کد خبر 538540
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۰

انتشار دو لیست برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از سوی اصلاح طلبان نشان از اختلاف در این جبهه دارد.

به گزارش مشرق، 29 بهمن ماه امسال شورای راهبردی اصلاح طلبان براساس بیانیه‌ای اسامی کاندیداهای مورد حمایت خود در 6 حوزه‌ انتخابیه استان همدان را اعلام کرد که براساس آن «علی اسدی» و «حجت‌الاسلام سید مرتضی حسنی‌حلم» به عنوان کاندیداهای مورد حمایت این شورا در حوزه انتخابیه‌ی همدان و فامنین اعلام شد.

لیست کاندیداهای مورد حمایت این شورا در حوزه‌ انتخابیه ملایر شامل «محمد کاظمی» و «علیرضا امامی» بوده و در حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ «علی یعقوبی» کاندیدای مورد حمایت طیف اصلاح‌طلبان اعلام شد.

همچنین در حوزه انتخابیه نهاوند «علی سلگی»، حوزه انتخابیه رزن «حسن لطفی» و حوزه‌ انتخابیه تویسرکان «محمدمهدی مفتح» به عنوان کاندیداهای مورد حمایت شورای راهبردی اطلاح‌طلبان استان همدان اعلام شده است. شورای راهبردی اطلاح‌طلبان استان همدان در حوزه انتخابیه اسدآباد کاندیدای مورد حمایتی در این طیف نداشته است.

از گوشه و کنار اردوگاه اصلاح طلبان استان همدان صدای ناسازگاری، اختلاف و مخالفت به گوش می‌رسید که این موضوع شب گذشته عیان شده و مشخص شد که اختلافات بین اصلاح‌طلبان شدت گرفته است.

مجمع اصلاح‌طلبان استان همدان در بیانیه‌ای لیست نامزدهای مورد حمایت خود را اعلام کرد که این لیست در مقایسه با لیست شورای راهبردی اصلاح‌طلبان با دو تغییر اساسی مواجه شد.

در بیانیه مجمع اصلاح‌طلبان استان همدان آمده است که «اصلاح‌طلبی، درخت تنومند و با ریشه‌ در عمق جان ایرانی است، گاه نحیف و در مسیر تندباد بوده و گاه مانند 76 و 92 جوانه ی تازه بر تن گرفته  و امید آفرین شده است.

مجمع اصلاح طلبان استان همدان، بعنوان بخشی از جریان اصلاح طلبی، با احترام به تنوع سلایق و تحلیل‌های این دایره‌ی فکری، اعلام می‌دارد؛ اصلاح طلبی را مطالبه‌ای اجتماعی برآمده از متن و عمق خواست اجتماعی  و در راستای بهبود وضع جامعه می‌داند، لذا معتقدیم؛ هیچ‌کس صاحب حق انحصاری این تفکر نبوده و اصلاح طلبی ملک مطلق کسی نیست. ازاین رو، از هم استانی‌های عزیزمان می‌خواهیم، با در نظر گرفتن مطالبات بحق خود و با مشارکت فعال و کنشگرانه به تداوم مسیری که عزت و کرامت انسانی و رفاه اجتماعی، در دل آن است، رای داده و با تقویت بعد جمهوریت نظام به تثبیت آرمان‌های انقلاب اسلامی،  که در قانون اساسی جمهوری اسلامی، متجلی است، کمک نمایند.»

براساس این بیانیه لیست نامزدهای انتخاباتی مورد حمایت مجمع اصلاح طلبان استان همدان شامل "هوشنگ وفایی" و "محمدرضا شهباز بیگیان" در حوزه انتخابیه همدان و فامنین، "محمد کاظمی" و "علیرضا امامی" در حوزه انتخابیه ملایر، "علی یعقوبی" در حوزه بهار و کبودرآهنگ، "حسن لطفی" در حوزه انتخابیه رزن و "علی سلگی" در حوزه انتخابیه نهاوند اعلام شد.

در این بیانیه آمده است که مجمع اصلاح طلبان استان همدان در شهرستان‌های اسدآباد، و تویسرکان با توجه به عدم امکان رقابت جدی و نبود کاندیدای شاخص اصلاح طلب تا زمان تنظیم این لیست، ضمن دعوت مردم به حضور و مشارکت جدی در انتخابات این حوزه‌های انتخابیه، کاندیدایی خاص را  مورد حمایت قرار نداده و معرفی نمی‌کند.

اختلاف این دو لیست در دو حوزه انتخابیه همدان و فامنین و تویسرکان است، چراکه شورای راهبردی "علی اسدی" و "حجت‌الاسلام سید مرتضی حسنی‌حلم" را معرفی کرده بود که مجمع اصلاح طلبان با معرفی "هوشنگ وفایی" و "محمدرضا شهباز بیگیان" مخالفت خود را نشان داد.

