روحانی را سیاستمداران برزخی و دوزخی نظیر میرزا آقاسی و قوامالسلطنه توصیف کرد. شرق همچنین 12 بهمن گذشته از قول مراد ثقفی به سوءتدبیرهای دولت روحانی پرداخت و از اصلاحطلبان خواست تابلوی عدالت اجتماعی و مبارزه با فقر را بلند کنند. این روزنامه خرداد ماه 94 به نقل از فرشاد مؤمنی اقتصاددان، مشاور و نزدیکان تصمیمساز روحانی نظیر مسعود نیلی را لیبرالهای وطنی مغرور و ناتوان توصیف کرد که یکبار با آمیزهای از غرور و ناتوانی در دوره سازندگی موجب تورم 49 درصدی و فساد شدند و اکنون هم مشغول آزمون و خطا و گرانکردن حاملهای انرژی هستند و معتقدند هنوز جا برای فشار جدید بر مردم وجود دارد.
به نام کارگران به کام نامزدهای انتخاباتی
رئیس جمهور در اقدامی غیرقانونی در میتینگ انتخاباتی خانه کارگر شرکت کرد.
این میتینگ تحت عنوان «گردهمایی کارگران و آینده اقتصاد ایران» برگزار شد و ضمن آن برای روحانی و محجوب که نامزدهای انتخابات خبرگان و مجلس هستند تبلیغات شد. خانه کارگر یکی از پرخرجترین تشکلها در انتخابات میباشد که غالباً هزینههای خود را از کارگزاران و برخی مراکز دولتی تأمین میکند.
محجوب دبیر کل خانه کارگر و نامزد انتخابات مجلس در این تجمع گفت: خانه کارگر تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کرده و ما افرادی را برای حضور در مجلس از جامعه کارگری به شما معرفی کردهایم.
در حالی که فضای این برنامه ستایش از دولت و حمله به دولت قبلی بود محجوب گفته است هیچ زمانی از حقوق کارگران کوتاه نمیآییم. ما باید در هر شرایطی نظرات انتقادی خود را نسبت به معیشت کارگران به گوش مسئولان برسانیم.
همچنین حسن صادقی «رئیس اتحادیه پیشکسوتان خانه کارگر» در این میتینگ با اشاره به انتخابات دوره دهم مجلس گفت: دولت آقای روحانی سرزمینی سوخته را تحویل گرفته و ما باید با حمایت از دولت و تشکیل مجلسی که از دولت در تمام عرصهها حمایت کند باعث سرافرازی ایران اسلامی شویم.
یکی دیگر از سخنرانان هم که نماینده کارگران معرفی شده بود، با تمجید از روحانی، به تخطئه دولت قبل پرداخت. همچنین در کلیپ پخش شده، بر لزوم اتکا به «گفتمان تدبیر و امید» برای برون رفت از وضعیت نامساعد کنونی تأکید شد. و این در حالی است که 30 ماه از تشکیل دولت یازدهم سپری شده است.
روحانی نیز در این همایش گفت: در انتخابات 7 اسفند کسانی را انتخاب کنید که دغدغه آنها رونق اقتصادی و اشتغال جوانان است.
روحانی شهریور سال گذشته اعلام کرد «از رکود خارج شدیم» اما دولت و مراکز آماری آن گزارش رشد منفی اقتصادی در 3 فصل گذشته امسال را به اعتبار منفی بودن منتشر نکرده و محرمانه نگه داشتهاند. بنابر برخی آمارها روزانه نزدیک 6 هزار نفر بیکار میشوند. ادعای دولت درباره مهار تورم نیز ریشه در حاکم کردن رکود کامل بر اقتصاد و در واقع خواباندن اقتصاد دارد و به اذعان اقتصاددانان- حتی اصلاحطلب- چنین شیوهای برای کاهش تورم، عین ریشهکنی رونق و رشد اقتصادی است.
تبریک فرمانده سپاه به سردار دهقان
فرمانده کل سپاه و برخی مسؤولان لشکری، اعطای نشان ملی درجه یک شجاعت به وزیر دفاع را تبریک گفتند.
