انتشار این خبر یک روز پس از آن صورت می گیرد که ژنرال «وانگ جیائو چانگ» فرمانده واحد نظامی تازه تاسیس ارتش چین در واکنش به تهدیدات آمریکا در دریای جنوبی اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور آنقدر از قابلیت های رزمی بالا برخوردار هستند که بتوانند از حق حاکمیت خود در دریاها دفاع کنند.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط ارگان ارتش چین، داشتن چنین اسکله ای این امکان را به نیروی دریای می دهد که برای تعمیر و بازسازی شناورهای خود آنها را به جای آوردن به ساحل در هر نقطه ای از پهنه آبی دریاها مرمت و بازسازی کند.
گزارش تاکید کرده است که با در اختیار داشتن چنین تجهیزات مدرنی، انجام عملیات کشتی های جنگی چین در آبهای دوردست تسهیل خواهد شد.
بر اساس اطلاعات مندرج در این گزارش، اسکله شناور ساخته شده قابلیت تعمیر و بازسازی کشتی های کوچک، انواع ناوشکن و زیردریایی ها را داراست و می تواند در برابر امواج دریایی تا ارتفاع 2 متر مقاومت کند.
ارتش چین چند روز پیش نیز در استفاده نیروهای دریایی این کشور از کشتی های چهارهزار تنی موشک انداز که به سامانه های راداری و شناسایی پیشرفته مجهز است، خبر داده بود.
ارتش چین پس از آنکه تنش ها در مناطق مختلف اطراف این کشور از جمله دریاهای شرقی و جنوبی شدت گرفت هزینه ساخت تسلیحات نظامی را افزایش داده است.
چین سال گذشته میلادی (2015) بودجه ارتش خود را به نسبت یک سال قبل از آن با 10 درصد رشد به 141 میلیارد و 450 میلیون دلار رساند.
پکن معتقد است، آمریکا در حال دامن زدن به ابعاد نظامی در دریای جنوبی چین است و این کشور چاره ای به جز استقرار تاسیسات دفاعی در مناطق و جزایر تحت حاکمیت خود ندارد.
به تازگی اعلام شده که چین آتشبارهای ضد جنگنده خود را نیز در جزایر «وودی» در مجمع الجزایر «پاراسل» در دریای جنوبی مستقر کرده است، جایی که این کشور بر سر مالکیت آن با برخی همسایگان اختلاف دارد.