تا حدود یک ماه پیش به ندرت نامی از تجاوز عربستان علیه یمن برده میشد و دستگاههای رسانهای و خبری شیوخ عرب خلیج فارس رسانههای غربی را مهمترین و بزرگترین حامی خود در پوشش جنگ در یمن و تحریف حقایق جاری در آن میدانستند.
این در حالی است که به موازات این حمایتها و همراهیها، شاهد آغاز حمله رسانهای دیگری از سوی غرب و شیوخ عرب بودیم که در ممنوعیت پخش شبکههای عربی مانند المیادین، المنار، المسیره و الیمن الیوم از ماهوارههای عربی نمود پیدا کرد.
رسانههای غربی و عربی وابسته به شیوخ خلیج فارس تلاش کردند، تجاوز علیه یمن را پاسخ به حکومت مشروع این کشور جهت مقابله با شورشیان به تصویر بکشند و در این راستا به عمد گزارشهای سازمانهای بینالمللی حقوق بشری درباره تعداد قربانیان این تجاوز و خسارات وارده به ساختارهای زیربنایی یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی مردم این کشور را تحریف کنند.
این تعامل رسانهای با تجاوز یمن موجب شد، برای محافل مستقل غربی بر این تجاوز نام «جنگ فراموش شده» را بگذارند، پس از آن و از ماه گذشته شاهد آغاز روند افشای جنایات عربستان در یمن توسط شمار زیادی از رسانههای غربی و بینالمللی، مراکز مطالعاتی و نویسندگان برجسته جهان بودیم که هر روز بر دامنه و گستره آن افزوده میشود.
در این راستا گزارشهایی منتشر شدند که به وضعیت سخت و بحرانی عربستان در یمن اشاره میکردند و برخی از آنها این تجاوز را به جنگهای وکالتی عربستان در منطقه و بحران انتقال قدرت در خاندان آل سعود و موضوع بسیار مهم کاهش بهای نفت و بروز مشکلات اقتصادی و مالی برای ریاض ارتباط دادند.
به همین منظور شماری از پژوهشگران و محافل آمریکایی از کاخ سفید خواستند، خود را برای مرحله پس از سرنگونی آل سعود، آنگونه که در گزارش تهیه شده توسط «سارا شایز» مشاور سابق رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا و «آلکس دی وول» پژوهشگر امور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به آن اشاره شده، آماده کنند.
این گزارش افشا میکند که تصمیم گیرندگان در کاخ سفید از مدتها پیش عملا خود را برای مرحله فروپاشی عربستان آماده میکنند، اگرچه هنوز معلوم نیست، چرخش رسانهای که نگاه افکار عمومی در جهان عرب و جهان را به خود معطوف داشته و به سود پرونده یمن عمل کرده، چرخش در مواضع سیاسی را نیز به دنبال خواهد داشت تا با فشار بر عربستان، آن را وادار به توقف تجاوزاتش کند.
با اینکه دادههای عرصه سیاسی خبری از چرخش مواضع در این عرصه را نمیدهند، اما ادامه افشاگریهای رسانهای برگ برندهای است که میتوان از آن جهت افشای هدف واقعی حملات وحشیانه ریاض از آن استفاده کرد که در حفظ وابستگی یمن به عربستان نمود پیدا میکند.
عربستان که از این تحولات غافل نمانده بود، توسط «عادل الطریفی» وزیر اطلاعرسانیاش از وزرای اطلاع رسانی کشورهای عربی خلیج فارس خواست 19 ماه جاری میلادی در نشست فوق العادهای در پایگاه هوایی ریاض شرکت کنند.
بیانیه پایانی این نشست از اهمیت تدوین برنامهای رسانی و تبلیغاتی سخن گفت که از تلاشهای کشورهای عربی خلیج فارس دفاع کند و در این راستا در این بیانیه تاکید شده بود که سود و منفعت یمنیها در دو عملیات «طوفان قاطع» و «بازگرداندن امید» نهفته است.
این بیانیه همچنین با اذعان به حمله سخت و سازمان یافتهای که عربستان و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را هدف گرفته، تاکید کرد که هدف این حمله رسانهای – تبلیغاتی تاثیر بر روند رخ دادهاست.
به همین منظور الطریفی پیشنهاد طرحی رسانهای – تبلیغاتی را جهت مقابله با شرایط پیش آمده داد و آن را «طوفان پیشگیری و درمان» نامید و مدعی شد، منافع کشورهای عربی خلیج فارس و عربستان در اجرای این طرح نهفته و روسیه، ایران و به طور کلی محور مقاومت را به جنگ رسانهای جهت ترسیم چهرهای ناخوشایند از این کشورها متهم کرد.
بعید است، امپراتوری رسانهای شیوخ عرب که طی سالهای اخیر در مسیر جنگافروزی در منطقه گام برداشته، از چارچوب حرفهای و شغلی خویش خارج شده و سیاستهای فتنهانگیزانه، گمراهکننده و تحریکآمیزی را در منطقه پیش گیرد که در طول تاریخ مشاهده نشده و این بار دیگر ضعف رسانههای وابسته به شیوخ نفت و عدم کارآیی آنها در تمام عرصهها را ثابت میکند.