به گزارش اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، در پی اعطای نشان ملی درجه یک شجاعت به وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح توسط حسن روحانی، در پیامهایی جداگانه سرلشکرمحمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران، امیراسدالله حیدری رئیس کانون بازنشستگان ارتش، امیرسرتیپ دوم بازنشسته ایرج شیدایی رئیس کانون بازنشستگان وزارت دفاع، سردار حسین خالقی رئیس کانون بازنشستگان سپاه پاسداران، سردار سرتیپ دوم بازنشسته مصطفی مکاویپور رئیس کانون بازنشستگان ناجا و محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، این افتخار بزرگ را به سردار دهقان تبریک گفتند.
در پیام سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری آمده است: راهبردهای نظامی و دستاوردهای دفاعی در جمهوری اسلامی ایران برگرفته از توان، تعهد و تخصص نیروهای انقلابی، توانسته است توازنی استراتژیک در هندسه قدرت منطقهای و جهانی ایجاد نماید.
این مهم پیامآور عزت و سربلندی برای کشورهای محور مقاومت، مسلمانان و آزادیخواهان جهان است و بیانگر سختی و قهر خواهد بود بر استکبار و رژیم پلید صهیونیستی و عوامل موذی و ذلیل آن. در ادامه پیام، سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری خطاب به سردار دهقان آورده است: اعطای نشان درجه یک شجاعت به جنابعالی، موجب مسرت و خرسندی همرزمان، دوستان و همه کسانی شد که با سوابق درخشان و انقلابی آن برادر عزیز آشنا هستند. بیشک این افتخار مرهون روحیه جهادی؛ تفکر انقلابی و هوشمندانه شماست که خالصانه در راه اعتلای آرمانهای انقلاب اسلامی از هیچ کوششی فروگذار نکردهاید.
آغاز به کار پویش مردمی «نه به انگلیس »
پویش مردمی «نه به انگلیس» آغاز به کار کرد. به گزارش تسنیم، در پی دخالت آشکار رسانه سلطنتی انگلیس در انتخابات ایران و تعیین خطمشی برای رأیدهندگان ایرانی تا آنجا که به صراحت اعلام کرده که به چه اشخاصی رای ندهند، کاربران فضای مجازی با تشکیل پویش «نه به انگلیس – No2uk » در دفاع از غیرت ملی خود نسبت به این رفتار مداخلهجویانه واکنش نشان دادند. آدرس کانال تلگرامی این پویش https://telegram.me/No2uk است.
مجلس همسو با دولت زاییده تفکر بنیصدر است
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه کاندیداهایی که از سوی انگلیس مورد حمایت علنی قرار گرفتند باید از این حمایت اعلام برائت کنند، گفت: مردم به توصیههای رسانههای بیگانه گوش نخواهند کرد. محمدنبی حبیبی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به حمایت رسانههای وابسته به انگلیس و آمریکا از برخی کاندیداها و جریانهای خاص سیاسی در انتخابات مجالس خبرگان و شورای اسلامی اظهار داشت: باید دید چه کسانی از فهرستهای اعلام شده حمایت میکنند و چه کسانی با آنها مخالف هستند.
وی افزود: قاعدتا وقتی لیستی مورد تایید دشمنان ما قرار میگیرد، لازم است آن جریان و کاندیداها اعلام برائت کنند و بگویند تعریف دشمن را قبول ندارند و در مخالفت با دشمن سخن بگویند. دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه تا وقتی این نامزدها از حمایت دشمن اعلام برائت نکنند نباید انتظار داشته باشند مورد اعتماد مردم باشند، گفت: معتقدیم این موضوع که از کدام لیست، چه کشورها و چه جریانهایی حمایت میکنند میتواند ملاک خوبی برای قضاوت مردم باشد.
مردم مسلما توصیههای رادیو بیبیسی را گوش نخواهند کرد. حبیبی در بخش دیگری به ائتلاف اصلاحطلبان و حامیان دولت اشاره کرد و گفت: اعتدال یک معنای لغوی دارد که بسیار خوب است اما در اینجا مقصود یک جریان دولتی است نه یک گفتمان سیاسی و جای تعجب دارد که چرا آن کاری را که بنیصدر در اوایل انقلاب کرد و معتقد بود مجلس باید با او هماهنگ باشد را در حال حاضر عدهای آغازگر آن شدهاند.