حوزه انتخابیه تویسرکان نیز دومین حوزه‌ای بود که مجمع اصلاح طلبان با حضور "محمدمهدی مفتح" که در لیست شورای ائتلاف اصولگرایان نیز حضور دارد، مخالفت کرد و نامزدی را برای حمایت اعلام نکرده است.

عضو هیئت رئیسه شورای راهبردی اصلاح‌طلبان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: تنها مجموعه‌ای که در هماهنگی کامل با شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان کشور شکل گرفته و در یک فرآیند کاملا منطقی و تعریف شده با شورای مرکزی در امر انتخابات ورود پیدا کرده و لیست مورد حمایت آن شورا را اعلام کرده شورای راهبردی اصلاح طلبان است.

علی مهرآبادی افزود: از نگاه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان لیست منتشر شده توسط شورای راهبردی استان همدان تنها لیست مورد حمایت آن مجموعه است، اینکه لیستی در فضای مجازی منتشر شده و منصوب به جمع محدودی است که عناوینی برای خود برگزیده‌اند ممکن است برای همه جریان‌های دیگر نیز اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: قطعا لیست دوم منتشر شده از نامزدهای اصلاح طلبان مورد حمایت مجموعه اصلاح طلبانی که در کشور تحت عنوان شورای عالی سیاست گذاری حضور داشته و حمایت می‌کنند، نیست.

مهرآبادی در پاسخ به این سوال که ارائه این لیست جه آسیب ‌هایی برای جبهه اصلاح طلبان استان همدان خواهد داشت نیز گفت: ناهماهنگی‌ای که ممکن است در هر مجموعه‌ای وجود داشته باشد خسارت‌هایی را نیز ایجاد می‌کند ولی تا چه حدی ناهماهنگی‌ها به طور واقعی وجود دارد اطلاعی نداریم، همچنین در پس این مجموعه که این لیست را ارائه داده‌اند چه حمایتی وجود داشته نیز اطلاعی نداریم.

وی درباره انتخاب حجت الاسلام حسنی حلم به عنوان نامزد مورد حمایت این شورا با وجود داشتن سابقه اصولگرایی نیز گفت: با علم به اینکه آقای حسنی حلم یک اصولگرای میانه هستند و در تعامل با ایشان و همگام با راهبردی که شورای عالی سیاست گذاری کشور برگزیده وی را انتخاب کردیم، البته آقای حسنی حلم هیچ کجا اظهار نکردند که اصلاح طلب هستند و با این نگاه ایشان را به عنوان برگزیده لیست انتخاب نکردیم.

عضو هیئت رئیسه شورای راهبردی اصلاح‌طلبان همدان بیان کرد: بلکه مانند موارد مشابه همچون تهران که در لیست مورد حمایت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان نام آقای مطهری یا امثال ایشان وجود دارد به ماجرا ورود پیدا کردیم.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه آقای مفتح از حوزه انتخابیه تویسرکان در لیست مورد حمایت شورای ائتلاف اصولگرایان حضور دارد چرا این نامزد انتخاباتی در لیست مورد حمایت شورای راهبردی اصلح طلبان استان همدان نیز گنجانده شده است، گفت: موارد مشابه دیگری در این زمینه داریم که در کشور برخی افراد در دو لیست اصلاح طلبان و اصولگرایان حضور داشته باشند که نمونه آن در لیست را حوزه انتخابیه قم می‌توان مشاهده کرد.

مهرآبادی در پاسخ به این سوال که با تایید صلاحیت آقای شهبازی در حوزه انتخابیه نهاوند چه تغییری در لیست شورای راهبردی اصلاح طلبان ایجاد می‌شود نیز بیان کرد: قرار نیست که به محض معرفی چهره‌ها دوستان(شورای راهبردی اصلاح طلبان) تصمیم خود را تغییر دهند، با ورود هر داوطلب جدید شرایط مورد بررسی قرار می‌گیرد ولی بنای دوستان(شورای راهبردی اصلاح طلبان) این است که تصمیم خود مگر به‌خاطر مصلحت بزرگ‌تری که باید مورد بررسی قرار دهند، تغییر ندهند.

وی با بیان اینکه اجازه بدهید با بررسی تمام شرایط در صورت رسیدن به جمع‌بندی نظر خود را درباره حوزه انتخابیه نهاوند اعلام کنیم، اظهار داشت: بنای ما در شرایط فعلی لیست قبلی بوده ولی ممکن است در وضعیت جدید که پیش می‌آید با لحاظ همه شرایط بعد از بررسی، تصمیم جدیدی داشته باشند.

منبع: تسنیم