کد خبر 539400
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۶

درست ساعاتی قبل از ورود دبیرکل سازمان ملل به «بروندی» که با هدف پایان دادن خونریزی‌ها در این کشور صورت گرفته بود، انفجاری در پایتخت این کشور به وقوع پیوست که به زخمی شدن دهها نفر و کشته شدن دستکم سه نفر منجر شد.

به گزارش مشرق، مقامات بروندی اعلام کردند که سه نفر در حمله مسلحانه و حمله با نارنجک در «بروندی» درست چند ساعت قبل از ورود «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل به این کشور جان خود را از دست دادند و دهها نفر دیگر نیز زخمی شدند.

بنا به گزارش رویترز، دبیرکل سازمان ملل با هدف تلاش برای پایان دادن به خونریزی بر سر انتخاب مجدد «پیر انکورونزیزا» رئیس‌جمهور بروندی به این کشور آفریقایی سفر کرده است.

شبکه ال بی سی نیز گزارش کرد، مأموران پلیس «بوجومبورا» روز سه‌شنبه (امروز) اعلام کردند که دهها نفر در انفجار دستکم ۱۰ نارنجک در طول نیمه‌شب در آستانه ورود «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل به «بروندی» زخمی شدند.

سازمان ملل تحت فشار قرار گرفته است که نشان دهد می‌تواندخشونت‌ها را بعد از گذشت دو دهه از نسل‌کشی 1994 قوم «توتسی» و قوم میانه‌رو «هوتوس» توسط اکثریت «هوتو» در «روآندا» که ساختار قومیتی مشابه بروندی دارد، متوقف کند.

در سال 1994، بعد از سقوط هواپیمای حامل «جونال هابیا ریمانا» رئیس‌جمهور وقت روآندا در نزدیکی «کیگالی» پایتخت رواندا، قوم هوتو، این اقدام را به قوم توتسی نسبت داد و موجب شد که درگیری‌هایی بین این دو قوم آغاز شود.

در جریان این نسل کشی، علاوه بر کشته شدن 800 هزار مرد و زن و کودک، 200 الی 500 هزار زن مورد تجاوز و آزار جنسی قرار گرفتند.

«سلستین سینگیرانکابو» رئیس منطقه‌ای در 50 کیلومتری شرق «بوجومبورا» پایتخت بروندی، اعلام کرد که افراد مسلح دو نفر را اواخر یکشنبه با سلاح به قتل رساندند.

معاون سخنگوی پلیس نیز اعلام کرد که در یک حادثه جداگانه، یک نفر در بازار بوجومبورا صبح روز دوشنبه در یک حمله با نارنجک جان خود را از دست داد و یک نفر دیگر نیز زخمی شد.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته است ولی دولت بروندی اعلام کرد که سه گروه شورشی وجود دارند که بر خشونت‌های این کشور دامن می‌زنند که از این میان دو گروه از نظامیانی هستند که اخراج شده‌اند.

معارضان، ارتش دولت بروندی را به دستگیری‌های دلخواه، قتل‌های فراقضایی و ناپدید کردن معارضان متهم می‌کند. بیش از 400 نفر از ماه آوریل بعد از آن کشته شدند که انکورونزیزا اعلام کرد که قرار است برای دور سوم در رقابت‌های ریاست‌جمهوری مشارکت کند و معارضان این اقدام را غیرقانونی دانستند و با برگزاری اعتراضات خیابانی تمامی تلاش خود را به کار گرفتند تا جلوی این اقدام را بگیرند.

در ماه مه، گروهی از سربازان تلاش کردند در یک کودتای ناموفق،  انکورونزیزا را از قدرت برکنار کنند.

بان کی مون قرار است با انکورونزیزا روز سه‌شنبه دیدار کند. هنوز مشخص نیست که چه طرحی را برای پایان دادن به خشونت‌ها به همراه دارد.

منبع: فارس