وی ادامه داد: اکنون عدهای دور هم جمع شدهاند تا با تایید بیچون و چرا و با پشتوانه دولت به مجلس بروند، در این میان جای این پرسش باقی است که اگر این افراد به مجلس رفتند، آیا دولت برای آنها ریلگذاری میکند یا این افراد قصد دارند برای دولت ریلگذاری کنند؟
ابتکار اینترنتی دولت برای کاهش هزینههای غیرضروری
بر اساس نامه یک عضو کابینه که مورد تایید مسئولان ارشد اجرایی قرار گرفته و قرار است به زودی در قالب بخشنامه ای به دستگاه های اجرایی اعلام شود، مقرر شده با توجه به هزینه های قابل توجه آگهی برخی اقدامات دولت که حداقل باید در 2 روزنامه کثیرالانتشار و در صورت لزوم از طریق سایر رسانههای گروهی منتشر شود، از این پس با رویکرد صرفه جویی در هزینه های دولت، با انتقال این آگهی ها به سایت های رسمی دستگاه های دولتی موافقت شود.
دستور کابینه برای لغو 2 مصوبه دولت اصلاحات
بر اساس ابلاغیه یک مسئول ارشد اجرایی به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، اعلام شده است که حسب موافقت هیئت وزیران با پیشنهاد مهرماه سال 1392 این سازمان، آیین نامه جدید اجرایی ماده 21 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین که شامل مواردی چون نرخ ارائه اطلاعات خام و پردازش یافته در برخی حوزه ها به دستگاه های اجرایی است، به وزارتخانه ها و سازمان های دولتی ابلاغ شده و مصوبات 9 تیرماه و 15 اسفندماه سال 1377 دولت وقت، از زمان ابلاغ این مصوبه جدید، لغو می شود.
توهین وزیرسعودی به مراکز علمی شیعه
عادل الطریفی، وزیر اطلاع رسانی عربستان سعودی در اجلاس وزرای اطلاع رسانی شورای همکاری خلیج فارس، ادعا کرد: «نجف یکی از مراکزی است که در پی «زرع فتنه» بین کشورهای عضو این شورا است. ما از این اظهارات تفرقهافکنانه مطلع هستیم، و در چند هفته یا ماه آینده به مقابله با آنها خواهیم پرداخت.»
نکته قابل توجه اینست که بر خلاف گفته این وزیر سعودی، حوزههای علمیه نجف و قم همواره بر تقریب و وحدت اسلامی تاکید دارند اما در مقابل آن محافل مذهبی وابسته به سعودی همیشه به دنبال تفرقهافکنی بودهاند و وجود گروههای تکفیری یکی از محصولات فتواهای همین محافل و مفتیان سعودی است.
حمایت کامل ترکیه از تروریستهای تکفیری
صدها تروریست مسلح همراه با سلاحها و خودروهای خود در چند شب گذشته با اسکورت نیروهای ارتش ترکیه از مرز رد شده و به «شهرک اعزاز» در استان حلب که صحنه درگیریهای شدید است، رفتهاند. ابوعیسی، از فرماندهان گروه تروریستی «الجبهه الشامیه» که شامل چندین گروه تروریستی است و اداره گذرگاه مرزی باب السلام را به عهده دارد، به خبرگزاری رویترز گفت به آنها اجازه داده شده سلاحهای سبک و سنگین خود از جمله راکت و تانکها را منتقل کنند! وی همچنین گفته است نیروهای گروه «جبهه النصره» و سایر گروههای تروریستی در این نقل و انتقالها حضور ندارند.
بیبی سی نیز به نقل از «مرکز نظارت بر حقوق بشر سوریه» که در انگلیس مستقر است گزارش داد صدها نفر از نیروهای شورشی وارد «شهرک اعزاز» در شمال حلب شدهاند. این مرکز نیز تاکید کرد: این نیروها از خاک ترکیه وارد حلب شدهاند و انتقال آنها تحت نظارت مقامهای ترکیه صورت گرفته است.
هدیه سعودیها به تروریستهای سوری
آل سعود به گروههای تروریستی در سوریه هدیه میدهد. عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در مصاحبه با روزنامه «اشپیگل» آلمان خبر از تحویل قریب الوقوع موشکهای زمین به هوا به گروههای تروریستی در سوریه داد. وی گفت: گروههای مسلح در سوریه با استفاده از این موشک در مقابله با بالگردها و جنگندههای ارتش سوریه در موضع قدرت قرار میگیرند و موازنه قدرت در این کشور تغییر پیدا میکند.
شرط عجیب دولت مالزی برای ازدواج دختر رهبرشیعیان مالزی
سخت گیری نسبت به شیعیان در یکی از ایالتهای مالزی ادامه دارد و به مراحل تندی رسیده است. اداره مفتی ایلات سلانگور مالزی طی حکمی اعلام کرد تنها در صورتی مجوز ازدواج خانم فاطمه طاهره بنت شیخ کامل زهیری – از رهبران شیعی مالزی – را صادر میکند که عروس و داماد و خانوادههای آنان از اعتقادات شیعی خود دست کشیده و توبه نمایند و به مذهب اهل سنت بگروند، در غیر این صورت این ازدواج در دادگاه شرعی به ثبت نخواهد رسید.
فشار به شیعیان مالزی از 3 سال پیش شدت گرفت، زمانی که نیروهای امنیتی و افسران دینی ایالت «سلانگور» - واقع در غرب مالزی – در شب عاشورا با حمله به «حسینیه حوزه علمیه الرضا(ع)» ضمن برهم زدن مراسم عزای حسینی، بیش از 200 نفر از عزاداران حسینی را بازداشت کردند.
منشا این فشارها در این ایالت مالزی، فتوایی است که تحت تاثیر اندیشههای وهابیت صادر و تبدیل به «ماده (C) قانون تشکیلات اسلامی سلانگور» شده است. مطابق این فتوا، تشیع از تعالیم اهل السنه و الجماعه یا تعالیم حقیقی و واقعی اسلام منحرف است!
تسلیت هاشمی برای درگذشت آیتا... حاج سیدمحمد خوانساری
در پی درگذشت آیتا... حاج سیدمحمد خوانساری، آیتا... هاشمی رفسنجانی پیام تسلیتی صادر کرد. متن این پیام به شرح زیر است: «انالله و اناالیه راجعون. درگذشت عالم وارسته حضرت آیتا... حاج سیدمحمد خوانساری را که از نخستین حامیان، مدافعان و یاران نهضت امام خمینی(ره) بود، تسلیت میگویم.
از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم مغفور که عمر بابرکت خویش را در مجاهدتهای علمی، تعلیم و هدایت و تلاش در امور خیریه سپری کرد، علوّ درجات و برای بازماندگان به ویژه بیت مکرّم، علما و روحانیون، شاگردان و ارادتمندانشان صبر و اجر مسئلت میکنم.
بیانیه اتحادیه اروپا علیه ایران و روسیه
سران اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای خواستار توقف حملات هوایی روسیه به مواضع مخالفان بشار اسد در سوریه شدند. آنها ضمن درخواست از روسیه برای توقف بمباران مواضع گروههای تحت حمایت غرب، ایران و روسیه را به کمک به داعش و تشدید هجوم مهاجران به سمت اروپا متهم کردند.
سران اروپا این درخواست را یک هفته پس از آن مطرح کردند که قدرتهای مهم و تاثیرگذار در منطقه وجهان توافق کردند تلاش برای توقف جنگ در سوریه را مضاعف کنند. با این حال خبر میرسد روسیه حملات خود را روی گروههای مخالف بشار اسد متمرکز کرده است.
تاکید آمریکا بر نقش ایران در حل بحران سوریه
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به نقش ایران در کارگروه حل بحران سوریه گفت: بحران سوریه راه حل نظامی ندارد. مارک تونر تاکید کرد: قطعا بشار اسد به کمک روسها در حلب و اطراف آن پیشرویهایی داشته و پیروزیهایی کسب کرده است. تعجب ندارد چنین اقداماتی قبل از هر آتش بسی وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به پیشرویهای اسد، پیشنهاد ترک مخاصمه یا گفتوگو بین دو طرف بیمعنی نخواهد بود، افزود: روسها حضور دارند، در ژنو هستند، عضو کارگروه هستند و بر بشار اسد نیز تاثیر دارند یا دستکم ادعا می کنند که تاثیر دارند و میتوانند رژیم او را متقاعد کنند که دست از جنگ بردارد. نه فقط روسها بلکه ایران نیز می تواند اعمال نفوذ کند و بر بشار اسد تاثیر بگذارد. دیگر اعضای گروه بینالمللی حمایت از سوریه نیز میتوانند تاثیرگذار باشند. حرف اصلی من این است که اسد، نیروهایش و روسها اگر فکر کنند که این بحران راهحل نظامی دارد، اشتباه کردهاند.
تاکید بر لیست واحد اصولگرایان
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز با بیان این که اصولگرایان باید لیستی واحد داشته باشند، گفت: این کار بسیار ارزنده بوده و جامعه را در این جهت به وحدتی سوق می دهد که مورد علاقه رهبر معظم انقلاب، دلسوزان انقلاب و مورد توصیه قرآن است.
آیتا... محمدعلی موحدی کرمانی تشکیل جبهه ائتلاف بزرگ اصولگرایان را کاری ارزشمند خواند و افزود: ارزش جمعیتی که انقلابی بوده و پایبند به اصول انقلاب هستند بسیار مهم است. وی با تأکید بر ضرورت یکصدایی اصولگرایان در انتخابات تاکید کرد: چنین افرادی که پایبند به انقلاب و اصول آن هستند باید گرد یکدیگر جمع شوند و با برنامه و تصمیمی واحد اقدام کنند، از این رو از تفرق لیستها باید پرهیز شود.
گزافهگویی مجدد الجبیر علیه ایران
عادل الجبیر رئیس دستگاه دیپلماسی عربستان خارج از عرف دیپلماتیک و بدون ارائه سند و مدرک به ادعاهای بیاساس خود علیه ایران ادامه داد و این بار صفحه تازهای از ادعاهای خود گشوده و مدعی شد که دیپلماتهای عربستان بسیاری توسط ایران کشته شدهاند.
وی در گفتوگو با نشریه آلمانی اشپیگل ادعا کرد: در صورتی که عربستان یک دیپلمات ایرانی را کشتهاست نشان دهید ولی من می توانم به شما نشان دهم که ایران دیپلماتهای عربستانی بسیاری را کشته است. وی مدعی شد: یک سفارت ایران را در عربستان نشان دهید که ما به آن حمله کردهایم.
به ما یک گروه تروریستی نشان دهید که ما در ایران ایجاد کردهایم. به من یک اقدام توسط عربستان نشان دهید که هدف از آن ایجاد مسأله بین اقلیتهای ایران است. با وجود این ادعاها اما عادل الجبیر هیچ اشارهای به نام این دیپلماتها یا اسنادی که نشان میدهند ایران در کشته شدن آنها دخلیل است نکرد.
مردم ناممكن را ممكن كردهاند
روز گذشته عكسي در اينستاگرام آيتا... سيد حسن خميني منتشر شد كه حاوي معاني زيادي بود. يادگار امام در توضيح اين عكس كه تصوير عكس امام در دست يك هموطن در موجي از افراد بود؛ نوشت: «اين عكس را بسيار دوست دارم. به نظرم حكايتگر خوبى است از آنچه در بهمن 1357 به وقوع پيوست. مردم، امام، آرامش، نگاه به آينده، عزم و اراده، نوعى نگرانى و.... هميشه مردم بودهاند كه هر ناممكنى را ممكن كردهاند. اگر آمدند، همهچيز آماده شده است.»
سيدحسن خميني با انتشاراين عكس درصدد القاي اين پيام بوده است كه با وحدت و همراهي ملت هر ناممكني ممكن خواهد شد و همچنين شايد معناي اين عكس يادآوري روابط ايرانيان در اوايل انقلاب است كه در آن روزها جز خوبي يكديگر موضوعي در ذهن نميپروراندند.
تصوير امام هم نماد وحدت و برادري در جامعه است. چند روز بيشتر تا انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان باقي نمانده است و كشور بيش از هر چيز به وحدت نيروهايش احتياج دارد و سيدحسن خميني با درك اين واقعيت با وجود گلههايش براي عدم احراز صلاحيتش در انتخابات مجلس خبرگان، مردم را به حضور پرشور در انتخابات تشويق ميكند.